Direktlänk till inlägg 15 december 2018

DET VAR LÄNGE SEDAN DET VAR LÄTT ATT LEVA

Av Anita - 15 december 2018 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då?

När jag gick nerför trappen var ledstången kall som is.

 

30 grader och lite till. Fy sjutton. Börja elda i både spisen och braskaminen och inser att jag måste gå ut och hämta ved. Det går väldigt mycket ved när det är så kallt. 


Katten sätter sig i fönstret och tittar på fåglarna.

 

Det är många, säkert 100 stycken och dom är runda som små bollar där dom sitter och fryser.

Dubbla yllesockar, armuddar, mina grisbyxor och tjockkoftan. Det är svårt att få upp värme när det är så här kallt.


Kaffe och macka och sedan är det till att bylta på sig massor med kläder.


Det krasar som is under fötterna. Ser spår av rådjuren som tydligen haft sin frukost i min trädgård och det är dom innerligen unnat. Stackars dom som måste gå och äta isiga kvistar.

 

Solen börjar komma upp, den lilla stund som den är uppe och jag har sagt det förut. Snö gör sig bäst på julkort. Ingen tomte har gått omkring ute och inte räven heller. Näsan bli fort iskall och två kärror med ved släpar jag in.


Maten börjar ta slut. Jag har ätit samma gamla grönsakssoppa i flera dagar nu och börjar bli less på den. Kanske kan jag ta mig iväg imorgon och handla.


På tal om mat. Jag åt ju så goda havrekakor på julbordet och så tog jag mig till att göra sådana. Jag vet ju att jag är värdelös på att baka så varför försökte jag. Degen fastnade på kaveln och fastnade på bakplåtspapperet och det blev inte många som det blev något av. Gick dom inte sönder så blev dom brända i kanten. Skit färdigbakat för min del nu.


Dagens ord: Det man vet att man inte klarar ska man inte försöka sig på.

 
ANNONS
 
Åke

Åke

15 december 2018 13:19

-30 är i värsta laget... tråkigt... undra om du får kallare... Kämpa stå emot, jag sänder en varm kram 🌞

http://www.nacka144.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

15 december 2018 15:58

-30, det kallar jag kallt!
Här i UK är folk i upplösningstillstånd när det blir så kallt som -2 grader och man uppmanar folk att stanna inomhus. Snacka om skilda världar!
Hoppas du har det varmt och gott inomhus nu och ha en skön helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

15 december 2018 16:23

köp varmvattenflaska på apoteket... eller fixa själv, täck med strumpa ❤️

https://www.apoteket.se/produkt/varmvattenflaska-1-st-210922/

http://https://hannelesparadis.blogspot.com

 
Göran

Göran

15 december 2018 17:21

Ujujuj... onödigt kallt hos dig! Jag frös själv när jag var ute förut. Och då har vi bara -14 här. Dock bor jag ju ett stenkast från havet (som fortfarande är öppet) och det ger en råare kyla. Hoppas det vänder snart!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

15 december 2018 20:05

Jobbigt med en sådan kyla och jag önskar innerligt att det ska bli mildare hos dig snart. Du måste ju få chansen att handla lite mat. Det är synd om djuren också när det är riktigt kallt. Stackars alla fåglar, rådjur och andra som inte får komma in i värmen. Men hos dig hittar de i alla fall mat. Synd att kakorna inte blev som du hade tänkt dig. Men det finns goda havrekakor att köpa i affärerna ;)

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

16 december 2018 12:24

Jag tänkte på dig igår kväll när jag såg på väderleksrapporten. Det ser ju ut som om kylan kommer att mildras hos er nu. Hoppas att det stämmer.
Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Marie-Louise Grimlund

Marie-Louise Grimlund

16 december 2018 13:15

Din stackare, du har då ordentlig vinter.30 är nog lite för mycket för varenda människa samt djuren. Vi får hoppas det blir mildare, så du kan gå ut och handla.Har du långt till butiken. Ingen du kan ringa till som kan köra ut maten till dig.Hoppas det.
Jag bor ju centralt. Om än 3.6 km från mig in till Södertälje.

http://thoerr499-vitsippan.blogspot.com

Anita

16 december 2018 13:54

Jag har två mil. men imorgon får jag nog igång bilen Nu är det bara 17grader kallt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se