Direktlänk till inlägg 7 januari 2019

FÖRBANNAD

Av Anita - 7 januari 2019 14:42

 

Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.


Egentligen började allt härom kvällen när vi kom på att vi skulle titta på bilder från Kina. Sonen fick bla spela gitarr och sjunga på en bar och det var naturligtvis en upplevelse som man inte glömmer. Jag hade bilderna på skiva som man hade då och så skulle vi försöka köra den i apparaten för sånt. Då var den trasig förstås. Sonen sa att den var för gammal.


Då vandrade vi in i Kinabrors hus för att försöka där och han hade någon mojäng som han kunde få in skivan i till slut. Efter helt sanslöst mycket krångel

.På min dator som är väldigt ny kan man inte få in skivor och spela upp. Nej minsann Nu sitter jag med foton som jag aldrig mer kan se. nej tacka vet jag gamla fotoalbum.

 

Så var det det där med mobilen. Jag har en två år gammal mobil och nu helt plötsligt kan jag varken se facebook eller messinger i den. Sonen mixtrade och till och med installerade nytt men inte gick det. Utöver att ringa så är det det som jag använder mest i mobilen.

 

Då kom Kinabror på att han hade en telefon liggande. Sonen flyttade över telefonboken och fotona till den nya och så skulle han sätta in SIM-kortet. Då var det för litet och gick inte att sätta in. Så det blev ingenting med det. Nu kan jag bara ringa med mobilen för jag har inte råd att köpa någon ny. Dom är ju skitdyra. Ska grejorna inte hålla mer än ett par år. Jag blir så jävla förbannad på tekniken.


Så blev det söndag och Kinabror skulle skjutsa Sonen till flyget i Sundsvall och jag skulle åka med. Det var halt och bedrövligt men Kinabror har ju en ny röd fin bil med fyrhjulsdrift så det gick bra.

 

Sedan skulle Kinabror och jag fara och hälsa på 90-åriga faster som flyttat till ett boende dit vi aldrig varit. Men......vad är det för konst när man har GPS. Bara att mata in och följa rösten. Jo. pytt skit i pannkakan. Vad inte spökrösten visste var att man byggt en ny bro i Sundsvall och det ställde till alltsammans så vi for fel och vi for fel och vi for fel och det blev mörkt innan vi hittade till faster. Tekniken jo jävlar. 


Allt blir för gammalt för for,inte bara jag, utan alla svarta manicker som livet numera består av och man känner sig dummare och dummare och dummare och hänger inte med i svängarna.


Nu är vi hemma igen och gården är glashal och timmerbilarna susar förbi och det är bara Kinabror och jack och jag hemma och det blir lite tomt när alla har åkt. Sonen är i alla fall helskinnad hemma i Skåne och imorgon ska Kinabror och jag till Bräcke och jag ska få min gamla skabbiga bil lagad, hoppas jag i alla fall.


Dagens ord: Teknik som inte fungerar gör mig urförbannad.


 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

7 januari 2019 20:57

Det verkar som om all teknik har sammangaddat sig och ställer till det för dig. De flesta mobiloperatörer kan skicka ett nytt simkort i rätt storlek till dig. Om du inte hittar något på deras hemsida så ring och be om ett nytt. Ofta får man ett kort där man trycker ut den storlek på simkort som man vill ha. Det är stansat i olika storlekar. Men i kundtjänst kan de säkert hjälpa dig.

http://ibod11.com

 
Mösstanten

Mösstanten

8 januari 2019 16:49

Jag har inget bra tips att komma med som det här ovan. Jag kan bara gnälla tillsammans med dig. allt går för fort och man måste lägga ner pengar på allting om man ska hänga med. alla kan inte det ju!

http://mosstanten.se

 
Staffan H

Staffan H

8 januari 2019 21:40

Dagens teknik kan man vara utan! Förra året bytte man till ett nytt dataupplägg på jobbet och allt skulle bli så enkelt och bra. I h-e det blev! Dokument går plötsligt inte att öppna och det som tog några sekunder att göra i det gamla systemet tar flera minuter och en massa krånglande med filer fram och tillbaka. Förr brukade jag ibland reta de dataintresserade genom att hävda att det var bättre på skrivmaskinernas tid. Nu känns det som om jag plötsligt har rätt.

Vi är ju så miljömedvetna och visst är det bra att vi värnar om den så vår fina jord får finnas kvar, men det elektroniksopberg vi åstadkommer av anledningar du nämnt i inlägget kan inte vara särskilt miljövänligt.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

9 januari 2019 10:35

Den nya tekniken är bra, så länge den fungerar. Och så sårbart samhället har blivit. Har vi inte el fungerar absolut ingenting. Förr, med det gamla kopparnätet, fungerade i alla fall den fasta telefonen om strömmen gick, nu fungerar varken det fasta nätet eller mobilnätet. Jag fick ett sms vid den förra stormen: "Gå till brandstationen om du behöver kontakta 112 om inte telefon eller mobilen fungerar!" Vadå gå till brandstationen om jag t ex ramlat och ligger med brutet ben. Hur dumma får de vara?!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

9 januari 2019 17:14

Och all tid man måste lägga ner på att lära sig det nya, installera om program och ladda hem uppdateringar. Det bästa var när jag ringde supporten för mitt mobila bredband för några år sedan. Jag hade köpt en ny dator och modemet jag hade passade förstås inte ihop med den nya datorn; jag kom inte ut på internet. På supporten tyckte de att jag skulle gå ut på det internet, som jag inte kom åt, och ladda ner en uppdatering för att komma åt internet. Jag har än idag inte fattat hur de tänkte att jag skulle lösa detta.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se