Direktlänk till inlägg 4 december 2018

DET HÄR MED JULEN

Av Anita - 4 december 2018 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder.

Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor i alla former med kristyr på. Jag bakade rullrån och lussekatter som var stenhårda och näst intill oätliga. Det har jag slutat med.


Jag och min fd jobbarkompis skulle stöpa ljus i helgen men hon fick magsjuka så det blev ingenting av.


Snön hade smält bort och då bestämde jag mig för en riktig långpromenad för jag hade inte sett några jägare så nu blev det skogen som gällde.

 

Jag gick gamla Fisksjövägen till att börja med. Så fint med de mörka granarna och vägen med det gula gräset. Tog en tur upp till myren och plockade lite tranbär. Jag lade dom i mössan för jag hade inte annat. Det gick ju bra.Man får inte var bet. 


Fick besök av Gamle A och vi åt paj och fikade och såg på  tv. Tur att någon kom för jag gillar att få besök och inte sitta här ensam med katten.


Så igår morse hade jag mobilen på laddning i rummet och jag satt i köket och tittade ut på fåglarna. Det har till och med kommit en ny fågel en svartmes som jag inte sett förut.

 

Då kom ett oväntat besök men inte hann jag hämta mobilen inte förrän för sent.

Det var en stor fin räv och han norpade talgbollarna. Jag har funderat hur dom kunde ta slut så fort men nu fick jag lösningen. Han passar på att komma på gården nu när inte hunden Jack är hemma.

 

Idag snöar det lite grann men bara lite och jag hoppas det går bort . Det är bara nollgrader så troligen blir det så frampå dagen. 

Igår tog jag fram mitt tomteland.

 

Jag älskar att plocka med alla mina småtomtar. En del har jag glömt bort för att dom är så gamla.

 

Julkrubban fick ny sand och ny mossa på taket.


Satt mig vid köksbordet med en termos kaffe, lyssnade till julmusik och lyssnade på spraket från vedspisen.

Dags att skriva julkort och det tar minsann sin tid för jag skriver minst 20 stycken Jag tycker om att skriva julkort och få sådana. Det blir inte riktigt samma med dom man skriver via datorn.

 

Jag gör mitt bästa för att få till lite julkänsla men bara lagom. Jag har andra bekymmer att grunna på.Jul blir det nog ändå utan alltför mycket stök. 


Så ni som gillar det. Baka och städa och stöka men gör inte som min mamma. Jobba så man blir gråtfärdig av trötthet på julafton.


Dagens ord: Tomten skiter i om du städat. pyntat och bakat, bara du har ett varmt och kärleksfullt sinne.

 
ANNONS
 
Äppelblom

Äppelblom

4 december 2018 09:59

Jag bakar inte heller Anita. Förr började man tidigt och stökade, men det går lika bra utan. Man blir förståndigare med åldern. Ha en bra dag och visst är det skönt att snöeländet försvann. Är du inne på mitt instagramkonto och tittar någonting?

http://Skogsvandring

 
Soldansaren

Soldansaren

4 december 2018 19:23

Jag bakar inte heller och nu har jag kommit så långt att jag inte har dåligt samvete för det heller. Men jul i dockskåpet kanske jag skulle göra. Dockskåpet, som du frågade om, är ännu ett av alla mina halvfärdiga projekt. Boken blir klar till jul. Minsann. Kram.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

4 december 2018 19:26

Nu har du riktig julfint hos dig. Kul med svartmesen och att du fick se räven. Nej, inte ska man slita ut sig med alldeles för mycket städande och fixande. Jag bakar lussebullar men bara för att jag vill ha sådana, inte för att jag måste. I övrigt pyntar jag också ganska mycket men har inte så mycket annat att förbereda. Lite julgodis blir det nog men inte mer än två sorter.

http://ibod11.com

 
Mösstanten

Mösstanten

5 december 2018 10:54

Fina naturbilder! Och det är så roligt att se folks julpynt. Vi gör alla så olika. Bakar gör heller inte jag. Vi äter i stort sett inte bröd och kaffebröd. Sedan är jag rätt lat också.

http://mosstanten.se

 
Karin

Karin

5 december 2018 15:03

Jaha, tomtarna har kommit fram! De är alltid fina, med sina finurliga ansiktsuttryck.
Kul med svartmes, den är inte så vanlig. En liten knubbig och livlig sak.
Jag har haft öroninflammation som nu har släppt, men dövheten består. Du förstår kanske min frustration eftersom jag inte hör musiken i seniordansen. Hoppas att det bara är tillfälligt.
Njut av ljus och tomtar i adventstider.
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se