Direktlänk till inlägg 2 april 2019

APRIL APRIL DIN DUMMA SILL

Av Anita - 2 april 2019 13:37

Så sa man förr när man lurat någon första april. Det var länge sedan jag lurade någon. Jag har inte ens försökt.

 

Efter en vecka med blåsväder hade man önskat att man åtminstone fått några timmar av lugn så man kunde njuta av att vara ute men inte. Förr slutade det ofta blåsa på kvällen men inte nu.


Men som tur är har det varit folk här ganska ofta.

Igår satt vi här hela gänget. AMV och jag sitter hopkrupna i soffan men benen under oss. Vi kan fortfarande röra oss rätt bra och fortfarande sitta hopkrupna precis som vi gjorde då vi var unga.Gubben och Kinabror och Mustachen sitter i var sin fotölj och pratet går från den ena till den andra.


Tanken slår mig att vi känt varande ända sedan barndomen. Nja Gubben kom in i bilden vid 16-årsåldern.

 

För första gång åkte AMV och jag till Italien. Vi klev på tåget nere i byn. Då gick tågen och stannade överallt. Vilket äventyr. Vi åkte tåg till Malmö, färja över till Danmark och sedan flyg från Kastrup. Vi som knapp varit till Östersund.


I Nyhem några mil från Bräcke klev Gubben på. Då var han minsann ingen Gubbe utan en snygg ung man. Han blev tokkär i AMV men inte såg hon honom. Vi var ju på väg till stora äventyr minsann.


Vi älskade Cattolica och kommer aldrig att glömma dofterna, smakerna, musiken och de snygga männen på nattklubbarna men den härligaste resa tar fort slut.

Gubben som redan då var en handlingskraftlig person letade reda på AMV och så blev det kärlek och tre döttrar och en massa barnbarn och så sitter vi här i soffan och pratar. Det är något visst med att ha gamla vänner som alltid funnits här. Allt blir liksom enklare då.


Söndagen var en ganska lat dag då det blåste så håret höll på att blåsa av en. Det blev en del kaffe förstås. Rosenknoppen och Gamle A kom och sedan kom Dans-britt.

Jack blev alldeles till sig.

 

Frampå eftermiddagen började jag med maten. De sista abborrfileerna doppades i ägg och pancko och stektes knapriga. Sås av creme fraice majonäs med citronpeppar och kaviar. De sista av dillen och gräslöken som jag hade i frysen blandades i och de sista potatisarna ur källaren skalades och kokades. Det blev riktigt gott och jag hoppas att det slutar blåsa så Kinabror kan pimpla lite fina abborrar så vi har. Man blir aldrig less på abborrar och Kinabror är en fena på att fileea dom så det aldrig finns några ben som stör.


 

Katten Morris har börjat vara ute på dagarna och kommer in och somnar gott lite här och där.


Så blev det sommartid i helgen också. Det mest onödiga jag kan tänka mig även om jag inte behöver bry mig längre. När jag jobbade och var dödstrött klockan 6 när jag skulle upp och helt plötsligt skulle upp klockan 5 då ar jag urförbannad på sommartiden.

Det tog veckor innan jag vande mig och här i norrland är det ju ljust på kvällarna i alla fall så jag förstår inte varför man ska lägga ner pengar på något så onödigt som att hålla på att ändra tiden. Hoppas att det blir ett slut på det fjasket. Det är så mycket fjask tycker jag.

  Nu sätter jag mig en stund framför tv-n och se vad som händer där för 

här händer det inte så mycket idag än så länge i alla fall. Egentligen skulle jag byta gardiner men det skiter jag i.



Dagens ord: Stackars er som jobbar och måste kliva upp en timme tidigare bara för att någon fjantgubbe hittat på det här med sommartiden.

 
 
tant Hannele

tant Hannele

2 april 2019 15:53

sommartid är pest... vi förlovade oss den 1:a april för ett antal decennier sedan ❤️

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

2 april 2019 16:09

Det var länge sedan jag lurade någon på första april. Jag tänker inte så mycket på det längre men jag tror inte att jag har blivit lurad de senaste åren ;)
Vilken härlig historia ni delar ni tre och vilken tur att de två fann varandra. Det var tydligen en fullträff :D Visst är det enkelt med vänner som redan vet allt och som man inte behöver förklara något för. Nya vänner är också kul att få men det tar ett tag innan man lär känna varandra.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

3 april 2019 06:46

Kul att läsa om er första resa!
Abborrfilé ... oj så gott! Många år sen jag fick en sån delikatess!
håller med dig angående sommartiden - må den försvinna och aldrig mer komma tillbaka! Jag lider inte av den, vaknar som vanligt och tänker inte på den, men såå otroligt onödigt!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

3 april 2019 08:05

Skönt att var pensionär när tiden ändras.
Blev inte lurad på 1:a april i år, lurade ingen heller. Tänkte mest på min son som fyller år den dagen.
Gott med abborrfilé!
Vilket fint överdrag du har på soffan.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

3 april 2019 20:45

Jag tycker att det är lika hemskt att gå upp tidigt på morgnarna oavsett om det är sommar- eller vintertid, jag märker ingen skillnad.
:)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
AmeriPlus Financial

AmeriPlus Financial

5 april 2019 09:12

It have become love and three daughters and numerous grandchildren and so we sit here on the sofa and speak. It were given clearly proper and i wish it stops blowing so Burkina can pimple a few high-quality perch so we've got.

http://www.ameriplusfinancial.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards