Direktlänk till inlägg 30 oktober 2018

SNÖ SÅ FÖRFÄRLIGT

Av Anita - Tisdag 30 okt 08:24

Här sitter hunden Jack och jag och äter frukost. Katten har gått ut en sväng så Jack kan sitta i lugn och ro och tigga macka och han är van att få den sista biten på mackan så det är ok, Matat fåglarna och utanför börjar det snöa. 


Så har hela helgen gått. AMV och Gubben kom lagom till lunch i söndags. Vi åt inbakad fläskfile och det blev gott.

 

Amv och Jack och jag gick ner till badstranden och tittade vid ån. Det är inte mycket vatten kvar där och stranden är tre gånger så bred som den brukar vara. Hela viken har fått is dessutom. En bäver plaskade iväg nerför ån. Jag trodde inte att det finns någon här för jag har inte sett den på länge.

 

Igår vaknade jag till att det kändes rätt kallt i sängen och när jag tittade på termometern såg jag att det var 14 grader kallt ute. Konstigt att inte hela sjön har frusit men kanske beror det på att det är varmt vatten i sjön efter den långa och varma sommaren. Det är nog dags att börja elda i vedspisen nu snart. Jag har ju gott om ved i alla fall om man nu ska säga något positivt.


Ser att, inte nog med att det snöar, nu börjar det blåsa också. Gruvar mig för strömavbrott och nerrasade träd. Är det så att man blir mer och mer ängslig ju äldre man blir?Minns att min mamma var ängslig och banne mig börjar jag bli likadan. 

 

Gruvar mig för vintern, värre och värre för varje år. Ängslas för att saker ska gå sönder. Ängslas kanske mest för hälsan. Det är väl bara det att vänta på nu, att man ska bli äldre och äldre och sjukare och sjukare. Man är ju liksom på dösidan nu och liksom räknas inte längre. Inte för att jag räknats något vidare förut heller men jag var åtminstone snygg och duktig en gång i tiden. Nu är jag varken snygg eller duktig. Nej fy nu slutar vi prata om det där. Man ska ju vara positiv och glad sägs det. Jag har till och med varit på kurs för att bli det men jag var nog en hård nöt att knäcka. 


Visst. jag är positiv ibland  men nog är det korta ögonblick. Ni skulle se mig när det är sommar. Då är det en helt annan sak.  

Eller när man är utomlands och ligger och sola på stranden. Då är jag positiv.

 

Nu är jag medveten om att det är slut på tiderna när man kan åka utomlands. Dels har jag inte råd och dels har jag inget sällskap så jag får väl hålla mig hemma, tussa omkring i yllesockar, tjocktröja och joggingbyxor och titta på småfåglarna och försöka hålla fred mellan katten och hunden och ta en dag i sänder.


Dagens ord: Man får vara nöjd för varje dag man tar sig ur sängen. (fy sjutton vad det lät bedrövligt) Förlåt, imorgon kanske jag kan komma på något bättre.

 
ANNONS
 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

Tisdag 30 okt 09:00

har aldrig legat på stranden utomlands

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Ida

Ida

Onsdag 31 okt 12:56

Vad underbart vackert där är runt omkring där du bor :-)
Och jag ser minsann att du med är vacker.
Jag uppskattar din blogg, den förgyller min dag och det är okej och deppa ibland, det hör livet till det också <3
Kram

http://Notes

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 31 okt 17:12

Ja, det är väl en klen tröst att den är vacker på bild, vintern. Jag skulle inte klara av att bo som du vintertid, jag är inte alls lika tuff. Minns min barndoms och tonårs vintrar i Tiveden där jag bodde då och det var att genomlida. Kramar i mörkret!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 9 nov 06:00

Du ska känna alla känslor som kommer till dig och inte skjuta undan något innan du är klar med dem. Jag ser ju att du är medveten om hur du tänker och du får alltid in några positiva tankar också. Gruvar man sig så är det skönt att få berätta om det. Jag har alltid älskat att bo på landet, nära en sjö och med en ganska avsides tomt. Nu har det tvärvänt och nästa sommar hoppas jag att jag bor i en lägenhet nära östersund. Mitt intresse för trädgård har helt och hållet försvunnit. Det är bara jobb och tråkigt. Då känns det väldigt bra att bara kunna komma och gå som jag vill och låta någon annan ha ansvar för den delen :) För dig är det inte lika lätt, det förstår jag. Du har en släktgård i ett paradis och den är en stor del av dig. Du skulle kanske bli ännu mer deppig om du satt instängd i en lägenhet. Kanske är det den tanken du ska tänka när vintern kommer. Jämför din vackra gård med hur du skulle känna i en lägenhet. Då kanske det känns lättare att vara kvar.för där har du allt det vackra förutom allt jobb.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Av Anita - Lördag 27 okt 17:19

  I fjol vinter höll snön på att ta knäcken på mig.Varje dag, dag ut och dag in, skotta, skotta, skotta. Ont överallt efter timmar av skottande.   Nu när jag fick reda på att Kinabror skulle byta knä även den här vintern började jag fundera på...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se