Direktlänk till inlägg 12 februari 2019

DEN GÖMDA TRÄDGÅRDEN

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.

 

Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det minsann bli en utedag. Det städas för mycket. Julgranen börjar barra lite lätt men än håller den ut och jag också.

 

Allt är vitt som vanligt. Under snön vilar min trädgård, trädgården som egentligen inte kunde växa och blomma. Trädgården där jorden är iskall till mitt i sommaren och isen och snön ligger kvar långt in i maj. Att bosätta sig på ett sådant här ställe och vara blomälskare är ju lika tokigt som allt annat tokigt men ..... jag råkar ju vara född här.

 

De vild blommorna trivs helt förträffligt. Midsommarblomster lyser blått överallt.

 

Prästkragarna står lysande vita vid infarten och blommar långt in i oktober.


Eken som jag en gång tog hem från Blekinge har växt mot alla odds. Ekar ska inte kunna leva här. Den är så vacker och ståtlig och kanske kommer den att stå kvar här långt efter att jag är borta. Hoppas att jag ska finnas så länge att jag kan sitta under eken med min kaffekopp.

 

Lupiner är ogräs men det skiter jag i. Dom får ohämmat breda ut sig vart dom vill. 

 

Rosorna blommar vackra men kort och de är bara de allra tåligaste som lever.

 

När jag sitter här och drömmer om blommor och vår och sommar, om underbara dofter av rosor och fågelkvitter, om att ligga i hammocken och  bara njuta då känns sommaren alltför avlägsen och den förbannade snön som täcker allt och gör livet till ett besvär.

 

Nåja det kommer kanske en vår också även i år. Nu ska jag dricka klart kaffet och stoppa in lite mer ved i spisen och sedan ska jag ge mig ut i snön Soliga dagar måste man ta till vara, det är inte så många.


Dagens ord: När vintern är lång glömmer man nästan att under den förbannade snön väntar blommorna på att få komma upp i solen.

 
ANNONS
 
Kraka

Kraka

Tisdag 12 feb 11:31

Så vackra bilder!

http://kraka.moah.se

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Tisdag 12 feb 16:49

snö är vackert på bild

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Åke

Åke

Tisdag 12 feb 17:55

Nu kommer våren!!! Var beredd :)

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

Onsdag 13 feb 07:34

Även om det dröjer ett tag till innan våren kommer till dig så har ljuset återvänt och solens strålar börjat värma lite. Såå vackra vinterbilder!
Härligt att ha bildarkivet att njuta av i väntan på den riktiga våren. Så roligt att eken har klarat sig så bra!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 13 feb 12:55

Så vilsam och vacker bild nr 2 av din trädgård är! Det är svårt att tänka sig vilken blomsterprakt som döljer sig där under snön.
Jag älskar verkligen lupiner, kanske för att de inte finns i så stor utsträckning här på Gotland. Vi har ju blåeld i stället.
Kram Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Onsdag 13 feb 18:01

Jag är ju absolut ingen expert men... På första bilden såg jag först två talgoxar men sen får jag för mig att den högra fågeln är en blåmes. Nån som vet? Annars kunde man ju lätt tro att de var ett par. Tack också, kära Skogsnuvan, för bilden på lupinerna. Ogräs som borde utrotas, tycker många. Men inte jag. Jag älskar lupiner och tycker de är underbart vackra!
PS. Bara drygt fyra månader till midsommar nu!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11-Ingrid

ibod11-Ingrid

Onsdag 13 feb 20:40

Vilken härlig blandning av fina vinter- och sommarbilder. Din ek ska du verkligen vara stolt över. Jag har aldrig sett någon ek i Jämtland innan jag kom till dig. Jag hoppas att det inte dröjer så många år innan du kan sitta under grenarna och dricka ditt kaffe :D
Som svar till Göran kan jag bekräfta att den högra fågeln är en blåmes :D
Något som är helt säkert är att våren kommer. Om den blir kort eller lång vet jag inte, men den kommer :D

http://ibod11.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Torsdag 14 feb 12:41

Så underbart vackra vinterbilder. Ja, sommaren är fin den också, men...
Ha en fin dag!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se