Direktlänk till inlägg 23 januari 2019

MEST TRASSEL SOM VANLIGT I JANUARI

Av Anita - Onsdag 23 jan 09:04

Datatrubbel, mobiltrassel,skrivartrassel och strömavbrott. 

Sömnlösa nätter pga fullmånen och kyla och diverse grubblerier.   n  Klev upp kl 6 när det var blodmåne men såg inte ett dugg för den morgonen var det en tjock dimma. Fick i alla fall ett kort från SofiePropp som hade klarare väder hos sig.


Kyla har det varit och det har gått hårt på veden.

Biltrassel har det varit. I fredags när vi skulle åka och handla gick inte Kinabrors nya bil så vi fick ta mitt gamla bilskrälle.

På tal om gamla bilsrället. Fick en räkning på 2500 kr för reparation och nu är det besiktning imorgon och jag gruvar mig. Hoppas den går igenom.


Nå nu till det positiva. I söndags kom AMV och Gubben och Gubbens lillkompis. Det blev middag hos Kinabror.

Kinabror har många skrubbar och skrymslen i huset och där hittar man både det ena och det andra, allt från fina kläder gamla foton och så hittade vi en påse med skinnmössor och till och med en gammal minkboa. Huvudet kvar!!!!!

 

Till och med huvudet var kvar. Tänk att gamla tanter gick omkring med sånt runt halsen, lite äckligt tycker jag nog att det är.

 

AMV hunden Jack och jag gick en promenad på sjön och där nere var det faktiskt riktigt skönt fast det var kallt.


Positivt nr 2: Julgranen lever och barrar inte.

 

Den har fått fina små gröna skott så än får den stå inne och lysa och dofta gott. 


3: Kinabror kom med dom första semlorna och det smakade minsann gott.


4. Jack och jag tog en promenad och solen kom upp en liten stund. Jack kom med broddar som AMV hade tappat från sin sko. Han är makalös på att hitta försvunna saker den hunden.

 

Så det senaste positiva: Revisorn för Vägföreningen kom igår och allt var ok och vi satt bra länge och pratade om odling och äppelträd och annat som hör sommaren till. En riktigt trevlig stund.


Nu måste jag ut och hämta ved och sopa av bilen och stöka lite innan Kinabror och jag åker på vattengympa.


Dagens ord: Man får leta hårt för att hitta något positivt med januari.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena i Wales

Onsdag 23 jan 09:48

Oh, vad jobbigt det låter. Det är inte alltid lätt med stränga vintrar, mycket som ska funka.
Hoppas fortsättningen av veckan blir bättre!

 
Kraka

Kraka

Onsdag 23 jan 09:49

Vi har haft kring minus 10 några dagar, men igår var det plötsligt plusgrader igen. Jag tycker inte om det här hattandet i temperatur. Det kan gott vara kallt någon månad eller så.

Semla åt jag i helgen. Inte så dumt!

När jag var barn ville jag alltid att vi skulle ha granen kvar länge. Mamma brukade vattna med blomstergödning och det blev många skott och den höll sig fräsch.

Jag missade förresten också den där blodmånen, det var mulet hos mig.

Ha en fin onsdag!

http://kraka.moah.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 23 jan 19:27

Usch vad trist det är när teknikprylarna krånglar. Jag håller tummarna för att bilen går igenom besiktningen utan anmärkning.
Jag tyckte att du hittade massor av positivt den här januarimånaden :) Här såg vi inte heller någon blodmåne men jag tänkte på dig och trodde att du skulle se den. Du fick i alla fall se en bild på den :)

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 23 jan 21:51

Julgran och semlor i samma inlägg - Härligt!
Min lillasyster fyller år den 27 januari och när jag var barn hade vi ofta julgranen kvar tills dess och ofta såg de ut som din, men fina ljusgröna skott.
Hoppas att det går bra med besiktningen!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Mösstanten

Mösstanten

Torsdag 24 jan 11:47

Det är aldrig roligt när tekniken strular. Så jäkla mycket tid man kan ägna åt sånt! En sdåan boa som ni hittade skulle inte jag heller vilja ha på mig. Och tur är väl det. Annars bleve man väl lynchad av djurrättsaktivister.

http://mosstanten.se

 
Anneli

Anneli

Torsdag 24 jan 17:53

Alltid lika fina bilder.. Månen missade jag tyvärr. Jag vill ha en bättre kamera så jag kan zooma in lite mer än den jag har nu. Men jag har inte varit ute o fotat nåt på länge. Kanske får göra det snart.

Hoppas det är bra med dig. Önskar dig en fin kväll o en trevlig helg kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

Fredag 25 jan 12:06

Jag såg inte heller blodmånen p.g.a moln så det var kul att du fått en bild av den. Hur gick besiktningen? Jag höll tummarna...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

Måndag 28 jan 14:17

Så vacker den sista bilden är!
Såg inte heller blodmånen den här gången - får hoppas på bättre tur nästa gång :)
Jag hittade en sån där gammal minkboa bland farmors saker för massor med år sedan - lite läskigt, men den har fungerat som leksak åt både hundvalpar och kattungar genom åren :)

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Av Anita - Söndag 10 feb 10:39

  Det har rasat från taket och begravt sparken. Det har snöat och snöat. Kinabror kör fyrhjuling och jag kör snöslunga. Dessutom måste jag ha spaden till det som ramlat ner från taket för det är hårt. Fan vad jag är svettig.   Men jag ska ber...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se