Direktlänk till inlägg 10 december 2018

FÖRBASKADE SNÖ

Av Anita - 10 december 2018 06:56

 

Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjönk ner i skoskaften.

 

Slut på friheten med att röra sig ute. Inga skogspromenader mer. Att åka spark på sjön går inte längre och jag hann bara med en enda sparktur innan snön kom och lade sig i tjocka lager över sjön. 

 

Jag ringde TuppOla och bad honom komma in när han åkte förbi om han nu kan köra på vägen förstås Nu är läge att ta fram snöslungan Eulalia och försöka få bort lite snö om det nu går när det är tö. Vill ha lite hjälp första gången jag kör henne så jag inte blir stående mitt i snön med stannad motor.

 

Fåglarna är helt insnöad så det första är att sopa fram fågelhusen och ge dom mat.


Sedan deppade jag till men satt mig och såg en film om Toscana i Italien och om kärlek och den var så bra så jag blev sittande och tittade och drömde mig bort och låt bli att titta ut genom fönstret. Förnekelse.

Sedan rullade jag köttbullar och dagen gick.


Ut på balkongen och rengjorde parabolen för nu började det bli störningar på tvn när det blev mer och snö på träden som skymde parabolen.


Så gick jag då äntligen ut. Tog på mig min gamla skoteroverall och fick till min fasa se att en tjock gren ramlat ner mitt över vägen ner till uthuset där snöslungan stod.

 

Så kom TuppOla och vi började stöka med slungan.

 

Det var inte så lätt. Mycket blötsnö och grus på marken så det rasslade och lät i singlet. Tungt var det också att svänga och greja med den men det gick på något vis.

 

TuppOla tog motorsågen och tog bort den stora grenen och jag körde och körde och körde. Min gamla skoteroverall blev genomblöt och handskar och mössa och hela jag var genomblöt. Ja ja jag får väl fortsätta idag för det har kommit en dm till. Bilen står nersnöad och byvägen är oplogad. Jag skulle vara på läkarmottagningen och ta prover idag men jag får nog ringa och ändra den tiden. 

Jag är insnöad. Nu börjar helvetet på jorden. Vet att ni undrar varför jag bor kvar och ibland undrar jag själv hur det ska bli men jag vet att det kommer en sommar som kompensation men det känns alltför långt dit.


Dagens ord: Början av december och många månader till innan man kan börja leva igen.


 
 
Ingrid

Ingrid

10 december 2018 14:05

Oj så mycket snö ni har fått. Vackert är det, men det innebär mycket jobb också, det vet jag.
Tack för det fina julkortet som jag fick i dag. Det var rart av dig att tänka på mig!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

10 december 2018 20:20

Det är vackert som i en saga men jag förstår så väl hur du känner. Jag valde att flytta ifrån all snöröjning när jag blev ensam men jag undrar ändå inte varför du vill bo kvar. Mitt hus hade funnits i släkten sedan långt innan jag föddes men det var inte mitt barndomshem. Du bor i ditt barndomshem och med allt du älskar i närheten. Det är inte så lätt att överge.

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

10 december 2018 23:02

Bra Anita att du rådde på Eulalia!! Kanske blir snön mindre besvärlig med en sån fin hjälp.
En fin Lucia önskar jag dig!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Anki

Anki

11 december 2018 07:52

Så vackert hos dig nu, men jag förstår att det är jobbigt med snön och att våren känns långt bort ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Åke

Åke

12 december 2018 05:36

Oj så mycket snö!!! Rätt önödigt att det var blötsnö!!! Snödlungan ser rekorderligt ut, det blir en fin vän i vinter. Kämpa på!

http://www.nacka144.se

 
Soldansare

Soldansare

12 december 2018 19:38

Tror att vi såg samma film. Om Julia och Verona och de fantastiska miljöerna i Toscana. Visst längtar man dit.
Tycker att du är tuff som bor där du bor. Förstår att det inte är enkelt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards