Direktlänk till inlägg 9 november 2018

GRÅ GRÅ GRÅ

Av Anita - 9 november 2018 21:17

 

Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det.

Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.

 

Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråkigt som än händer så ruskar dom på sig som en blöt hund och går vidare med ett leende. Jag känner någon sådan men dom är inte så många men dom lyser upp omkring sig som en sol.

 

Jag är inte född med ett sådant humör, ett litet sorgset och blygt leende är det enda som finns på mina barndomskort.

 

Jag var ett tyst och blygt barn som helst satt i spiselvrån och läste. Ingen humor hade jag heller utan tog allt man sa på allvar. Lekte i skogen med vättarna och djuren.


Nu sitter jag här som en rätt sur och bitter kärring. och sådana här dagar är det lätt att minnas allt tråkigt. Minnas att 

jag hatat mitt jobb, att jag valt fel män och alltid haft dåligt med pengar men vem är jag att klaga. Det kunde vara värre.

Förstår att det är mitt eget fel att mina mungipor är vinklade neråt. Jag har skrattat på tok för lite i mina dagar. Vintrarna ler jag minsann inte så ofta. Visst, jag har haft kul när jag dansat och när jag varit på mina enstaka utlandsresor eller lekt med barn och hundar.. Nog hade det varit enklare om man föds med ett glatt humör.

Dagens ord: Nog borde man skrattat mer och gråtit mindre.  

 
 
Lena i Wales

Lena i Wales

10 november 2018 10:14

Bilderna är grå, men vackra.
Ja, vi är alla olika, men det betyder inte att någon därför är sämre än någon annan. Vi är bara olika.

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

10 november 2018 14:25

Visst kan man bli lite deppig när det bara är gråväder dag efter dag. Jag är nog ganska glad och lätt till sinnes, men så här i november är det svårt även för mig att hålla humöret uppe.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Mösstanten

Mösstanten

11 november 2018 16:48

Visst är det bättre om man kan ha ett gott humör, men så här års är det inte alltid så lätt. Dina bilder var vackra. Det går ju atthitta mycket vackertde här gråa, dystra dagarna.

http://mosstanten.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 november 2018 09:17

Jättefina bilder på både din vackra, disiga utsikt och på dig själv som barn. Ett leende lika hemlighetsfullt som Mona Lisas :)
Jag är oftast glad och hittar ljus i det mesta. Men det hindrar inte att jag kan bli väldigt less och bitter ibland jag också. Jag har bara lättare för att ta mig ur det. Förmodligen mår jag bättre tack vare det men det är ingenting man kan bestämma sig för att vara. Det är som det är :)

http://ibod11.com

 
Annechristine TantGlad

Annechristine TantGlad

12 november 2018 19:22

Di är så fin på dina gamla bilder. Blygt leende är charmigt tycker jag. Tycker du är en härlig prick...men det är ingen idé att ångra livet,vad man gjort och så. Har man lite pengar, men kan betala sina räkningar så är man liksom rik på ett annat sätt. Är man frisk så är ju det en rikedom. Finns alltid nåt positivt att glädjas över , även för sura gubbar och kärringar. Tack för din härliga blogg . Den gillar jag å dig med. Kram på re.

http://annechristines.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

14 november 2018 18:29

Jag ser en tankfull tjej som man inte riktigt vet var man har, på de där bilderna. Någon man undrar över vad som egentligen försigår i hennes huvud. Jag var också väldigt blyg som barn och satt också helst hemma och läste. Det värsta jag visste var när de vuxna skrattade åt mig av någon oförklarlig anledning. Så jag hade nog ingen humor jag heller.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards