Direktlänk till inlägg 28 december 2018

ATT LIGGA OCH DRA SIG

Av Anita - 28 december 2018 08:34

 

Att vakna till en ny dag av att det plingar till i mobilen och jag får en vacker musik i mitt öra är inte det sämsta.

Att vakna till att katten Morris kryper ner under täcket och slickar mig på näsan och spinner.

Att känna att det inte är kallt i sovrummet utan behagligt varmt och att gryningen är blå.

Visst, klockan är 8 så än dröjer det innan det blir ljust.


Ligger här och mår rätt gott. Sonen och hans kompis sover fortfarande och jag tassar upp och tittar ut genom fönstret. Tittar på månen och på siluetterna av rådjuren nere på åkern.

 

För några dagar sedan var världen vit från topp till tå men så kom juletön och smälte bort mycket av snön men det är fortfarande vitt och det är ett par minusgrader så vem är jag att klaga.

  Igår slutade jag dagen med ett bubbelbad. Jag har inte fått mig till att gå ner till sjön och tända i bastun. Det är så med gamla Skogsnuvan. Latare och bekvämare för varje dag.


Det har varit ett evigt planerande för julmat och allt möjligt men nu kommer en dag som bara ska få vara och bli vad den vill. 

Julgranen får lite mera vatten, spisen i köket får lite ved. Katten går ut en sväng. De fina lyktorna jag fått i julklapp tänds.

  

Kaffepannan sätts på och rester av julmaten plockas fram och allt sker i en lugn och harmonisk takt utan jäkt och stress. Idag ska bli en bra dag har jag bestämt mig för.

 

Tänk så roligt att ha alla de mina runt omkring och snart så kommer det ännu fler.

Min vän PappersBeda kom farande härom dagen med en jättefin porslinsfjäril som hon köpt på Maderia. Dit skulle jag allt bra vilja fara någon gång men det är så mycket man vill som aldrig blir av. Det största hindret är pengar. Jag ska ju laga bilen nu snart och så är det tandläkaren och annat som drar pengar och utan pengar kan man inte fara någonstans och så vill jag ju ha sällskap också. 

  Det 10 år sedan jag och AMV var till Sardinien och jag kan fortfarande höra bruset av havet och doften av myrten när jag ser bilderna. Det var en härlig vecka. Felet med att vara ensampensionär är att man har väldigt lite pengar att spendera på annat än mat och räkningar men jag ska inte klaga.


Jag har bestämt mig för att vara mera positiv nästa år. Har en känsla av att jag blir surare och surare för varje vinter men nu när det är bara två grader kallt och det är massor av folk runt omkring mig mår jag som en prinsessa ska ni tro.

 

Så nu mina vänner hoppas jag att ni får ett riktigt bra slut på det här året och att nästa år blir det bästa ni någonsin haft.


Dagens ord: Att ligga och dra sig och inte ha en massa planer gör gott för både kropp och själ

 
ANNONS
 
Dunsaluns

Dunsaluns

28 december 2018 10:37

Å vilka fina bilder du har, julgran, kyrka, stranden och allt du skriver. Jag var tvungen köra bil halva Dan igår för att hämta en generator till min egen bil, som brorsan hjälpte mig att laga. Den dog ju i backen upp mot honom med hästfinka bakom! Tur den var tom, för jag skulle hämta hö i den. Och tur man har en bror, som har en traktor.. Men tur jag var ledig och syrran hrmma från Skåne lekte med barnen och åkte i backen medan jag. Körde och hämtade generatorn. Tänk, timmar i bil genom Norrbottens inland och underkylt regn och snötyngda granar. Det gick sakta och var ju rätt skönt med tystnaden. Hoppas du får ha ett fruktigt gott slut på året! / Emma

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

28 december 2018 10:56

Så härligt att se att du verkar glad och positiv ... trots att det är vinter!Fina bilder som visar ett riktigt vinterlandskap ... och en jättefin bild ifrån du var till Sardinien!
Önskar dig ett gott slut på detta året och ett riktigt Gott Nytt ÅR!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

28 december 2018 14:44

Härligt att du har det gott och bra! Själv ser jag fram emot nyår som är min favorit helg! Det får vara vilket väder det vill.
Gott nytt, positivt 2019!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

28 december 2018 22:00

Vad glad jag blir av att läsa om hur bra du mår just nu. Skönt att du kan njuta av lugnet och allt det vackra och att du har folk du tycker om att vara tillsammans med. Jag önskar att du kunde få komma till Italien igen. Det är verkligen en härlig bild på dig med havet i bakgrunden :D
Gott nytt år och jag hoppas att det blir ett väldigt bra år :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

29 december 2018 10:00

Att få ligga och dra sig i goda sängvärmen utan att behöva ha dåligt samvete är en riktig lyx, som vi ju kan få kosta på oss nu. Gratis är det också!
Ha ett riktigt gott slut på 2018 och Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

29 december 2018 16:21

Utmärkt dagens ord! Lätt att ta till sig för mig. Har man inte slitit och hållit tider tillräckligt i livet? Nu är det verkligen dags att bara göra vad man vill, skönt.
Njut av det goda livet och gott nytt år!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

29 december 2018 16:51

Härlig berättelse och härliga bilder. Visst är det skönt med sådana där kravlösa dagar. Ha det så gott!

http://mosstanten.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 juni 07:27

  Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret. Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och...

Av Anita - Torsdag 13 juni 11:54

Det har varit städvecka för mig den här veckan och just idag saknar jag min mamma. Hon var en baddare på att städa och hon hade en förmåga att städa utan att det märktes. Jag däremot får till ett hemskt elände och stök när jag städar. Det är inte m...

Av Anita - Tisdag 11 juni 19:40

  En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette....

Av Anita - Söndag 9 juni 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands. Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och m...

Av Anita - Fredag 7 juni 21:38

När svalorna flyger lågt blir det regn och i eftermiddags nuddade dom nästan vattenytan.   När det blir åska blir värmen liksom tjock och tryckande. Eftersom hunden Jack och jag var nere vid sjön och plaskade lite i vattnet. Vi såg de svarta mol...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se