Direktlänk till inlägg 11 mars 2019

KONSTEN ATT SKJUTA UPP

Av Anita - 11 mars 2019 09:33

Efter snöiga och mulna dagar skiner solen idag. I solfläcken på stolen ligger katten och njuter. Varje liten solfläck ska tas till vara.


Jag sitter här och skriver och det skulle jag inte göra. Jag skulle med glatt mod kasta mig över att städa mitt sovrum och byta sängkläder och dammsuga och damma och torka och bara att prata om det gör mig trött.

 

Jag har lyckats skjuta upp det länge nu , städningen av sovrummet. Inte kan man ha ut mattor och sängkläder när det snöar. Bra ursäkt.

Så kommer det gäster. Bra ursäkt.

Eller också är det något bra på tv. Idag kan jag inte hitta någon ursäkt för trots att solen skiner är det kallt och det blåser en illande vind från nordväst.

Här sitter jag och skulle komma mig igång men vi går över till något roligare.


Anki och Åke, mina bloggvänner har ett skylttema en gång i veckan. Här i skogen finns inte så många skyltar men om man riktigt letar kan man hitta någon i alla fall.


 

Mötesplats. Sådana finns det efter vägen men tyvärr är dom flesta inte upplogade så det är svårt att möta timmerbilar och andra stora maskiner.

 

En varning för jakt lyckades jag också hitta.

 

Sedan fick jag ge mig inomhus. Under spegeln har jag den här och nog fan kan man undra vad som hände som gjorde att mungiporna går neråt och det hänger lösskinn på halsen och ögonen. Fy sjutton så man ser ut. Deppigt.


Så till slut Varning för katten. Fast det är väl överdrivet för den här katten som bor hos mig skrämmer bara hunden och kan knapp ta livet av en råtta ens. 

 

Nu måste jag skärpa till mig och börja göra lite nytta. Fåglar ska ha mat och posten ska hämtas och veden ska in och så ska jag städa sovrum och gå ut med hunden. Ni hör hur det är. Eftersom posten inte kunde ta sig hit pga snön i fredags så har jag tre tidningar att läsa innan jag kan göra något annat.


Inte har vi pensionärer som bor på landet för lite att göra men kanske kan man hoppas att det kommer gäster så man har något att skylla på om ingenting blir gjort.

'

Dagens ord: Det är banne mig en rättighet att vara lat när man slitit i så många år.



 
 
Ingrid

Ingrid

11 mars 2019 11:05

Du känner väl det italienska ordspråket: Om jag får arbetslust, sätter jag mig ner och väntar tills den har gått över!
Vilken söt kattskylt förresten!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

11 mars 2019 21:29

Jag gillar verkligen dagens ord. En självklar rätt :)
Just därför har du all rätt att skjuta upp det du inte har lust med. Energin kanske kommer en annan dag och då blir det ju gjort.

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Barbro

12 mars 2019 09:10

Ja herregud... ibland undrar man ju vad som hänt? Jag gör absolut ingenting här hemma. Ser bara till att vara utvilad och beredd att sticka iväg på nåt uppdrag. Annars sitter jag bara i soffan och glor.
Lat är bara förnamnet...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards