Direktlänk till inlägg 7 december 2018

NEGATIVT OCH POSITIVT

Av Anita - 7 december 2018 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.

  Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga att göra ibland. 

 

Börjar väl med måndagen då eller om det var tisdag. Jag börjar ha så dåligt minne. Dagarna flyter lhop. Snö hade det fallit under natten men slutat och dagen blev solig och fin. Då lägger jag alla jobbplaner åt sidan och kör ner sparken till sjön.

 

Den lite bleka solen gjorde sitt bästa för att skina och det blåste inte ett dugg.

Det var bara att dra iväg väst i sjön med sparken och det gick så fint och solen värmde faktiskt på ryggen.

 

Det är ca 5 km väst i sjön och lika mycket tillbaka förstås så det hann nästan börja skymma innan jag kom hem.


Så kom det en ny dag. Jag drog in ved på min kärra när Mustachen kom. Han har inte varit hit på länge och det var roligt att träffa honom. Han pumpade däcken på vedkärran och fixade dörren till vedboden och kom på att jag skulle lägga en bit av en presenning i kärran och bara lyfta upp presenningen och tömma i vedlådan. Tänk att man inte kommer på sådana trix själv utan bara gör som man alltid gjort.

 

Lite glad blir man ju när man får hjälp med saker och ting utan att man behöver be om hjälp.


Igår var det minsann en lång dag. Först negativa att åka till tandläkaren och sedan på eftermiddagen positiva julbordet hos PRO Tänk så gott det var och dom som lagat maten och bakat ska ha allt beröm. Det kunde inte vara bättre. Dessutom var det underhållning och lotter. Till kaffet var det gammeldags kakor som jag nästan glömt. Det var struvor, havrekex gorån och rullrån. Sådana som farmor och mamma bakade. En helt fantastisk dag och billigt minsann 200 kr och hemlagad och jättegod mat.


 

Så kom en ny dag och den har varit bara positiv. Jag tog fram min burk med pepparkakor och jag och min fd jobbarkompis drack kaffe innan vi började stöpa ljus.

 

Rara hunden Jansson var med och det var så trevligt att träffa honom. Han kom bra överens med katten i motsats till vad hunden Jack gjorde. Konstigt att det kan vara så olika.

Utanför snöade det men inte så mycket att jag fick något bryt utan jag tittade bara på fåglarna utanför och struntade i snön.

 

Nu är det massor av domherrar och dom är ju snöfåglar minsann.


Så ljusstöpning och det gick bra som vanligt. 

 

Det gäller bara att vara försiktig och ta det stilla när man stöper ljus.

 

Man får doppa bra många gånger innan man får dom tjocka nog men vi lyckades bra med det.

Sedan satt vi igång med att göra blockljus av gammal stearin och även dom blev bra . En helt igenom positiv dag.

 

Så var den dagen slut och vi var nöjda, dels med ljusen men främst för att vi fick träffas. Det är inte så ofta men en gång om året i 9 års tid har vi stöpt ljus och haft trevligt och det hoppas jag att vi kommer att fortsätta med.


Dagens ord: Det hade kunnat vara värre. Egentligen var det positiva mest framträdande den här veckan. 

 
ANNONS
 
tant Hanneles på Hisingen

tant Hanneles på Hisingen

7 december 2018 18:55

inte stöpt ljus sedan jag var... mycket yngre.

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

7 december 2018 21:56

Ganska bra dagar låter det som :) Fint väder med sparktur på sjön, god mat och bakverk som väcker minnen. Roligt att ljusstöpningen äntligen blev av och att det blev så lyckat :) Morris är tydligen noga med vem han släpper inpå sig. Jack kanske är lite för ivrig och pigg för att passa honom.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

8 december 2018 07:36

Trevligt med sparktur i solen och julbord ... och så fina ljus ni gjorde! De röda blockljusen är verkligen små konstverk!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Ann

8 december 2018 08:07

Hej min vän! Vilken underbar tradition att stöpa ljus! Min lilla mamma stöpte ljus i före jul så länge jag kan minnas! Jag minns att jag på nåder fick vara med ibland, men hon var så noga med att det skulle vara väldigt lugnt när ljusen stöptes, då blev de jämnast och finast! Nu är det ju några år sen hon kunde stöpa men allt finns förberett, attiraljerna, ljusmassa och tom uppknutna vedsnören på träpinnar. Så i år ska Ulf, Melissa och jag återuppta traditionen! Jag är så glad att Melissa vill och då känner jag verkligen vikten av att föra traditionen vidare! Kram Ann

 
Ingen bild

Ann

8 december 2018 08:10

Hej igen! Det ska förstås stå "vedsnören"! Jag hör av mej till Dej som är expert om jag undrar nåt när vi kör igång! Kram igen! Ann

 
Ingen bild

Ann igen!

8 december 2018 08:13

Hej igen! Är man inte noga och ändrar , så kör datorn "sina egna ord! Jag gör om´et! Det ska stå "veksnören" och inget annat! Trevlig andra advent skriver jag denna gång då!

 
Mösstanten

Mösstanten

8 december 2018 17:02

Ljusstöpning höll vi på med i mitt barndomshem. Det var roligt, vi brukade vara många.

http://mosstanten.se

 
Ingen bild

Flurig

9 december 2018 19:55

Förr brukade vi alltid stöpa ljus någon vecka före jul. Jag har faktiskt kvar nån burk med stearin, och pinnar där vi band fast vekarna, på en hylla i förrådet på landet.
Sedan vi flyttat in tilll stan har det inte blivit av, köket är för trångt, och barnbarnen får nu stöpa hos farmor, så traditionen förs vidare.
Men: I adventsstaken står faktiskt nu mina (sista?) egenstöpta ljus! När jag ser dem, förstår jag att de finns kvar
- de är nämligen alldeles sneda - med lyser ändå vackert i decembermörkret

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se