Direktlänk till inlägg 6 november 2018

ATT PASSA PÅ

Av Anita - 6 november 2018 08:27

 

Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.

 

Hunden Jack får ett alldeles nytt älgben så han har något att roa sig med. Jag bär in ved och matar fåglar och stökar lite i rabatterna.

 

Inte en enda vindpust och solen står lågt men värmer faktiskt lite grann.


Storfiskarna kommer och vi tar en promenad runt badstranden. Jack gillar Storfiskarn för han busar och leker med honom och lär honom en massa nya trix. Så blir det förstås lite fika och lite titta på tv.


Nu fick jag se att något har gett sig på Jacks ben. 

 

Pårskrikor (nötskrikor) finns det massor av och dom gillar jag inte så mycket. Dom är elaka med småfåglarna och äter hur mycket mat som helst. Dessutom har dom ett fult skränande med lavskrikan är det något helt annat med.

Här kallar vi den för Tjoxan och det är en skogsfågel som inte brukar komma fram till gårdarna. En fågel som är oskygg och gärna äter matsäcksmackan direkt ur handen när man är i skogen. Ett härligt kvitter har den också och liksom rör sig i luften som ett fladdrande löv. En gullig fågel som jag blev väldigt glad när den dök upp. Har aldrig sett den på gården förut.


Så gick Jack och jag på en längre promenad och lät lavskrikan äta ben så gott den ville.

 

Fortfarande lite is kvar inne i viken men bortåt Kinabrors sommarstuga är sjön öppen och till och med några fåglar simmar omkring och har inte gett sig iväg ännu. Det blev nästan en timmes promenad.

 

De sista strålarna av solen lyste upp dom gamla husen när vi gick hem. Det blir så fort mörkt på kvällarna nu när det inte längre är sommartid.

 

Så var det dags för middag och så blev det mörkt eller åtminstone skymning. Känner att jag har fått luft i lungorna nu när jag varit ute så gott som hela dagen.

 

Det är vackra solnedgångar den här tiden och sjön har en särskild guldig ton. Det är vackert och jag upphör aldrig att tycka att det är så fint. Utan is och snö och blåst så må jag medge att jag bor på en magiskt vacker plats.

 

Dagens ord: Långa promenader varje dag håller fläsket borta.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

6 november 2018 13:18

Vilken fin dag du fick ... ja Jack också förstås. Lavskrikor finns inte här, men det skulle vara kul att få se en i verkligheten någon gång.
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

6 november 2018 16:55

Vilken härlig dag! Du bor verkligen fint.

http://mosstanten.se

 
Åke

Åke

7 november 2018 05:21

Vad härligt att kunna ta en så fin dag ute 🤗 Hunden Jack kanske tycker likadant när älgbenet kommer fram. Fint ljus tillika fina bilder över Fisksjön innan den lägger sig till is... inga trevliga fåglar som stör de mindre fåglarna... jag blev lite yr på alla de namnen du radade upp... Nu bar det väl lätt att leva 🤗 Vacker avslutningsbild med sola 👍

http://www.nacka144.se

 
Karin

Karin

9 november 2018 12:14

Så vacker Lavskrikan är. Har aldrig sett en sådan. Men Nötskrikor har vi vid sommarstugan. Fem st kom på besök, och de är skräniga och glupska. Men fina ändå.
Precis som du säger så får man passa på att vara ute i solen. Tanka D vitamin och positiva tankar! Jag ska ta en promenad strax för i em och kväll ska vi till goda vänner och spela canasta, och då blir det mycket sittande. Det gillar inte mina onda höfter. Tur att det finns Alvedon!
Kramar och en fortsatt fin november, och må snön dröja ett tag framöver!
Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

11 november 2018 10:06

Visst bor du på en vacker plats och det gäller att komma ihåg när vintern kommer :) Lavskrikan har jag hört talas om många gånger men jag tror inte att jag någonsin har sett den. Jättekul att den visade sig hos dig. Den är så fin :)
Hoppas du får fler fina dagar innan vintern jagar in dig i stugvärmen.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se