Direktlänk till inlägg 16 mars 2019

SVÅRMOD

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

 

Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag hade en skitig blöt filt över mig. Jag ville inte kliva upp och katten Morris tycket det samma. Vi borrade ner oss under täcket och suckade och pustade.


Det har varit en solig och fin dag den här veckan annars har det varit snö och blåst och tö och kyla om vart annat.

Kinabror och jag skulle i alla fall åka på vattengympa och vad händer då.

 

En timmerbil blockerar vägen och vi fick stå och vänta i 40 minuter och kom för sent till vattengympan. Det är kalhyggen på båda sidor om vägen nu och timmer överallt så det är tur att man inte jobbar och har tider att passa. Ingenstans finns att gå. Skoterspår är igensnöade och vägen törs man inte gå på för timmerbilarna. Om jag ska säga något positivt så är det att Kinabror skottar så jag har bara lite handskottning runt bilen att kämpa med.

AMV och Gubben har kommit hem från Mallis och kom och hälsade på en sväng igår.


Fortsätter min berättelse om mina fina bloggkompisar. En som också varit med i 10 år är Ingrid på Gotland. Ingrid som ihärdigt skriver varje dag och som vunnit pris som bästa bloggare. Hon har lärt mig mycket om Gotland, gotländsk mat och härliga uttryck. Hon är en härlig människa. Till och med hälsat på henne på Gotland.

 

En härlig vecka och år 2011 då jag verkligen fick se vilken fantastisk ö Gotland är och vilka fantastiska människor Ingrid och henne man var. Tack Ingrid för att du finns.


 

Annars finns inget att säga en sådan här grå och snöig dag.


Det händer så mycket hemskt ute i världen, det sista masskjutningarna på Nyazeland som skrämmer upp världen. Hur ser framtiden ut.

Vem är jag att klaga på snön. Det finns ju värre som sagt men jag låter andra skriva och grotta i det. Någon måste väl skriva om det vardagliga också. Det som handlar om oss små människor som finns utslängda lite var stans på landet och lever vårt lilla ynkliga liv.


Dagens ord: Trots snö så kvittrar talgoxarna sin vårtrudelutt när jag vågar sticka huvudet ut genom dörren.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Lördag 16 mars 09:53

Tack detsamma Anita, tack för att DU finns!
Varm kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Åke

Åke

Lördag 16 mars 10:17

Fy sicken otur med timmerlbilen 😢 Gotland och Ingrid så härligt, jag kommer ihåg hans fina namn 👍 Ja nya Zeeland ja... tråkigt att Ebbas pappa blir påmind igen... ska han aldrig få frid...

http://www.nacka144.se

 
Kraka

Kraka

Lördag 16 mars 17:41

Det är lätt att tappa orken när till och med vädret är emot en. Hos dig kommer väl våren rätt sent dessutom ?
Klappa Morris och kämpa på!
Kram

http://kraka.moah.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 16 mars 18:45

Jag har sett på skidskyttesändningarna att det är mycket snö där uppe och att det fylls på lite då och då. Då har jag tänkt på dig och hoppats att det ska sluta snart. Fr o m onsdag är ju Östersund min hemort (igen) och du ska se att jag kommer med våren till Jämtland :D
Vilken otur med timmerbilen och synd att ni inte hann fram i tid.
En jättehärlig bild på dig och din bloggvän och hennes man :) Tänk att man kan knyta sådana vänskapsband via bloggarna. Det är det bästa med bloggandet :D

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Söndag 17 mars 10:43

Här snöade det i morse men nu har det blivit regn av det. Vet inte om det ska klassas som ett vårtecken... Vintern får det i alla fall räcka med, tycker jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

Måndag 18 mars 17:32

Ja Ingrid är en fin bloggvän (jag måste väl börja skriva "var"snart om jag inte skärper mig) som skrev om sitt liv på Gotland Vi tävlade som sagt när hon vann den där bloggtävlingen och då fick jag träffa henne IRL och också träffa hennes Åke som ju inte finns i den här världen längre och så har ju Ingrid flyttat från gården men har fått hem dottern (vad jag kommer ihåg) Nu ska jag besöka både Soldansaren och Ingrid med det snaraste. Deras bloggar alltså. Kram /Skatan

http://https://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se