Direktlänk till inlägg 27 februari 2019

LISTOR

Av Anita - 27 februari 2019 09:40

 

Vid halv 8 tiden väckte katten Morris mig och tro det eller ej, han ville gå ut. Det har inte hänt sedan snön föll i november. Kan kan ta det för ett vårtecken tro. Ljuset är i alla fall ett vårtecken men det stormar nu igen så jag vill nog kura inomhus.

 

Det är så halt ute, blankis och inte ens med dubbade skor kan man gå ute. Visst, hunden Jack och jag tog en promenad på skoterspåret bort till Stedesbacken och inne i djupaste skogen hittade vi en fläck som var bar. Att äntligen få sätta foten på barmark är väl om inget annat ett vårtecken.

Februari är ju snart slut så det borde väl bli bättre. Det har tinat på sjön så det är fullt med vatten och det var ju lite synd. Synd för dom som ska pimpla och synd för dom som ska köra snöskoter. För mig spelar det ingen roll. Bort med snö och is och fram med barmarken.


Men nu skulle vi ju prata om listor.

 

Läste på facebook en fråga om man gjorde listor. Inte för att jag har tänkt på det ens, så självklart och naturligtvis är det för mig med listor. Jag har nog alltid i vitt vuxna liv skrivit listor. Speciellt nu när jag är gammal och gaggig så skulle jag inte klara mig utan.


Som det där med mat. Om man har så långt till affären som jag så börjar jag med att tänka ut vad man ska äta under veckan. Vi handlar bara en gång i veckan. Så handlarlista förstås. Har jag glömt den så blir det kris och jag kommer bara ihåg hälften av vad jag ska köpa.


Så är det kom ihåg-listor

Listor när jag ska ha fest med många på middag (jul,påsk och midsommar) . Det blir inte så många fester hos mig nu för tiden för jag har så dåligt med pengar. Tyvärr, för jag minns de tider då det kom hungriga nästan varje helg. Jag gillar att laga mat och ha fest.


Jag har en julbordslista med maträtter, en påsklista. Den spar jag för varje år så jag inte behöver tänka på det. Till den finns det en handlarlista som ligger i kokboken för maten jag ska ha. Bara att ta fram och handla.  Då behöver man inte tänka så mycket för då kan jag tänka på roligare saker.

Skriver du listor eller är du en sådan supermänniska som kan hålla allting i huvudet?


Från det ena till det andra så gjorde jag rotmos och fläsklägg igår och oj vad det är gott. Av fläskläggen som blev kvar så gör jag ärtsoppa med fläsk så då slår man två flugor i en smäll och har mat för två dagar.


Dagens ord: Bättre en handlarlista än att komma hem med tom kasse och hjärnan helt tom.


 
ANNONS
 
Lena i Wales

Lena i Wales

27 februari 2019 10:30

Jag är en hopplös listskrivare. Göra listor för allt, om jag inte gör listor för vad jag behöver göra under dagen, blir inget gjort.
Om jag inte skriver inköpslista, blir det inte mycket handlat.
Ha en fin dag!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

27 februari 2019 11:01

Så organiserad du är! Jag är verkligen imponerad. Listor när man ska åka och handla är ett måste, men ofta glömde jag förut listan hemma och sen när jag kom hem var det spännande att se om jag lyckats få med allt. Nu skriver jag shoppinglistan i mobilen, för den är i alla fall alltid med.
Ha en fin dag Anita!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Mösstanten

Mösstanten

27 februari 2019 11:39

Eller bättre med en handlarlista än att komma hem med dumma impulsköp. Men det värsta är väl om man glömmer viktiga saker. Vi brukar ha lusta när vi handlar mat. Sedan har jag min allt längre attläsalista, men där är det ingen ordning. Huller om buller och samma bokhandeln vara uppskriven på flera ställen eftersom jag inte kommer ihåg att den redan finns på listan.

http://mosstanten.se

 
Äppelblom

Äppelblom

27 februari 2019 12:09

Jag har skrivit listor i många år annars skulle det inte fungera. Attgöralistor, köpelistor och det här bordejaggöra-listor. Ha det gott!

http://Skogsvandring

 
Anki

Anki

27 februari 2019 12:20

En lista till affären är ett måste! Jag handlar också bara en gång i veckan ... eller i alla fall för det mesta ... och utan lista så skulle jag inte komma ihåg något!
Såklart det är ett vårtecken att Morris vill gå ut!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Klara

Klara

27 februari 2019 16:26

Takk!

http://klarajoe.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

27 februari 2019 18:35

Självklart är en snöfri plätt i skogen och Morris vilja att gå ut vårtecken. Vintern försöker säkert sig på en återkomst men nu är våren på gång :D
De flesta verkar skriva handlarlistor och det gör jag också. Jag skulle behöva skriva andra listor också men det blir sällan av. Men så glömmer jag en del också :)

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

1 mars 2019 20:28

Eftersom jag är en sådan som snurrar allt jag har att göra runt, runt i mitt huvud så att jag blir alldeles sönderstressad har jag börjat skriva upp det i listor. Då kan jag släppa ältandet och försöka vara lite mer närvarande i nuet istället. Inbillar jag mig.

När jag går till jobbet på morgnarna blir jag bländad av solen och fåglarna sjunger. Våren ÄR på väg. Den kryper långsamt upp genom Sverige, men den är på väg.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

3 mars 2019 21:35

Hur i herrans namn får man fläsklägg över när man käkat rotmos. Även jag lagade denna delikatess i fredags men när fett och ben skurits bort och jag hade gjort en matlåda till frysen räckte köttet bara till min och sonens middag. Tack och lov har yngstingen samma åsikt som jag om rotmos och fläsklägg - "All glädje utan rotmos är konstlad glädje!"
Men som tur är så är det ofta extrpris på denna grovt underskattade köttdetalj. 29:90 är inte alls ovanligt. åÅ nog kan det bli ärtsoppa också vad det lider!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se