Direktlänk till inlägg 7 december 2018

NEGATIVT OCH POSITIVT

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.

  Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga att göra ibland. 

 

Börjar väl med måndagen då eller om det var tisdag. Jag börjar ha så dåligt minne. Dagarna flyter lhop. Snö hade det fallit under natten men slutat och dagen blev solig och fin. Då lägger jag alla jobbplaner åt sidan och kör ner sparken till sjön.

 

Den lite bleka solen gjorde sitt bästa för att skina och det blåste inte ett dugg.

Det var bara att dra iväg väst i sjön med sparken och det gick så fint och solen värmde faktiskt på ryggen.

 

Det är ca 5 km väst i sjön och lika mycket tillbaka förstås så det hann nästan börja skymma innan jag kom hem.


Så kom det en ny dag. Jag drog in ved på min kärra när Mustachen kom. Han har inte varit hit på länge och det var roligt att träffa honom. Han pumpade däcken på vedkärran och fixade dörren till vedboden och kom på att jag skulle lägga en bit av en presenning i kärran och bara lyfta upp presenningen och tömma i vedlådan. Tänk att man inte kommer på sådana trix själv utan bara gör som man alltid gjort.

 

Lite glad blir man ju när man får hjälp med saker och ting utan att man behöver be om hjälp.


Igår var det minsann en lång dag. Först negativa att åka till tandläkaren och sedan på eftermiddagen positiva julbordet hos PRO Tänk så gott det var och dom som lagat maten och bakat ska ha allt beröm. Det kunde inte vara bättre. Dessutom var det underhållning och lotter. Till kaffet var det gammeldags kakor som jag nästan glömt. Det var struvor, havrekex gorån och rullrån. Sådana som farmor och mamma bakade. En helt fantastisk dag och billigt minsann 200 kr och hemlagad och jättegod mat.


 

Så kom en ny dag och den har varit bara positiv. Jag tog fram min burk med pepparkakor och jag och min fd jobbarkompis drack kaffe innan vi började stöpa ljus.

 

Rara hunden Jansson var med och det var så trevligt att träffa honom. Han kom bra överens med katten i motsats till vad hunden Jack gjorde. Konstigt att det kan vara så olika.

Utanför snöade det men inte så mycket att jag fick något bryt utan jag tittade bara på fåglarna utanför och struntade i snön.

 

Nu är det massor av domherrar och dom är ju snöfåglar minsann.


Så ljusstöpning och det gick bra som vanligt. 

 

Det gäller bara att vara försiktig och ta det stilla när man stöper ljus.

 

Man får doppa bra många gånger innan man får dom tjocka nog men vi lyckades bra med det.

Sedan satt vi igång med att göra blockljus av gammal stearin och även dom blev bra . En helt igenom positiv dag.

 

Så var den dagen slut och vi var nöjda, dels med ljusen men främst för att vi fick träffas. Det är inte så ofta men en gång om året i 9 års tid har vi stöpt ljus och haft trevligt och det hoppas jag att vi kommer att fortsätta med.


Dagens ord: Det hade kunnat vara värre. Egentligen var det positiva mest framträdande den här veckan. 

 
ANNONS
 
tant Hanneles på Hisingen

tant Hanneles på Hisingen

Fredag 7 dec 18:55

inte stöpt ljus sedan jag var... mycket yngre.

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 7 dec 21:56

Ganska bra dagar låter det som :) Fint väder med sparktur på sjön, god mat och bakverk som väcker minnen. Roligt att ljusstöpningen äntligen blev av och att det blev så lyckat :) Morris är tydligen noga med vem han släpper inpå sig. Jack kanske är lite för ivrig och pigg för att passa honom.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Lördag 8 dec 07:36

Trevligt med sparktur i solen och julbord ... och så fina ljus ni gjorde! De röda blockljusen är verkligen små konstverk!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Ann

Lördag 8 dec 08:07

Hej min vän! Vilken underbar tradition att stöpa ljus! Min lilla mamma stöpte ljus i före jul så länge jag kan minnas! Jag minns att jag på nåder fick vara med ibland, men hon var så noga med att det skulle vara väldigt lugnt när ljusen stöptes, då blev de jämnast och finast! Nu är det ju några år sen hon kunde stöpa men allt finns förberett, attiraljerna, ljusmassa och tom uppknutna vedsnören på träpinnar. Så i år ska Ulf, Melissa och jag återuppta traditionen! Jag är så glad att Melissa vill och då känner jag verkligen vikten av att föra traditionen vidare! Kram Ann

 
Ingen bild

Ann

Lördag 8 dec 08:10

Hej igen! Det ska förstås stå "vedsnören"! Jag hör av mej till Dej som är expert om jag undrar nåt när vi kör igång! Kram igen! Ann

 
Ingen bild

Ann igen!

Lördag 8 dec 08:13

Hej igen! Är man inte noga och ändrar , så kör datorn "sina egna ord! Jag gör om´et! Det ska stå "veksnören" och inget annat! Trevlig andra advent skriver jag denna gång då!

 
Mösstanten

Mösstanten

Lördag 8 dec 17:02

Ljusstöpning höll vi på med i mitt barndomshem. Det var roligt, vi brukade vara många.

http://mosstanten.se

 
Ingen bild

Flurig

Söndag 9 dec 19:55

Förr brukade vi alltid stöpa ljus någon vecka före jul. Jag har faktiskt kvar nån burk med stearin, och pinnar där vi band fast vekarna, på en hylla i förrådet på landet.
Sedan vi flyttat in tilll stan har det inte blivit av, köket är för trångt, och barnbarnen får nu stöpa hos farmor, så traditionen förs vidare.
Men: I adventsstaken står faktiskt nu mina (sista?) egenstöpta ljus! När jag ser dem, förstår jag att de finns kvar
- de är nämligen alldeles sneda - med lyser ändå vackert i decembermörkret

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Av Anita - Torsdag 29 nov 09:00

  Helgen fortsatt med att Kinabror, Sofiiepropp och Dansbritt åkte till Ammer på marknad. Först ett besök på loppisen Lilla Loppan och sedan in i skolan för att se på alla fina grejor som såldes där. Jag köpte en kvast till bron för min gamla har ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se