Direktlänk till inlägg 8 mars 2019

VM I SKIDSKYTTE 2019

Av Anita - Fredag 8 mars 09:45

Några dagar då man inte träffat några människor förutom Gubbarna. Gamle A, Rosenknoppen och så förstås Kinabror. Solen sken men det blev tvärkallt igen.


Så ringde PappersBeda och undrade om jag skulle följa med till Östersund och se på invigningen av skidskyttet och gå på "Gregori marknad". Klart att jag sa ja till det. Jag vill vimla med folk.


Pappersbedas Gubbe hämtade mig och Pappersbeda och jag åkte till stan. Vi hämtade hennes dotter och vi for ner till stan och åt lunch och gick omkring lite. Eftersom PappersBedas dotter har en liten hund så gick vi på hundcafe och åt lunch. Så bra ide att ha någonstans man kan gå in och äta även om man har hunden med sig. Det är för kallt att lämna en hund i bilen.

 

Vi fick god mat också och Pappersbedas dotter (Erika) åt raggmunk och någon färskpressad dricka som såg väldigt god ut.

 

Hela staden var pyntad med granar med orange rosetter och i alla skyltfönster var det orange kläder och runda lyktor i träden gjorde det riktigt fint. Riktigt festligt såg det ut. Ett jättetält var uppsatt på torget och runt rådhuset var det fint.


Vi skulle ligga över hos Erika och lagom till middagen kom PappersBedas syster som skulle göra oss sällskap.

Vi åt middag och vid 7-tiden gick vi ner till staden. Invigningen skulle börja 20.19. 

Det blev mer och mer folk och nu fick man minsann se folk.

 

Det var en kall och klar kväll men vi var ordentligt påpälsade. Uppe framför rådhuset stod en kör på 500 personer bla  DansBritt och jag undrade om dom frös. Så vandrade dom in med flaggor alla deltagare. Det var massor med folk och så var det invigningstal och folkdans och lite allt möjligt och så sjöng en samekvinna och så dånade man iväg med en nyskriven musik och 500 personer var ju mäktigt att höra. 

 

Tyvärr blev det dåliga bilder för mörkret och trängseln men jag lovad att det var fint men jag fick ont i mina gamla trötta ben när man stod i trängseln.


Så då har man sett en vm invigning i alla fall. Något som jag inte alls tänkt mig skulle hända men ibland så glittrar det till i mitt gamla trista liv.


Så gott jag sov hos Erika. Vilken härlig säng, vilken lagom temperatur och trots att hon bor i staden så var det lugnt och tyst. 


Så marknad. En fin marknad med massor av mat. Snön vräkte ner men alla var glada ändå.

 

Det var kolbullstekning och annan mat. Det var ostar och korvar och godis och massor med garn och kläder.

 

Det här ser ju ut som en massa rostiga verktyg men det är choklad Fiffigt och rätt så mysigt. Bra present till någon som har allt.


Vi gick in på ett mysko ställe och åt lunch innan vi åkte hemåt. Jag känner att jag börjar bli gammal och inte fattar ett dugg. Man skulle ha ett kort och så skulle man beställa och så fick man en rund grej som skulle ringa när det var klart. På väggen hade man hängt upp massor av gamla köttkvarnar  som dekoration. Tänk vad man kan hitta på.


Vi kom hem till slut. Fisksjövägen var oplogad förstås och smal som en grisho men vi hade tur och mötte ingen timmerbil. Däremot mötte vi sotarn som varit hos mig och sotat spisen. Kinabror hade varit snäll och hämtat en korg med ved till mig så jag kunde tända eld och få lite varmare.


Så idag vaknar jag till att snön hade vräkt ner och det faller flingor stora feta kalla flingor. Jäklar, precis som man började hoppas att snön skulle börja gå bort. 

Vilken tur att Kinabror är hemma och har startat igång fyrhjulingen och plogat bort värsta snön. 


Dagens ord: Man vet aldrig vad som kommer att hända både på gott och ont.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

Fredag 8 mars 10:48

Jag var med och sjöng. Och vi stod faktiskt från 1320 och framtill 1815, men 2x20 min paus då man fick passa på att röra tårna.
Men det gjorde ingenting, det var så härligt och roligt och mäktigt att få vara med om.
Jag säger som dej: tänk att man fick vara med om en VM—invigning!

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 8 mars 11:36

Så roligt att få vara med på en wm-invigning. Du har verkligen en god vän i Pappersbeda.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Karin

Karin

Fredag 8 mars 14:20

Kul med invigning och marknad! Idag blåser det full storm i Skåne. Svårt att gå rak. Hoppas att värmen blåser hit igen!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
ibod11-Ingrid

ibod11-Ingrid

Lördag 9 mars 07:36

Jag sitter här och ler medan jag läser ditt trevliga inlägg. Jag är glad både för att du fick två härliga dagar i Östersund med invigning och marknad och för att jag snart är en del av allt kul där uppe :D Jag och min man såg en prisutdelning i badhusparken under skidskytte VM i Östersund 2008. Det jag bäst kommer ihåg var barnkören som hade övat in de olika nationalsångerna. De sjöng den ryska nationalsången så otroligt fint :D Jag tycker att dina bilder är fina och jag vet hur fint det kan vara med ljusspel mot rådhuset.

http://ibod11.com

 
Emma

Emma

Lördag 9 mars 07:56

Vilken snygg drink! Den såg ju jättegod ut! Å raggmunk också... lyxigt med hundredtaurang.. Jag blir helt tårögd av igenkänning när du skriver om den andra restaurangen, med köttkvarnar på väggen.. Min dotter älskar att gå på Pinchos, vi har varit där två gånger. men alltså, man måste ha en mobiltelefon för att beställa! Sen får man sms att maten är klar att hämtas, och så plingar sms när drickorna finns att hämta i baren. Man betalar via telefonen eller betalar extra för att kalla på personal, sen skriver man in valfri dricks i betalningen!! Haha, noll kr.. Jag blir lite skraj ibland alltså... mat på en app typ.. mat kommer från jorden vettni ungar... och ja, helst jord full av gödsel haha.. Också sen när du åker hem till Fisksjön igen och allt blir normalt och stillsamt, det är så fint att du beskriver vädervägen med en grisho :) Tack för att det finns såna som du!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Mösstanten

Mösstanten

Lördag 9 mars 10:58

Vilka fina dagar! Invigning och marknad och trevliga middagar och luncher. Sedan fick du kanske en massa spännande lopp också, men på tv. Att se på skidskytte kan ju vara en riktig nagelbitarverksamhet nu för tiden när sändningarna är så bra och man ser precis hur de skjuter.

http://mosstanten.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se