Direktlänk till inlägg 6 november 2018

ATT PASSA PÅ

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

 

Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.

 

Hunden Jack får ett alldeles nytt älgben så han har något att roa sig med. Jag bär in ved och matar fåglar och stökar lite i rabatterna.

 

Inte en enda vindpust och solen står lågt men värmer faktiskt lite grann.


Storfiskarna kommer och vi tar en promenad runt badstranden. Jack gillar Storfiskarn för han busar och leker med honom och lär honom en massa nya trix. Så blir det förstås lite fika och lite titta på tv.


Nu fick jag se att något har gett sig på Jacks ben. 

 

Pårskrikor (nötskrikor) finns det massor av och dom gillar jag inte så mycket. Dom är elaka med småfåglarna och äter hur mycket mat som helst. Dessutom har dom ett fult skränande med lavskrikan är det något helt annat med.

Här kallar vi den för Tjoxan och det är en skogsfågel som inte brukar komma fram till gårdarna. En fågel som är oskygg och gärna äter matsäcksmackan direkt ur handen när man är i skogen. Ett härligt kvitter har den också och liksom rör sig i luften som ett fladdrande löv. En gullig fågel som jag blev väldigt glad när den dök upp. Har aldrig sett den på gården förut.


Så gick Jack och jag på en längre promenad och lät lavskrikan äta ben så gott den ville.

 

Fortfarande lite is kvar inne i viken men bortåt Kinabrors sommarstuga är sjön öppen och till och med några fåglar simmar omkring och har inte gett sig iväg ännu. Det blev nästan en timmes promenad.

 

De sista strålarna av solen lyste upp dom gamla husen när vi gick hem. Det blir så fort mörkt på kvällarna nu när det inte längre är sommartid.

 

Så var det dags för middag och så blev det mörkt eller åtminstone skymning. Känner att jag har fått luft i lungorna nu när jag varit ute så gott som hela dagen.

 

Det är vackra solnedgångar den här tiden och sjön har en särskild guldig ton. Det är vackert och jag upphör aldrig att tycka att det är så fint. Utan is och snö och blåst så må jag medge att jag bor på en magiskt vacker plats.

 

Dagens ord: Långa promenader varje dag håller fläsket borta.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

Tisdag 6 nov 13:18

Vilken fin dag du fick ... ja Jack också förstås. Lavskrikor finns inte här, men det skulle vara kul att få se en i verkligheten någon gång.
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

Tisdag 6 nov 16:55

Vilken härlig dag! Du bor verkligen fint.

http://mosstanten.se

 
Åke

Åke

Onsdag 7 nov 05:21

Vad härligt att kunna ta en så fin dag ute 🤗 Hunden Jack kanske tycker likadant när älgbenet kommer fram. Fint ljus tillika fina bilder över Fisksjön innan den lägger sig till is... inga trevliga fåglar som stör de mindre fåglarna... jag blev lite yr på alla de namnen du radade upp... Nu bar det väl lätt att leva 🤗 Vacker avslutningsbild med sola 👍

http://www.nacka144.se

 
Karin

Karin

Fredag 9 nov 12:14

Så vacker Lavskrikan är. Har aldrig sett en sådan. Men Nötskrikor har vi vid sommarstugan. Fem st kom på besök, och de är skräniga och glupska. Men fina ändå.
Precis som du säger så får man passa på att vara ute i solen. Tanka D vitamin och positiva tankar! Jag ska ta en promenad strax för i em och kväll ska vi till goda vänner och spela canasta, och då blir det mycket sittande. Det gillar inte mina onda höfter. Tur att det finns Alvedon!
Kramar och en fortsatt fin november, och må snön dröja ett tag framöver!
Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 11 nov 10:06

Visst bor du på en vacker plats och det gäller att komma ihåg när vintern kommer :) Lavskrikan har jag hört talas om många gånger men jag tror inte att jag någonsin har sett den. Jättekul att den visade sig hos dig. Den är så fin :)
Hoppas du får fler fina dagar innan vintern jagar in dig i stugvärmen.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Av Anita - Tisdag 30 okt 08:24

Här sitter hunden Jack och jag och äter frukost. Katten har gått ut en sväng så Jack kan sitta i lugn och ro och tigga macka och han är van att få den sista biten på mackan så det är ok, Matat fåglarna och utanför börjar det snöa.    Så har hela ...

Av Anita - Lördag 27 okt 17:19

  I fjol vinter höll snön på att ta knäcken på mig.Varje dag, dag ut och dag in, skotta, skotta, skotta. Ont överallt efter timmar av skottande.   Nu när jag fick reda på att Kinabror skulle byta knä även den här vintern började jag fundera på...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se