Direktlänk till inlägg 23 februari 2019

GAMMAL

Av Anita - 23 februari 2019 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally.

Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åkt skridskor och lilla Stina hade ramlat och slagit hakan. På eftermiddagen tittade vi på diverse skatter på Kinabrors vind.

 

Jag klädde om och tog av mina träningsoverallsbyxor och satt på lite bättre kläder och åkte på årsmöte med sportklubben och hembygdsföreningen. Det var trevligt med musiktävling och goda pajer och roliga människor. 


Jag läste min bloggvän Ingrid på Gotlands blogg och hon hade skrivit om att vara gammal. Jag hakar på det och nu kommer mina tankar om gammal.

1. På vilket sätt är du äldre än vad du är: När jag blir sjuk så tar det evig tid att bli frisk igen och jag känner mig som 100 år kanske äldre ändå.   

2. På vilket sätt är du yngre än du är: Jag känner mig ung när jag dansar.

 

Jag är fortfarande rätt vig och rörlig även om jag inte längre kan gå ner i spagat eller brygga. Jag klarar av att ta mig upp i spiselvrån och sitta där i värmen precis som jag gjort ända sedan jag var så där 2-3 år.

 

3. När var senast du kände dig gammal: När jag for på dans och upptäckte att alla karlar kunde vara mina barnbarn och att ingen ville dansa med en gammal kärring. Så sorgligt Så sorgligt.

När jag upptäcker att jag har svårt med mobilens alla appar och skit och dom unga ser på en som om man var en idiot men jag kan slå vad om att dom inte ens kan tända en eld ute eller har en aning om hur man steker en tjäder. Men vilka unga bryr sig.

 

4: Vad har du insett ju äldre du blivit: Ju äldre jag blir desto mer inser jag att jag knappast kommer att hinna med det jag tänkt med mitt liv. Att jag varken och har råd eller tid att hinna med det jag ville. Jag gruvar mig för framtiden för nu är man ju minsann på dösidan och måste ta en dag i taget. Sjukdomar och död är vad som väntar och jag som tänkte leva för evig när jag var ung.

 

Aldrig mer kommer jag att trampa omkring på någon varm strand utomlands och glatt vinka med väskan och ha ett brett leende på läpparna. Möjligen kan jag bada i min egen lilla sjö om det blir skapligt varmt.

 

Nåja det var det och inte var det så kul inte. Idag ska jag i alla fall ta mig till att planta pelargonskott och byta jord på blommor och hämta in ros, fuxia och gyckelblomster ur jordkällaren. Ljuset har återvänt nu och med det möjligheten att få blommor att börja bli lite fina igen. 


Dagens ord till er som är unga: Ni är vackra. Ni har energi. Ni har livet framför er. Skratta och älska och njut och se inte på oss gamla med förakt för innan ni vet ordet av är ni gamla själva.


 
 
tant Hanneles bokparadis

tant Hanneles bokparadis

23 februari 2019 12:43

jag har planer på att hinna, jag svarade också:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/02/fem-en-fredag-aldern-ar-bara-en-siffra.html

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
tant Hannele

tant Hannele

23 februari 2019 12:52

(gammal är man nog först när man tror att ungdomar inte kan något, när sonen bjuder på lunch UTE, så är det ute, en liten yxa har han i ryggsäcken och muurikka:
http://3.bp.blogspot.com/-UklO8qRL5bM/UG3lvY119eI/AAAAAAABRL8/Gju9I_WAHZY/s1600/926wookadAlgVilt.jpg

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

23 februari 2019 15:56

Så trevligt att du hängde på Anita och kul att läsa dina finurligt illustrerade svar!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

23 februari 2019 19:19

Kul att få läsa alla dina tankar om det här med ålder. Det är nog bara att konstatera att i vissa lägen känner vi oss väldigt gamla och vid andra tillfällen är vi unga och smidiga igen :D Vilken fantastisk bild du inleder med. Där stannade jag kvar och tittade lääänge.

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

24 februari 2019 00:14

Öppningsbilden din är ju fantastisk! Det går återigen mot vår :) Fint du beskriver det hela. Bra avslutningsord. Imorgon får vi varmt...

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards