Direktlänk till inlägg 2 mars 2019

FEBRUARI, DEN DYSTRA, HOPPLÖSHETENS MÅNAD

Av Anita - 2 mars 2019 13:47

Februari var som vanligt årets värsta månad.

Allt skit just i Februari. Snö, regn, halka och mest av allt blåst och nästan storm. Sömnlösa nätter då det låter som om taket ska blåsa av huset, tandvärk och oro.


Timmerbilar som far förbi på vägen där det inte går att mötas gör att man känner sig mer än vanligt instängd. Kalhyggen överallt och blir bara flera och fler. Storfinansen passar på att ta allt dom kan så dom ska tjäna pengar och med kalhyggen överallt så blir det bara mer och mer blåst.


Så förhoppningar som grusats. Min plan var att köpa nya glasögon för det var 15 år sedan jag köpte mitt senaste par. Dom säger på reklamen att man ska byta vart annat år. Jo pytt vem har råd med det. Inte jag i alla fall.

Årets dyraste elräkning förstås. Bil som trots reparation inte gick igenom besiktning. Ny reparation och ny besiktning och som lök på laxen bilskatt.


Sista dagen på helvetesmånaden så tappade jag en plomb i en tand och då inser jag att det går 1000 kr till minst och glasögontankarna kan jag glömma  Det blir att leva fattigt framöver och gå omkring och se dåligt.

 

Nu har jag gnällt färdigt. Som ni söderöver som kan titta på snödroppar och krokus nog tänker. Skyll dig själv dumjävel som tjurar på och bor i snö och kallriket som staten gör allt för att avbefolka. Sedan man tagit strömmen och virket och naturtillgångarna så är det bara att bli av med oss tjuriga norrlänningar som envisas med att bo här och att köra bil och förpesta luften och naturen. Jojo men "hela Sverge ska leva" Så löjligt att påstår något sådant när man i praktiken gör allt för att vi ska försvinna. Är men dessutom en tärande pensionär så har man inget berättigande minsann.


Nåja det har varit en handfull soliga dagar och en trevlig dag i stan med gulliga Susanne. Trevliga stunder med Kinabrors son och familj och en härlig dag utan blåst på Kolbjännsjön.


Nu är det mars och förhoppningsvis har värsta vintern varit nu även om det snöar idag och blåser kallt.

Hunden Jack och jag gick på skaren och jag hittade de första videkissar. Det är en buske som har en annan sorts videkissar som kommer tidigt. Det är ett vårtecken.

 

Välkommen mars och hoppas du blir snällare mot oss alla. Ser i alla fall att krukväxterna i fönstren börjar bli gröna och det om något är ett vårtecken.


Dagens ord: Man kan alltid hoppas att den här månaden blir bättre än den förra.

 
 
Ingrid

Ingrid

2 mars 2019 15:36

Här möts vi i cyberrymden. För just när jag skulle börja skriva en kommentar här fick jag en avisering att du besökt mig. Långt är det mellan oss, men kontakt har vi ändå. Det är härligt tycker jag.
Kul att du hittat ett vårtecken mitt i allt det vintertrista!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

2 mars 2019 19:52

Du har all rätt att vara besviken över hur din månad blev. Även om du har haft många trevliga stunder med fina människor så verkar det har varit en ganska hård månad. Jag hoppas verkligen att mars blir bättre för din del.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

5 mars 2019 17:41

Nu vänder det. Mars blir bättre, det är jag säker på. 450 svanar har landat vid svansjön Tysslingen, än så länge. Och fler kommer det. Våren är på inflygning.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

6 mars 2019 09:32

Vilken jobbig månad för dig. Nu är det mars och du ska se att det blir bättre. Våren kommer med all säkerhet, även om det kan dröja ett tag.
Hoppas din dag idag blir bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

margareta.lundgren482hotmail.com

6 mars 2019 10:04

En tröst är att februari är kortare än andra månader. 2 dagar kortare till pensionsutbetalningen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards