Direktlänk till inlägg 30 december 2018

ETT MYCKET UNDERLIGT ÅR

Av Anita - 30 december 2018 12:11

Det har varit ett mycket underligt år. Det började med att vintern var den snörikaste på många år, faktiskt kan jag inte minnas att det varit så lång och snöig vinter någonsin och ni vet ju vad jag tycker om snöskottning.

 

Mars fortsatt det att snöa och snöa och snöa. Till och med soptunnan försvann under snön

 

April fortsatt det att snöa och snöa och snöa.

 

men det blev påsk och solen sken starkt i alla fall Att vända ansiktet mot solen ger en alltid hopp.


 

I maj fyllde jag år och blev uppvaktad på många vis som en riktigt prinsessa minsann och uppvaktningen räcket banne mig hela sommaren och långt in på hösten helt oväntat och roligt.

 

Så kom den varmaste sommar jag någonsin upplevt. Det var torrt och vattnet i sjön var så lågt som det någonsin varit. Det var skogsbränder runt omkring och man såg röken runt omkring. Det var eldningsförbud och vi grillade inte en enda gång och jag kunde inte elda i mina värmare och tvätta mattor heller. Vi badade och badade mer än någonsin och ibland var det över 25 grader i vattnet.

 

 

Så blev det fest för mig och TuppOla när vi fyllt år och vi åkte båt en hel dag och solen sken och maten var god och på kvällen blev det fest i Kinabrors hus med den snyggaste tårtan jag sett och som min brorsdotter gjort.

 Inte var det mycket bär i år eftersom det varit så torrt men konstigt nog mycket hjortron. För att klara sig undan hettan och myggen klev jag upp vid 6-tiden och gav mig ut för att plocka.

 

Så blev det höst och vinter igen.

 

Lite lingon blev det ju förstås men dåligt med svamp.

 

Lite tunnbrödbak också

Visst blev det surströmmingsfest, kräftskiva och loppisbesök och autionsbesök och marknad men ingen längre resa för mig under sommaren. Att stapla in ved i vedboden tog evig tid i hettan.


Nog blev det trasig bil och trasiga tänder och Fd Grannen dog helt plötsligt.

Faster har flyttat till äldreboende och Moster har flyttat ner till lägenhet. 


   

Så blev det jul och Sonen kom hem och räddade mig från all snö som kommit.

 

Jag investerade i en snöslunga som jag döpt till Eulalia och nu slet jag som ett djur när första snöstöpan med blötsnö kom men nu kör Sonen den och Kinabror har kommit hem och slutet på året kommer vi att bli många här och det kommer att bli ett mysigt slut


Jag har ju dansat även om det bara blev några danser iår men man får väl förstå att det blir mindre och mindre kul när man börjar bli gammal och vackra män inte står i kö för att få dansa med en, inte ens gamla gubbar står i kö.


Jag brukar försöka lära mig något nytt varje år men iår blev det bara en odlarkurs och odla känns som något jag kan en del om förut.


December blev ändå en rolig månad med mycket folk. Nu är det bara att vända blad och glömma det gamla och sikta in sig på det nya.

1. Jag hoppas få vara frisk

2. Jag hoppas att mina pengar räcker till det nödvändigaste

3  Hoppas att jag kan köpa en nyare bil. Min gamla är trasig lite överallt och rostig och ful och skakar och låter. 

4  Jag hoppas att mitt humör blir bättre och att jag får umgås med många människor 


 

Härligt väder i några dagar.

 

Så bastu för första gången på länge.

 

Så få sitta i värmen och njuta. Får väl sluta det här året med en njutarbild från bastun

 

Önskar er alla ett gott nytt år och ni ska veta mina bloggvänner att sitta och läsa era bloggar som är både spännande och roliga gör att jag orkar genom den kalla och långa och mörka vintern.


Dagens ord: Man kan alltid hoppas att allt blir bättre och inte sämre.

 
ANNONS
 
Carmen

Carmen

30 december 2018 15:33

Hejsan :-).
Nu har jag följt din blogg ett bra tag och jag absolut älskar din blogg. Den är så fantastisk och man får verkligen en helt underbar bild på vem du är som person och din vardag. Du är fantastisk och jag kommer verkligen att fortsätta att följa din blogg.

Själv bloggar jag också men har valt att lösenordsskydda min blogg.

thatsmylife83.bloggplatsen.se
Lösenord: Dexter666

Ta gärna en titt om du vill :-).

Fortsätt att blogga och tack för att du delar med dig av ditt liv.

Med vänlig hälsning/ Carmen.

http://thatsmylife83.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

30 december 2018 18:57

Gokväll i stugan!!

Jag säger som föregående! din Blogg fängslar mej verkligen! den är så härlig!! :))

Varm kram & en önskan om en ny bil till dej & Ett Gott Nytt År!! :)) *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Mösstanten

Mösstanten

30 december 2018 20:33

Tack för den här fina årsberättelsen. Du har mycket snö att tampas med. Jag tyckte att vi hade en hel del här i vintras men det är ju ingenting egentligen. Gott nytt år! Vi hoppas att det blir bra.

http://Mösstanten.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

30 december 2018 20:57

Jättekul att få en tillbakablick på ditt år. Jag vet att det var mycket jobb med snö, ved och annat men det var mycket glädje också. Jag är väldigt glad att jag kunde komma och få träffa dig en dag :) Härligt att du är omgiven av folk nu som kan både hjälpa dig och vara sällskap. Jag hoppas att det blir ett härligt nytt år och att alla dina önskningar slår in :D
Gott nytt år!

http://ibod11.com

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

31 december 2018 21:20

Gott nytt år fina du!
Kram Tezz och flocken

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

Tisdag 1 jan 14:43

Vilken trevlig årskrönika! Jag hade glömt att det var så mycket snö förra vintern. Gott nytt år önskar jag dig! Ser fram emot att följa dig ett år till. Det känns som du är en gammal god vän, och det är du ju på sätt och vis också, trots att vi aldrig har träffats.
Varma kramar i vintern!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 2 jan 11:48

Ja, vilket underligt väderår vi haft.
Vad mycket snö ni hade, oj, oj! Och vilken varm sommar, oj,oj!
Tack för din årskrönika.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Karin

Karin

Onsdag 2 jan 12:54

God Fortsättning på 2019. Hoppas att du har klarat dig undan Alfrida.
Bra att du nu har både sällskap och skottningshjälp ett tag.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 17 jan 16:07

  När det knappt ljusnar fast jag upptäcker att jag sovit till halv 9 så tappar man sugen om man nu haft någon. Det har snöat igen. Släpar mig upp för att tända i spisen och koka kaffe. Det är då jag hör ett muller utanför och ser man på....... ...

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se