Direktlänk till inlägg 15 februari 2019

ATT SPANKULERA

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

 

Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.


men jag, jag spankulerar. I sakta mak glider jag fram, ibland en timmer eller mer. Jag ser hur naturen ändras dag efter dag, kastar snöbollar till hunden Jack och lyssnar på ljuden.


Idag är en härlig dag. Snön smälter så man nästan hör det och det luktar tö.Det droppar från taken, dripp dropp.

 

Sätter mig en stund på strandstugeverandan och blundar mot solen och hör takdroppet.

Nu har fåglarna fått en annan ton. liksom gladare. Att ha hörlurar och missa den fina fågelsången är ingenting för mig.


Nej jag spankulerar. jag lyssnar och ser.

Jag och Hunden Jack gick bort till Kinabrors sommarstuga och tittade på hans barnbarn som lekte i snön.

 

Under glada skratt och skrik åkte dom pulka nerför backen.

 

Ramlade skrattande i en stor hög och jag tänker på hur roligt barn har. Vart tog barndomsskratten vägen och var kom surtiderna ifrån.


Troligen kommer jag att leva kortare för att jag inte går mig anfådd och svettig men vem vet?

Kanske blir man mer till freds med att spankulera en timme om dan än att plåga sig en halv timme. Jag är till och med så lat att jag ibland tar sparken och susar nerför backen, inte under vilda skrik, men kanske med ett småskratt som ingen hör.


Nu försvinner snön fort och bastun har nästan tinat fram. Kanske (om jag ids elda) blir det ett bad ikväll.


Om jag nu bor på ett ställe där naturen är nära så varför ska jag gå så svetten lackar och andningen susar i öronen när jag kan lyssna till naturens fridsamma ljud och sakta vandra omkring och må gott.


Dagens ord: Bättre att lyssna till fågelsången än att höra hårdrock i hörlurar.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Fredag 15 feb 16:44

Jag spankulerar ockås, visserligen i rask takt, men ändå.
Tänk så roligt barnen har det i snön. Det hade vi också en gång i tiden. Nu är den bara besvärlig.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 15 feb 17:17

Tror definitivt mer på spankulerandet. Naturligtvis kan det vara bra att få upp konditionen men att det är nog nyttigt att promenera i naturen på det där mer meditativa och närvarande sättet också.När jag går till jobbet har jag lurar i öronen så jag slipper höra trafiken. Orkar inte riktigt med omvärlden på morgnarna men när jag går hem, tar jag in ljuden. Nu har jag börjat höra fågelsång, och då känns det ju lite lättare.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 15 feb 21:07

Du får nog tillräckligt med motion och styrketräning genom allt annat du gör. Ved och snö ska hanteras och många andra sysslor håller dig pigg och frisk :) Fortsätt att spankulera med gott samvete och njut av alla lukter och ljud i naturen. Jag gillar inte heller att stänga ute naturljud genom att stoppa lurar i öronen men jag önskar att jag klarade av att gå en lång och riktigt snabb promenad.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Lördag 16 feb 07:58

Ja, du Anita - här tänker och fungerar vi lika! Jag spankulerar också i sakta mak - njuter av dofter, fågelkvitter och naturens växlingar.
Härliga bilder!
Ha en fin dag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

Söndag 17 feb 09:13

Jag spankulerar också mer än tränar. Jag tror att vi som är lite äldre helt enkelt ska spankulera rätt mycket och lämna det andra till de yngre. Det borde vara det naturliga. härliga bilder på barnen. Jag tror att det möjligen kan förlänga livet att titta på dem.

http://mosstanten.se

 
pärle

pärle

Måndag 18 feb 10:49

Hej!
Jag går också ofta i sakta mak.
Här där jag bor finns områden där det inte finns någon som bor, utan bara träd, när jag går ensam med hunden så pratar jag ibland med t.ex min mor som är död, bra o kunna göra när ingen levande hör.//kram..

http://perlemormor-farmor.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se