Direktlänk till inlägg 27 februari 2019

LISTOR

Av Anita - Onsdag 27 feb 09:40

 

Vid halv 8 tiden väckte katten Morris mig och tro det eller ej, han ville gå ut. Det har inte hänt sedan snön föll i november. Kan kan ta det för ett vårtecken tro. Ljuset är i alla fall ett vårtecken men det stormar nu igen så jag vill nog kura inomhus.

 

Det är så halt ute, blankis och inte ens med dubbade skor kan man gå ute. Visst, hunden Jack och jag tog en promenad på skoterspåret bort till Stedesbacken och inne i djupaste skogen hittade vi en fläck som var bar. Att äntligen få sätta foten på barmark är väl om inget annat ett vårtecken.

Februari är ju snart slut så det borde väl bli bättre. Det har tinat på sjön så det är fullt med vatten och det var ju lite synd. Synd för dom som ska pimpla och synd för dom som ska köra snöskoter. För mig spelar det ingen roll. Bort med snö och is och fram med barmarken.


Men nu skulle vi ju prata om listor.

 

Läste på facebook en fråga om man gjorde listor. Inte för att jag har tänkt på det ens, så självklart och naturligtvis är det för mig med listor. Jag har nog alltid i vitt vuxna liv skrivit listor. Speciellt nu när jag är gammal och gaggig så skulle jag inte klara mig utan.


Som det där med mat. Om man har så långt till affären som jag så börjar jag med att tänka ut vad man ska äta under veckan. Vi handlar bara en gång i veckan. Så handlarlista förstås. Har jag glömt den så blir det kris och jag kommer bara ihåg hälften av vad jag ska köpa.


Så är det kom ihåg-listor

Listor när jag ska ha fest med många på middag (jul,påsk och midsommar) . Det blir inte så många fester hos mig nu för tiden för jag har så dåligt med pengar. Tyvärr, för jag minns de tider då det kom hungriga nästan varje helg. Jag gillar att laga mat och ha fest.


Jag har en julbordslista med maträtter, en påsklista. Den spar jag för varje år så jag inte behöver tänka på det. Till den finns det en handlarlista som ligger i kokboken för maten jag ska ha. Bara att ta fram och handla.  Då behöver man inte tänka så mycket för då kan jag tänka på roligare saker.

Skriver du listor eller är du en sådan supermänniska som kan hålla allting i huvudet?


Från det ena till det andra så gjorde jag rotmos och fläsklägg igår och oj vad det är gott. Av fläskläggen som blev kvar så gör jag ärtsoppa med fläsk så då slår man två flugor i en smäll och har mat för två dagar.


Dagens ord: Bättre en handlarlista än att komma hem med tom kasse och hjärnan helt tom.


 
ANNONS
 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 27 feb 10:30

Jag är en hopplös listskrivare. Göra listor för allt, om jag inte gör listor för vad jag behöver göra under dagen, blir inget gjort.
Om jag inte skriver inköpslista, blir det inte mycket handlat.
Ha en fin dag!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 27 feb 11:01

Så organiserad du är! Jag är verkligen imponerad. Listor när man ska åka och handla är ett måste, men ofta glömde jag förut listan hemma och sen när jag kom hem var det spännande att se om jag lyckats få med allt. Nu skriver jag shoppinglistan i mobilen, för den är i alla fall alltid med.
Ha en fin dag Anita!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Mösstanten

Mösstanten

Onsdag 27 feb 11:39

Eller bättre med en handlarlista än att komma hem med dumma impulsköp. Men det värsta är väl om man glömmer viktiga saker. Vi brukar ha lusta när vi handlar mat. Sedan har jag min allt längre attläsalista, men där är det ingen ordning. Huller om buller och samma bokhandeln vara uppskriven på flera ställen eftersom jag inte kommer ihåg att den redan finns på listan.

http://mosstanten.se

 
Äppelblom

Äppelblom

Onsdag 27 feb 12:09

Jag har skrivit listor i många år annars skulle det inte fungera. Attgöralistor, köpelistor och det här bordejaggöra-listor. Ha det gott!

http://Skogsvandring

 
Anki

Anki

Onsdag 27 feb 12:20

En lista till affären är ett måste! Jag handlar också bara en gång i veckan ... eller i alla fall för det mesta ... och utan lista så skulle jag inte komma ihåg något!
Såklart det är ett vårtecken att Morris vill gå ut!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Klara

Klara

Onsdag 27 feb 16:26

Takk!

http://klarajoe.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 27 feb 18:35

Självklart är en snöfri plätt i skogen och Morris vilja att gå ut vårtecken. Vintern försöker säkert sig på en återkomst men nu är våren på gång :D
De flesta verkar skriva handlarlistor och det gör jag också. Jag skulle behöva skriva andra listor också men det blir sällan av. Men så glömmer jag en del också :)

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 1 mars 20:28

Eftersom jag är en sådan som snurrar allt jag har att göra runt, runt i mitt huvud så att jag blir alldeles sönderstressad har jag börjat skriva upp det i listor. Då kan jag släppa ältandet och försöka vara lite mer närvarande i nuet istället. Inbillar jag mig.

När jag går till jobbet på morgnarna blir jag bländad av solen och fåglarna sjunger. Våren ÄR på väg. Den kryper långsamt upp genom Sverige, men den är på väg.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

Söndag 3 mars 21:35

Hur i herrans namn får man fläsklägg över när man käkat rotmos. Även jag lagade denna delikatess i fredags men när fett och ben skurits bort och jag hade gjort en matlåda till frysen räckte köttet bara till min och sonens middag. Tack och lov har yngstingen samma åsikt som jag om rotmos och fläsklägg - "All glädje utan rotmos är konstlad glädje!"
Men som tur är så är det ofta extrpris på denna grovt underskattade köttdetalj. 29:90 är inte alls ovanligt. åÅ nog kan det bli ärtsoppa också vad det lider!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Av Anita - Torsdag 9 maj 15:48

  Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.   Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.   Så torsdag. En mulen oc...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se