Direktlänk till inlägg 2 januari 2019

ÅN GLITTRAR JULGRANEN OCH BARREN SITTER KVAR

Av Anita - Onsdag 2 jan 19:14

 

Så ett nytt år och det började med stormvarning. Det blev inte så farligt men var mycket värre söderöver. Det var inte ens strömavbrott här.


Dagen före nyår blev vi bjuden till SnickarMagnus med fru på middag. Lasagne som var j

jättegod.

 

En jättetrevlig kväll.

 

Sonen och SnickarMagnus har en sak gemensamt. Dom gillar att elda så frysa behöver man då inte göra när dom är i närheten.

 


Nyårsafton var det skitväder ömsom blåst och ömsom snö och regn. Vi ställde in den planerade sparktävlingen och det var synd för det hade varit kul-

Vi dukade på morgonen och så kom Sofie Propp och hon hjälpte mig att göra förrätten som var små bakelseliknanden små saker med räkröra och lax.

 

Broder B gjorde sin paradrätt. Fläskestek med rödkål och brysselkål potatis och god sås. Som vi åt så magarna var fulla som luftfyllda ballonger Broder B:s fru toppade med rulltårta med fyllning med "After Eigt" i. 


 

Här skjuts inga raketer eller smällare så hundarna kunde vara lugna och trygga och det var dom och dessutom är dom goda vänner och snälla hundar. Vilka gullpluttar dom är de här två hundarna.


 

Så lämnade vi det år som varit. Lämnar tankar och minnen av människor som svek och inte var den jag trodde. Lämnar onödig ängslan och slutar att tänka på hur gammal och sliten jag är och gläds åt att jag fortfarande kan dansa och gå i skogen och röra mig ganska obehindrat även om jag inte kan gå ner i brygga eller hjula längre men vem faan behöver sörja för det då. Så dumt. Varför skulle jag hjula omkring och gå ner i brygga? Finns väl bättre saker att ägna sig åt.


Jag får väl acceptera att ju äldre jag blir ju ängsligare och fegare blir jag. Kanske är det naturligt eller är det bara jag som blir sådan?


Dagens ord:Pengar är inte allt men det lugnar nerverna.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

Torsdag 3 jan 13:40

Ser ut som ett trevligt och lagom nyårsfirande med finaste familjen och goaste vännerna!
Jag har varken kunnat hjula eller gå ner i brygga på en herrans massa år ... men inte bryr jag mig om det! :) Att man blir lite ängsligare tror jag också hör till åldern - man klarar helt enkelt inte allt det man gjorde för bara några år sedan ... sorgligt men sant.
Önskar dig ett fint 2019!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 3 jan 14:05

Visst blir man ängsligare med åren. Som tjugoåring är man ju övertygad om att man är odödlig, men med åren inser man att det nog inte är så. Nu gäller det att vara rädd om sig på alla sätt och vis, så att man fortsätter att klara sig själv så länge det bara går. Sen kan det göra detsamma.
God fortsättning!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Mösstanten

Mösstanten

Torsdag 3 jan 16:40

Det måste ha varit en skön nyårsafton. Så bra för hundarna att de slapp allt smällande. Att man blir ängsligare med åren märker jag också på mig själv. När man var ung vågade man allt - delvis för att man inte begrep bättre förstås. :-)

http://mosstanten.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 3 jan 18:41

Vilka roliga dagar med god mat och härliga människor omkring dig. Hundarna verkar också trivas bra. Lyckliga vovvar som slapp raketer och läskigheter.
Brygga kunde jag gå ner i som barn men jag har aldrig kunnat hjula och nu spelar det ingen roll längre. Man får vara glad för allt man kan. Jag är nog inte särskilt ängslig men jag märker att jag är lite försiktigare bara för att kroppen mår bäst då :)

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 5 jan 17:16

Vilka härliga dagar du verkar ha haft.
Gå ner i brygga och hjula har jag aldrig kunnat. Är så stel att jag har svårt att sätta mig på golvet och än värre är det att ta sig upp. Trots att jag "bara" är 43. Vågar inte tänka på hur det blir när jag blir 70. Men jag funderade betydligt mer på döden och kroppens åldrande när jag var i 20 års åldern av någon anledning.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 juni 07:27

  Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret. Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och...

Av Anita - Torsdag 13 juni 11:54

Det har varit städvecka för mig den här veckan och just idag saknar jag min mamma. Hon var en baddare på att städa och hon hade en förmåga att städa utan att det märktes. Jag däremot får till ett hemskt elände och stök när jag städar. Det är inte m...

Av Anita - Tisdag 11 juni 19:40

  En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette....

Av Anita - Söndag 9 juni 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands. Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och m...

Av Anita - Fredag 7 juni 21:38

När svalorna flyger lågt blir det regn och i eftermiddags nuddade dom nästan vattenytan.   När det blir åska blir värmen liksom tjock och tryckande. Eftersom hunden Jack och jag var nere vid sjön och plaskade lite i vattnet. Vi såg de svarta mol...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se