Direktlänk till inlägg 27 oktober 2018

SNÖSLUNGA

Av Anita - 27 oktober 2018 17:19

 

I fjol vinter höll snön på att ta knäcken på mig.Varje dag, dag ut och dag in, skotta, skotta, skotta. Ont överallt efter timmar av skottande.


Nu när jag fick reda på att Kinabror skulle byta knä även den här vintern började jag fundera på hur jag skulle klara av det. Jag är ingen ungdom längre utan en feg och småtrött gammal kärring. Jag skulle aldrig våga köra Kinabrors stortraktor och inte heller fyrhjulingen. Jag måste ha någon sorts hjälpreda för det finns ingen i byn. 


Så här står den nu. Röd och grann  och så är det en annan sak. Den har elstart så jag inte behöver dra i snöre och dessutom värme i handtagen. Ska det vara så ska det vara. Gräsklippare är det enda jag kan köra och den är jag vän med så jag ska nog bli vän med den här också. Vet inte än vad jag ska döpa henne till för ett namn ska hon ha naturligtvis. Snygg är hon i alla fall till skillnad från mig. Ung också. Allt vad jag själv saknar.


Jag har förberett mig inför vintern minsann mer än förut. Slungan är köpt och vedboden full med ved, vinterdäcken är på och värmepumpen fungerar. Eftersom det aldrig blir som man tänkt så kanske det blir en varm och snöfri vinter och inte mig emot. Blir det på det viset så är ingen gladare än jag.


Imorse låg den första snön på marken men det var bara några fjun som gick bort ganska fort.

 

Jack och jag gick i skogen men bara på min lilla mark för det är älgjakt som vanligt så vi vågar inte gå längre.

 

Ormbunkarna lyser fortfarande friskt gröna men annars är det ganska dött nu.

 

På sjön ligger en tunn skorpa is inne i viken.


 

Jag köpte en liten pumpa i fredags. Nu har jag gröpt ut den och gjort en lykta. Pumpakärnorna har jag rosta och innehållet i pumpan har jag gjort soppa av.

Hittade ett recept i Östersundsposten. Lite omständigt som all recept är nu för tiden men jag gjorde en lite förenklad soppa . Det var stjärnanis och lök grädde och andra kryddor bla chili och det har jag ju gott om i fönstren. Vitlök förstås. Den blev god men ganska kryddstark och het men det kan väl behövas en sådan här gråmulen och halvkall dag.


Jag har känt mig lite frusen och kurig och var för lat för att gå ner till sjön och tända bastun så jag tog mig ett karbad istället så nu känner jag mig rätt skaplig igen. 


Dagens ord: Gör mitt bästa för att förtränga tankar på vinter och snö.

 
 
Anki

Anki

28 oktober 2018 06:56

Så bra att du skaffat en snöslunga! Jag skulle gärna ha en också, men det brukar ju inte bli så snörika vintrar här, så jag får väl stå ut med skottningen för hand. Hoppas på en grön vinter gör jag med!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Göran

Göran

28 oktober 2018 07:12

Grattis till ditt livs kanske bästa affär! Se till att bli vän med din snöslunga så blir dina vintrar betydligt lättare framöver. Håll koll på drivremmen och lär dig spänna åt den om den slakar. För annars går den av och armerade remmar är INTE billiga

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

29 oktober 2018 05:56

Vilket bra köp! Tråkiga, tunga, oundvikliga saker ska förenklas så mycket som möjligt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

7 november 2018 21:27

En fin liten slunga som jag hoppas att du snabbt blir vän med. Men jag håller ändå tummarna för att den inte ska behövas så många gånger.
Vilken jättesöt pumpa :) Duktigt att ta vara på allt innehåll och det är nog bra med lite kryddstarkt när kylan är här :)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards