Direktlänk till inlägg 27 mars 2019

SOMMARENS BÄR SLUT

Av Anita - 27 mars 2019 09:16

Vårfrudagen eller våffeldagen så gick min sista hjortronsylt åt. Det var Kinabror, Mustachen och jag som satt och festade på våfflor med hjortronsylt och grädde. Nu är det slut på bären i frysen och ingen sylt har jag heller.

Det blåser ute och vintern vill inte släppa taget. Visst finns det någon liten barfläck i skogen runt något träd i någon solig glänta men det är allt.


Jag kan inte låta bli att tänka på sommaren fröjder och minnas.

 

Det gamla badkaret som jag ställde nere vid sjön i hallonsnåret. Att ligga där i vattnet mitt i hallonsnåret och mumsa på solmogna vildhallon medan solen värmde så gott var ju riktigt härligt.

 

Kommer ni ihåg.

Så har vi hjortronen. Att kliva upp tidigt på morgonen och gå till myren och plocka dom gula doftande hjortronen innan det blir för varmt och innan knott och mygg börjar bitas är en fröjd poå sitt vis. Jag såg att björnen varit uppe ännu tidigare och noppat bär och lämnat stora spår på myren.

 

Det var gott om smultron och i min jordgubbspyramid var det fullt med smultron av någon anledning. Det var så mycket smultron så jag trädde på tråd och frös in och i vinterns värsta dagar tog jag fram och drömde mig bort medan jag mumsade på dom.

 

Kan känna doften och nu far ett minne sedan jag var barn fram. När rabarbern kom skalde man dom och doppade i socker och satt på trappan och åt. Samma som att man satt på trappan och åt spisbröd som man klippte första gräslöken över. 


Almäck eller mjölkört eller rallarros. Vad ni än kallar den så finns det massor och det är kalhyggenas blomma som försöker att läka såren i naturen.

 

Jag gjorde saft av den och den både smakar och fotar sommar kan ni tro.

 

Nej man ska ju leva i dagen men jag har svårt för det. Jag längtar så till sommaren och till livet. Vinter är bara ett helvete som man måste stå ut med som ett straff eller något. Blåsväder och kyla och mörker. Hur kan någon gilla det förstår jag inte.


Fortsätter med mina bloggvänner och jag har ju några till även om många tyvärr försvunnit.

Det är Anki som brukar åka omkring med husbil och visa mig det vackraste av Sverige och dessutom är hon en svampplockare av rang och jag har lärt mig mycket av henne (Tack Ank8)


Så är det Karin som bor i Skåne och gillar att dansa och är en riktigt fågelmänniska som också lärt mig en hel massa.


Jag har många fler men det får räcka så länge. Tack till alla bloggvänner nämnda eller inte nämnda. Det ger mig mycket att läsa om sådant som jag inte vet och kan.

Egenltigen kan jag inte så mycket utan sitter här i skogen och längtar till sommaren. Det är väl lite bedrövligt. Jag hörde senast igår att man inte skulle gnälla på det man inte kan göra något åt utan vara positiv och skriva ner och tänka bara på det positiva.


Ber härmed att få meddela att det skiter jag i. Är det skit så är det och inte kan jag tänka annat även om jag försöker


Dagens ord: Foten i kläm. Jajamen!

 
ANNONS
 
tant Hannele

tant Hannele

27 mars 2019 11:33

jag går till frysdiken på coop... har nog aldrig badat ute...

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

27 mars 2019 14:53

Vilken underbar bild av dig i badkaret!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Annechristine TantGlad

Annechristine TantGlad

27 mars 2019 20:21

Hej min vän. Så dålig jag är att blogga nu, men jag får skärpa mig. Du ser då för härlig ut där i badkaret. Vilken glädjesbild. Vintern är ett helvete å det håller jag med om även om man försöket att se allt positivt.
Bloggvänner ja....jag är en själv som inte är så synlig, å dålig å kommentera är jag åxo. Men du håller igång din härliga blogg. Ikväll har jag iallafall plitat ner några rader.

Kram du härliga bloggvän.

http://annechristines.bloggo.nu

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

27 mars 2019 20:32

Jättehärlig bild på dig i badet :D Jag blir sugen på sommarens alla bär när jag ser dina fina bilder. I år kanske jag också kan plocka hjortron. Hallon och smultron äter jag helst på plats i skogen. Där smakar de bäst.

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

28 mars 2019 10:22

Vilken härlig bild! Att ställa ett badkar i hallonsnåret?? Härliga Anita!
Att göra som man vill i vår ålder, är naturligt! Man har slutat att bry sig!!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Mösstanten

Mösstanten

28 mars 2019 15:08

Vilka sommarminnen! Jättefina bilder. Att man kan göra saft av rallarros hade jag ingen aning om.

http://mosstanten.se

 
Soldansare

Soldansare

28 mars 2019 18:42

Vilken underbar bild av dig i badkaret! Du är så vacker.

När jag var barn och ute i skogen och plockade bär med mina föräldrar var jag livrädd för att vi skulle träffa på älgar. Hade det funnits björn i våra skogar hade jag aldrig följt med.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

29 mars 2019 18:45

Och jag längtar också jättemycket till sommaren då det är lättare att leva. Vi har haft några fina dagar, igår var det 15 grader varmt och stilla och sol, idag ganska varmt men blåsigt och förresten har jag snott som en skottspole hela dagen så jag har knappast märkt vad det var för väder utan i morse när jag gick Morgonrundan med Stina. Ha en fin helg och hoppas ni får riktigt varm. Kram

http://https://skatanstankar.com

 
Åke

Åke

30 mars 2019 06:48

Det ljusnar allt på i Fisksjön :) Så härliga sommarbilder du visarvad som komma skall :)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se