Direktlänk till inlägg 1 februari 2019

KALLT PÅ NATTEN, KALLT PÅ DAN

Av Anita - 1 februari 2019 08:59

 

Egentligen skulle man inte kliva upp när det är så här kallt 28 grader var det igår morse. Men...jag måste hämta ve och elda och mata fåglar så det är bara att masa sig upp. Det där med alla kläder man måste på med den här vintern lager på lager på lager och till slut ser man ut som en jättestor köttbulle. Fy sjutton.


Nu kära vänner ska jag göra ett stortag och försöka leta upp några positiva saker som trotts allt elände ändå finns.

 

Vi kan ju börja med att titta hur varmt  det var i juli men det var då det. Då är det inga kläder som gäller, minsta möjliga. Ingen tvätt och inget besvär och inte behövde man slita på skorna utan kunde tassa barfota och börja dagen med ett dopp i sjön och sluta dagen med ett dopp i sjön och ta ett dopp efter middagen.

 

Så det blommade i trädgården. Nåja, det var då det.


Positivt 1: I onsdags åkte Kinabror och jag på vattengympa.Hade det inte varit så att han varit hemma så hade jag struntat i det. Att få värme i gammelbilen min och hoppas att den skulle starta i kylan hade varit besvärligt och jag hade stannat hemma och vinterdeppat.


Nu for vi och det var som vanligt trevligt.

Vi är ungefär 20 stycken. Från början var vi bara fruntimmer men nu är det ganska många män också och fler och fler har börjat.De flesta är mellan 70-80 år men det finns några ungPRo-are under 70 och till och med någon över 80 så det är olika åldrar men roligt har vi. Allra skönast är att få bada bastu efteråt och sitta och prata om dittan och dattan.

 

Positivt 2: Träffade en kvinna på affären som stoppade mig och sa att hon tyckte om min blogg och läste den varje dag Det var roligt att höra för det är väldigt sällan man får beröm.


Positivt 3: Åt semlor hos Kinabror och gosade med hunden Jack.


Positivt 4: Samtal med min gamla klasskamrat som ska hälsa på på måndag tillsammans med en kompis. Så roligt att få besök i vinterkylan.


Ja det var allt positivt jag kunde finna i denna svinkyla. Nu när man måste vara inomhus skulle man ju göra lite mat att stoppa i tomma frysen men inte blir det av. Energin är totalt slut och utan värme och solljus lär det inte bli bättre.


Dagens ord: Fort går det inte men bra blir det inte heller

 
ANNONS
 
Mösstanten

Mösstanten

1 februari 2019 11:13

Brr så kallt det är hos dig! När jag hör om det uppskattar jag verkligen att bo längre söderut. Du har förstås mycket vackrare snövinter, men i alla fall. Skönt att det blev en del ljuspunkter i alla fall.

http://mosstanten.se

 
Göran

Göran

1 februari 2019 12:39

Men, sen det så här...; Har vi överlevt de tre första grismånaderna så ska vi väl klara av februari också, eller hur? Den är ju dessutom "bara" 28 dagar lång. Nog för att februari brukar kunna bitas väl så hårt som januari men ljusare blir det i alla fall. Sen kommer mars med takdropp och sen april och maj. Plus tre månader av sämre skidföre. Kort sommar häruppe men då kan vi ju skita i att köpa trädgårdsmöbler - man kan sitta på sparken!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11-Ingrid

ibod11-Ingrid

1 februari 2019 13:57

Hahaha, vad jag skrattar åt stackars Jack som har fått en konstig tandprotes av något slag. Underligt att han inte genast spottar ut den :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

2 februari 2019 10:00

Det är tur att det finns vackra foton att ta till när vinterledan sätter in. Jag tycker att ni har alldeles onödigt kallt!
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

2 februari 2019 10:01

Äsch!
Jag skrev söndag, det är ju lördag i dag. ♥

http://ilevander.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

2 februari 2019 15:33

Det fanns ju riktigt mycket saker att vara positiv i allt elände, men kylan avundas jag dig inte. Här är det inte lika kallt men kläder måste man ändå ha i flera lager. Tänk när det blir så varmt att man bara kan stopp fötterna i ett par skor när man ska iväg.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se