Direktlänk till inlägg 28 december 2018

ATT LIGGA OCH DRA SIG

Av Anita - 28 december 2018 08:34

 

Att vakna till en ny dag av att det plingar till i mobilen och jag får en vacker musik i mitt öra är inte det sämsta.

Att vakna till att katten Morris kryper ner under täcket och slickar mig på näsan och spinner.

Att känna att det inte är kallt i sovrummet utan behagligt varmt och att gryningen är blå.

Visst, klockan är 8 så än dröjer det innan det blir ljust.


Ligger här och mår rätt gott. Sonen och hans kompis sover fortfarande och jag tassar upp och tittar ut genom fönstret. Tittar på månen och på siluetterna av rådjuren nere på åkern.

 

För några dagar sedan var världen vit från topp till tå men så kom juletön och smälte bort mycket av snön men det är fortfarande vitt och det är ett par minusgrader så vem är jag att klaga.

  Igår slutade jag dagen med ett bubbelbad. Jag har inte fått mig till att gå ner till sjön och tända i bastun. Det är så med gamla Skogsnuvan. Latare och bekvämare för varje dag.


Det har varit ett evigt planerande för julmat och allt möjligt men nu kommer en dag som bara ska få vara och bli vad den vill. 

Julgranen får lite mera vatten, spisen i köket får lite ved. Katten går ut en sväng. De fina lyktorna jag fått i julklapp tänds.

  

Kaffepannan sätts på och rester av julmaten plockas fram och allt sker i en lugn och harmonisk takt utan jäkt och stress. Idag ska bli en bra dag har jag bestämt mig för.

 

Tänk så roligt att ha alla de mina runt omkring och snart så kommer det ännu fler.

Min vän PappersBeda kom farande härom dagen med en jättefin porslinsfjäril som hon köpt på Maderia. Dit skulle jag allt bra vilja fara någon gång men det är så mycket man vill som aldrig blir av. Det största hindret är pengar. Jag ska ju laga bilen nu snart och så är det tandläkaren och annat som drar pengar och utan pengar kan man inte fara någonstans och så vill jag ju ha sällskap också. 

  Det 10 år sedan jag och AMV var till Sardinien och jag kan fortfarande höra bruset av havet och doften av myrten när jag ser bilderna. Det var en härlig vecka. Felet med att vara ensampensionär är att man har väldigt lite pengar att spendera på annat än mat och räkningar men jag ska inte klaga.


Jag har bestämt mig för att vara mera positiv nästa år. Har en känsla av att jag blir surare och surare för varje vinter men nu när det är bara två grader kallt och det är massor av folk runt omkring mig mår jag som en prinsessa ska ni tro.

 

Så nu mina vänner hoppas jag att ni får ett riktigt bra slut på det här året och att nästa år blir det bästa ni någonsin haft.


Dagens ord: Att ligga och dra sig och inte ha en massa planer gör gott för både kropp och själ

 
ANNONS
 
Dunsaluns

Dunsaluns

28 december 2018 10:37

Å vilka fina bilder du har, julgran, kyrka, stranden och allt du skriver. Jag var tvungen köra bil halva Dan igår för att hämta en generator till min egen bil, som brorsan hjälpte mig att laga. Den dog ju i backen upp mot honom med hästfinka bakom! Tur den var tom, för jag skulle hämta hö i den. Och tur man har en bror, som har en traktor.. Men tur jag var ledig och syrran hrmma från Skåne lekte med barnen och åkte i backen medan jag. Körde och hämtade generatorn. Tänk, timmar i bil genom Norrbottens inland och underkylt regn och snötyngda granar. Det gick sakta och var ju rätt skönt med tystnaden. Hoppas du får ha ett fruktigt gott slut på året! / Emma

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

28 december 2018 10:56

Så härligt att se att du verkar glad och positiv ... trots att det är vinter!Fina bilder som visar ett riktigt vinterlandskap ... och en jättefin bild ifrån du var till Sardinien!
Önskar dig ett gott slut på detta året och ett riktigt Gott Nytt ÅR!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

28 december 2018 14:44

Härligt att du har det gott och bra! Själv ser jag fram emot nyår som är min favorit helg! Det får vara vilket väder det vill.
Gott nytt, positivt 2019!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

28 december 2018 22:00

Vad glad jag blir av att läsa om hur bra du mår just nu. Skönt att du kan njuta av lugnet och allt det vackra och att du har folk du tycker om att vara tillsammans med. Jag önskar att du kunde få komma till Italien igen. Det är verkligen en härlig bild på dig med havet i bakgrunden :D
Gott nytt år och jag hoppas att det blir ett väldigt bra år :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

29 december 2018 10:00

Att få ligga och dra sig i goda sängvärmen utan att behöva ha dåligt samvete är en riktig lyx, som vi ju kan få kosta på oss nu. Gratis är det också!
Ha ett riktigt gott slut på 2018 och Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

29 december 2018 16:21

Utmärkt dagens ord! Lätt att ta till sig för mig. Har man inte slitit och hållit tider tillräckligt i livet? Nu är det verkligen dags att bara göra vad man vill, skönt.
Njut av det goda livet och gott nytt år!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

29 december 2018 16:51

Härlig berättelse och härliga bilder. Visst är det skönt med sådana där kravlösa dagar. Ha det så gott!

http://mosstanten.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 sept 22:08

När jag går iväg bort till vägen med soptunnan duggregnar det. Jag hör ett kvackande uppe i luften. I en rak och plogformation drar gässen söderut. Ledaren kvackar hela tiden för att dirigera dom rätt.   I gråheten känner jag min längtan fa...

Av Anita - Torsdag 19 sept 09:32

Här ser ni en som är en mästare på att skjuta upp saker som jag inte vill göra. Det är väldigt lätt att lura sig själv och säga: "Jag gör det sedan för innan måste jag göra det där och det där. Det man måste göra är ofta det som går fort eller är l...

Av Anita - Tisdag 17 sept 09:40

  Igår hade jag "plocka in-dag" och det var i sista minuten för i natt har det varit minusgrader. Min fuchsia som är stor som ett träd får nu stå inomhus ett tag innan den sover sin vintersömn i jordkällaren.   Jag började med att flytta in to...

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se