Direktlänk till inlägg 22 december 2018

KÄRLEK VID FÖRSTA ÖGONKASTET

Av Anita - 22 december 2018 07:46

 

Så kom han Sonen, och efter att fått i sig lite lunch gick han ut för att möta Eulalia. Sedan kom han inte in på flera timmar. Jag hörde bara ett litet gulligt muller utifrån när Eulalia lät sig handskas med.


Ja, sedan började han läsa manualen för att lära sig hur han skulle göra för att göra Eulalia riktigt nöjd.

Det blev till att åka iväg och köpa olja och broddar till fötterna så hon inte skulle halka. Ingenting är gott nog åt en julröd liten älskling.


När vi kom hem kastade han sig iväg och började stöka med Eulalia igen. Efter någon timme kom han in med genomblöta kläder och alldeles svettig. Det är jobbigt att ha en ny brud att ta hand om. Så trött att han somnade på sängen


För att inte göra Sonens fjälla svartsjuk så kommer här en bild på den fina Eulalia.

 

Annars närmar sig julen med stormsteg. Vi var iväg och handlade mat och det var mycket folk i farten och vi blev borta flera timmar. Sonen köpte mig en ny skoteroverall som jag ska ha när jag skottar snö med hjälp av Eulalia längre fram på vintern. 


Julgranen står kvar i skogen men den ska hämtas idag så den får stå i duschrummet och tina av och vänja sig vid värmen inomhus..

 

En del finns det kvar att göra, revbensspjäll och sill men annars är det väl klart. Vi blir inte så många så det känns inte så väldigt jobbigt. Sötost struntar jag i eftersom det bara är jag som äter det och grisfötter hoppar jag över. 

Annars fixar svägerskan jansson så det blir rätt enkelt på julafton. 


Det är härligt att Sonen är här och jag vet att jag slipper bära ved, skotta och köra bil. Det känns som semester och ni kvinnor som har en man som uträttar dom här sysslorna ska vara glada och tacksamma. Det finns stunder då karlar är bra att ha även om dom för det mesta är till besvär.


Det snöar utanför och träden är vita av snö och hänger ner så man är rädd att dom ska gå av och ramla ner.

 

Spår efter rådjuren och räven överallt men inga spår efter tomten. Undrar var han är. Tänkte kanske att han skulle smyga omkring och kolla så man gjort det man skulle och att man sköter sig.

En sak ska jag inte glömma på julafton. God Julj på er alla och ta det lugnt. Huvudsaken är att man träffar nära och kära


Dagens ord: Glöm inte att sätta ut gröt till tomten.

 
ANNONS
 
Ingen bild

barbro

22 december 2018 10:43

Rolig läsning som vanligt. Ha det så härligt med de dina i jul!

 
Mösstanten

Mösstanten

22 december 2018 11:02

Du bor mitt i ett julkort, men det innebär förstås vissa svårigheter. Så bra att din son har kommit och kan ta hand om Eulalia. Jag förstår att den damen behövs där du bor.
God jul!

http://mosstanten.se

 
Åke

Åke

22 december 2018 12:40

Frid och fröjd i Fisksjön då alltså 👍 Sonen på plats och slungan den spinner, en härlig julehelg möts då ☃️ God Jul på Er alla däruppe. Gröten ja!!! hi hi hi 🎅

http://www,nacka144.se

 
Ingrid

Ingrid

22 december 2018 13:29

Så bra att du fått en ny hjälpreda till snöskottningen och ny klädsel dessutom. Det kommer säkert att funka bra!
Ha en riktigt God Jul!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

22 december 2018 18:52

Nu mår säkert Eulalia bra på alla sätt. Bra att hon blev lite ompysslad så att hon orkar med alla vinterns slungarrundor :) Skönt för dig att få hjälp med allt tungt och din son verkar inte vara nödbedd.
Vilka vackra vinterbilder du bjuder på.
God jul till dig också.

http://ibod11.com

 
Äppelblom

Äppelblom

22 december 2018 19:17

Så bra att du har sällskap i julhelgen. Hoppas julkortet jag skickade hittade fram till dig, men för säkerhets skull önskar jag dig GOD JUL en gång till.
Ha det gott! 🌟🎁🎅🎄🎁🌟

http://Skogsvandring

Anita

22 december 2018 20:10

Jo visst gjorde det så Tack så mycket Jag älskar att få julkort God Jul och Gott nytt år

 
Ingen bild

Flurig

22 december 2018 21:15

Oh så vackert du har, men även här i Stockholm hoppas vi få en vit jul att fira med familjen.
Nu har äntligen årets längsta natt varit och vi får det ljusare -även i sinnet!
En riktigt härlig jul önskar jag dig och de dina, och ett gott nytt år!

 
Soldansaren

Soldansaren

23 december 2018 10:55

God jul till er i Fisksjön! Eulalia inkluderad.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

23 december 2018 11:14

jo allt ska ju vara klart i kväll, på julafton får en inte göra nåt ❤️

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
MartinaOlsson

MartinaOlsson

23 december 2018 17:02

Hej på dig!
Den näst sista luckan i min julkalender har nu öppnats, och därunder gömde sig chansen att vinna ett helt valfritt smycke till ett värde av max 399kr från 7East! Vill du vara med och tävla? :) Klicka då på länken nedan! Förövrigt så hoppas jag att du får en supermysig kväll, för min del blir det uppesittarkväll för hela slanten! Ska du också kolla? :)
https://martinaolsson.myshowroom.se/127464/julkalender-lucka-23-7/

http://martinaolsson.myshowroom.se

 
Anneli

Anneli

23 december 2018 20:20

Tittar in o önskar Dig en riktigt GOD JUL. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

24 december 2018 14:04

Vill önska dig och resten av gänget en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se