Direktlänk till inlägg 27 mars 2019

SOMMARENS BÄR SLUT

Av Anita - Onsdag 27 mars 09:16

Vårfrudagen eller våffeldagen så gick min sista hjortronsylt åt. Det var Kinabror, Mustachen och jag som satt och festade på våfflor med hjortronsylt och grädde. Nu är det slut på bären i frysen och ingen sylt har jag heller.

Det blåser ute och vintern vill inte släppa taget. Visst finns det någon liten barfläck i skogen runt något träd i någon solig glänta men det är allt.


Jag kan inte låta bli att tänka på sommaren fröjder och minnas.

 

Det gamla badkaret som jag ställde nere vid sjön i hallonsnåret. Att ligga där i vattnet mitt i hallonsnåret och mumsa på solmogna vildhallon medan solen värmde så gott var ju riktigt härligt.

 

Kommer ni ihåg.

Så har vi hjortronen. Att kliva upp tidigt på morgonen och gå till myren och plocka dom gula doftande hjortronen innan det blir för varmt och innan knott och mygg börjar bitas är en fröjd poå sitt vis. Jag såg att björnen varit uppe ännu tidigare och noppat bär och lämnat stora spår på myren.

 

Det var gott om smultron och i min jordgubbspyramid var det fullt med smultron av någon anledning. Det var så mycket smultron så jag trädde på tråd och frös in och i vinterns värsta dagar tog jag fram och drömde mig bort medan jag mumsade på dom.

 

Kan känna doften och nu far ett minne sedan jag var barn fram. När rabarbern kom skalde man dom och doppade i socker och satt på trappan och åt. Samma som att man satt på trappan och åt spisbröd som man klippte första gräslöken över. 


Almäck eller mjölkört eller rallarros. Vad ni än kallar den så finns det massor och det är kalhyggenas blomma som försöker att läka såren i naturen.

 

Jag gjorde saft av den och den både smakar och fotar sommar kan ni tro.

 

Nej man ska ju leva i dagen men jag har svårt för det. Jag längtar så till sommaren och till livet. Vinter är bara ett helvete som man måste stå ut med som ett straff eller något. Blåsväder och kyla och mörker. Hur kan någon gilla det förstår jag inte.


Fortsätter med mina bloggvänner och jag har ju några till även om många tyvärr försvunnit.

Det är Anki som brukar åka omkring med husbil och visa mig det vackraste av Sverige och dessutom är hon en svampplockare av rang och jag har lärt mig mycket av henne (Tack Ank8)


Så är det Karin som bor i Skåne och gillar att dansa och är en riktigt fågelmänniska som också lärt mig en hel massa.


Jag har många fler men det får räcka så länge. Tack till alla bloggvänner nämnda eller inte nämnda. Det ger mig mycket att läsa om sådant som jag inte vet och kan.

Egenltigen kan jag inte så mycket utan sitter här i skogen och längtar till sommaren. Det är väl lite bedrövligt. Jag hörde senast igår att man inte skulle gnälla på det man inte kan göra något åt utan vara positiv och skriva ner och tänka bara på det positiva.


Ber härmed att få meddela att det skiter jag i. Är det skit så är det och inte kan jag tänka annat även om jag försöker


Dagens ord: Foten i kläm. Jajamen!

 
ANNONS
 
tant Hannele

tant Hannele

Onsdag 27 mars 11:33

jag går till frysdiken på coop... har nog aldrig badat ute...

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 27 mars 14:53

Vilken underbar bild av dig i badkaret!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Annechristine TantGlad

Annechristine TantGlad

Onsdag 27 mars 20:21

Hej min vän. Så dålig jag är att blogga nu, men jag får skärpa mig. Du ser då för härlig ut där i badkaret. Vilken glädjesbild. Vintern är ett helvete å det håller jag med om även om man försöket att se allt positivt.
Bloggvänner ja....jag är en själv som inte är så synlig, å dålig å kommentera är jag åxo. Men du håller igång din härliga blogg. Ikväll har jag iallafall plitat ner några rader.

Kram du härliga bloggvän.

http://annechristines.bloggo.nu

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 27 mars 20:32

Jättehärlig bild på dig i badet :D Jag blir sugen på sommarens alla bär när jag ser dina fina bilder. I år kanske jag också kan plocka hjortron. Hallon och smultron äter jag helst på plats i skogen. Där smakar de bäst.

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

Torsdag 28 mars 10:22

Vilken härlig bild! Att ställa ett badkar i hallonsnåret?? Härliga Anita!
Att göra som man vill i vår ålder, är naturligt! Man har slutat att bry sig!!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Mösstanten

Mösstanten

Torsdag 28 mars 15:08

Vilka sommarminnen! Jättefina bilder. Att man kan göra saft av rallarros hade jag ingen aning om.

http://mosstanten.se

 
Soldansare

Soldansare

Torsdag 28 mars 18:42

Vilken underbar bild av dig i badkaret! Du är så vacker.

När jag var barn och ute i skogen och plockade bär med mina föräldrar var jag livrädd för att vi skulle träffa på älgar. Hade det funnits björn i våra skogar hade jag aldrig följt med.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

Fredag 29 mars 18:45

Och jag längtar också jättemycket till sommaren då det är lättare att leva. Vi har haft några fina dagar, igår var det 15 grader varmt och stilla och sol, idag ganska varmt men blåsigt och förresten har jag snott som en skottspole hela dagen så jag har knappast märkt vad det var för väder utan i morse när jag gick Morgonrundan med Stina. Ha en fin helg och hoppas ni får riktigt varm. Kram

http://https://skatanstankar.com

 
Åke

Åke

Lördag 30 mars 06:48

Det ljusnar allt på i Fisksjön :) Så härliga sommarbilder du visarvad som komma skall :)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 sept 22:08

När jag går iväg bort till vägen med soptunnan duggregnar det. Jag hör ett kvackande uppe i luften. I en rak och plogformation drar gässen söderut. Ledaren kvackar hela tiden för att dirigera dom rätt.   I gråheten känner jag min längtan fa...

Av Anita - Torsdag 19 sept 09:32

Här ser ni en som är en mästare på att skjuta upp saker som jag inte vill göra. Det är väldigt lätt att lura sig själv och säga: "Jag gör det sedan för innan måste jag göra det där och det där. Det man måste göra är ofta det som går fort eller är l...

Av Anita - Tisdag 17 sept 09:40

  Igår hade jag "plocka in-dag" och det var i sista minuten för i natt har det varit minusgrader. Min fuchsia som är stor som ett träd får nu stå inomhus ett tag innan den sover sin vintersömn i jordkällaren.   Jag började med att flytta in to...

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se