Direktlänk till inlägg 19 mars 2019

GAMMELDAGS

Av Anita - 19 mars 2019 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.

 

Mina gula 80-talsskåp från IKEA med hyllremsor. Vem har hyllremsor nu för tiden. Jo jag.


Kokkaffe är ju totalt ute och ohäftigt. Vem kokar kaffe nu för tiden? Ja jag och dessutom har jag samma gamla kaffeburk som alltid funnits här.

 

Inte har jag några häftiga möbler gjorda i svart och med blankt där till som på en operationssal. 

Nej här är det gamla möbler sedan 100 år tillbaka och dom duger gott åt mig. Jag bryr mig liksom inte.

 

Undrar vem mer än jag som har kvar samma fula 80-talsmatta men jag ska säga er att den trots all slitage är blank och ser ganska ny ut, så varför byta? jag kan leva med den röda mattan.

 

Gamla klockan sitter där den alltid suttit och Sonen är noga med att vrida upp den när han kommer hem. Jag brukar glömma det.

 

Vardagsrummet har bara gamla, urgamla möbler som alltid funnits i huset och jag bryr mig inte om att skaffa nya. Jag har inte råd heller för den delen.

Jo, julgardinerna hänger fortfarande uppe men till påsk ska jag byta. Ni vet väl att julen varar än till påska.

 

Nog önskar man att det vore som på bonaden men ni ska veta att igår snöade det hela dagen, vräkte ner. Jag blev som vanligt deppad och det är tur att Kinabror är här och skottade. Jag gick nästan inte ut utan grävde ner mig under filten i vardagsrummet och låg där och deppade. Sån blir jag tyvärr.


Ska väl fortsätta med att nämna mina bloggvänner. Så många har försvunnit. Det är Stora B 

 

Han har varit lärare och musiker är han fortfarande. Han har alltid roliga kommentarer till allt och har en husbil som heter Fimpen. Han har varit hit och hälsat på en gång. Tyvärr har han slutat blogga.

 

Så har vi Staffan Huss som är en fantastisk fotograf och härstammar från Vildhussen. Även han har varit hit och hälsat på och har slutat blogga.


Det finns så många fler som jag ska presentera lite längre fram. Nu börjar inlägget bli för långt så jag får väl sluta.


Idag skiner solen i alla fall och jag vet inte om det blåser kallt eller om det blir en fin dag. Jag har osopad bil och oskottat framför huset och omatade fåglar. Jag får väl försöka skärpa till mig och ta mig ut och hämta posten. Ha en bra dag ni som slipper snön. Här får man väl pulsa som vanligt.


Dagens ord: Bättre att kura under filten än att skotta snö. Gubben vinter är ovanligt bedrövlig i år.

 
 
Ingrid

Ingrid

19 mars 2019 10:21

Så mycket gamla fina grejer du har! Dem ska du vara rädd om. Men i ärlighetens namn måste jag säga att den där röda mattan skulle jag byta ut. Tänk så fint det vore om de blå möblerna fick dominera på ett annat sätt.
Ha en fin dag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

19 mars 2019 14:09

Varför byta ut det som fungerar? Det gör inte vi heller - här är det mesta ganska gammalt och vi längtar inte efter att skaffa något annat. Vi skulle behöva en ny soffa i tv-rummet, men de är dyra - kanske kan vi hitta någon på second-hand. annars får det nog vara. Tycker det ser trivsamt ut hos dig!
Visst är det trist när gamla bloggvänner slutar blogga!
Ha en fin fortsättning på dagen!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

19 mars 2019 14:28

Jag älskar ditt gammeldags hem. Det är så ombonat och varmt och skönt att vara i när både ute nere vid sjön när solen skiner och inne när vinden viner, det regnar och jag tror jag har varit där någon gång när det var snö också.
Stora B har en FB-sida som jag inte kommer ihåg vad den heter men där han skriver som i en blogg, lite längre. Han har faktiskt också haft funderingar att börja igen. Det är det här med att komma igång ...
Kram
Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

19 mars 2019 15:09

Alla behöver inte ha likadant hemma. Jag gillade känslan och stämningen i ditt hus. En välkommen-hit-känsla :) Fantastiska möbler som jag tycker att du ska vara glad och stolt över att ha. Det tror jag att du är också och varför ändra något man gillar?
Livet förändras och då kanske lusten att blogga försvinner. Det är trist när vänner inte syns till längre men tyvärr är det så i både bloggvärlden och i verkligheten.

http://ibod11.com

 
Lena

Lena

20 mars 2019 09:55

Hihi stora B har varit min ena sons lärare! en sådan lärare skulle alla ha, då vore det inga problem i skolorna *hjärta*

Ditt hem är så varmt, gamla ting med själ & hjärta i var vrå, underbart *hjärta*

Varm stor kram & fin dag! *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Mösstanten

Mösstanten

20 mars 2019 20:39

Det är väl bra att du behåller dina grejer.mycket bättre för miljön än om allt ska vara nytt hela tiden.

http://mosstanten.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards