Direktlänk till inlägg 5 april 2019

PLÖTSLIGT BLEV DET LITE SPÄNNANDE

Av Anita - 5 april 2019 09:21

Nu börjar våren göra små framsteg. När Kinabror och jag åkte mot Kälarne för att gå på fibermöte såg vi först en tjäderhöna på vägen och sedan dök björnen upp borta vid Bybo. En liten söt en som troligen nyligt kommit ur sitt ide.

 

Visst, jag har sett björn två gånger förut och spår många gånger men den här var ganska nära men inte långsam nog för att vi skulle hinna fotografera.

 

Nåja plockar väl in ett foto i alla fall bara för att Hämtat från en kortlek som jag har.


Så var det det där med fiber. Tänk att vi ska få fiber? Vi har väntat i 2.5 år och än är det väl inte slut. Men.....en liten glimt av hopp blev det ju när vi fick en massa grejor som ska installeras i huset. 

 

Nu är det minsann tur att jag har duktiga bröder som är händiga för inte skulle jag klara att få till alla mojänger som ska vara men jag känner mig lugn eftersom brorsorna och sonen finns.


Hunden Jack och jag tar våra promenader ibland på skaren och ibland på sjön. En dag blev det slagsmål mellan slagugglan och Jack. Den försöker ta hans torkade gäddor som finns på väggen vid Kinabrors sommarstuga. Han vaktade den med livet och jag har aldrig sett honom med raggen rakt upp och morrande och skällande och ugglan som är jättestor var inte sämre. Den fräste och skrek men for till slut iväg. 

 

Nere vid ån går två svanar omkring och det om något är ju ett vårtecken.

 

Så finns det ju lite mer vårtecken. Det luktar vår och jord.

Lets dance har börjat på tv.

Nu har dansprogrammet kommit och en nyhet i år är att på midsommardagen blir det dans på Qul i Backen i Hammarstrand. Dansplatsen där jag tillbringat varenda fredagskväll sommartid sedan jag var liten. Så mycket roligt jag har haft där och det blir roligt att få åka dit och vara nostalgisk. 


Så är det dans på Gerålund i Bispgården tre gånger och så Björnlogen i Storåsen förstås. Ser ut som om det ska bli många danser i sommar. Hoppas bara att jag får med mig något sällskap för det är ju mycket roligare då. 


Nu börjar jag känna ett litet hopp inom mig. Tänk om jag får dansa en sommar till. Det vore ju helt underbart.


Igår for Kinabror och jag på pro:s kolbullestekning.

 

Det är som vanligt vid slalombacken med utsikt över sjön. Det var lite gråmulet men vad gör det när det inte blåser.

 

Kolbullarna blev jättegoda och vi satt inne i stugan och åt. Det blev dessutom kaffe och hembakat bröd och tipsrunda och trevligt sällskap.

 

Kinabror och Gamle A satt hos mig och pratade. 

Ja det var väl allt jag kan komma på att berätta om men jag kan i alla fall säga att idag skiner solen och det blåser bara lite grann. Vi ska till Hammarstrand och handla och äta lunch med DansBritt. Våren gör sitt bästa för att krypa fram fast det går långsamt.  Jag är också långsam men bättre långsam än att inte röra sig alls.


Vet inte om man ska ha förhoppningar om roliga saker men nu kan det väl bara bli bättre och enklare att leva och tänk dans, snart är det läge för att plantera blommor och dansa och sitta i solen och alla trevligheter som kommer när det blir sommar


Dagens ord: Naturen och djuren börjar vakna så sakta och jag börjar känna ett litet litet hopp dansa omkring i skallen

 
ANNONS
 
Ingen bild

barbro

5 april 2019 10:28

Men lyllo som sett en björn... och från bilen dessutom. Något jag drömmer om!

 
Ingrid

Ingrid

5 april 2019 11:49

Så roligt att tillvaron ljusnar lite efterhand som ljuset och värmen kommer. Och grattis till uppdateringen av tekniken. Det fixar säkert gubbarna!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

5 april 2019 17:29

Hahaha, jag ler och blir glad för att ditt inlägg sprudlar av glädje och hopp om roliga dagar framöver :D Jag hoppas att du får dansa massor och att det blir många härliga, soliga dagar :D
Jättefina bilder på tulpaner och svanar. Mums med kolbullar och härligt med vårkänsla :)

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

5 april 2019 22:06

Vad kul att ni ska få in fiber. Då blir ditt internet så snabbt att dina blogginlägg ligger ute innan du ens skrivit dem klart.
Nåja, en lätt överdrift kanske men nog blir det skillnad!
En gång såg jag också en björn i Guds fria natur. Trooor jag, i alla fall. Det var på så långt håll, på ett kalhygge på en bergssluttning på andra sidan sjön där jag satt och fiskade. Så jag kan inte vara helt säker men allt tyder på att det var en björn. Men ditt möte var ju mycket häftigare. Möta en björn... Försök göra det på Fridhemsplan!!!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

6 april 2019 03:53

Naturen läker väl alla sår brukar det sägas... jag tycks märka en ljusare tillvaro i Fisksjön som björnen och svanarnas återkomst 👍 Vägarna verkar åter vara öppen till Bispgården och Hammarstrand 😂 Fiber är ju framtiden dessutom, här på norra ön tog det bara 5 år... jag bor ju lite bakom civilisationen själv men det gör inget när var årtstid har sin tjusning. Jag såg en trana på isen i veckan föresten... så här siktar jag våren genom mina blå... snart tar jag stora vårskriket strax intill i skogen 👍 Björnar hade vi på ön för några år sedan, hittade björnspill bara på 400 meter från huset... lite onödigt spännande...

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

6 april 2019 08:00

Spännande möten hos dig! Tuffa Jack ... bra att han lyckades skrämma iväg ugglan!
Det har gått snabbare framåt med bredbandet hos dig än här - vi har väntat i minst 5 år sen vi skrev på pappren och än har vi inte fått någon utrustning som skall sättas upp ...
Du verkar ha en del trevligheter att se fram emot!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

6 april 2019 19:43

Men tänk att få se en liten björnunge! Och sångsvan såg det ut att vara. Det har sina fördelar att bo ute i naturen.

http://mosstanten.se

 
Orsakulla mamma vid 20, specialpedagogstudent

Orsakulla mamma vid 20, specialpedagogstudent

6 april 2019 22:21

Men du vilken häftig upplevelse att se björnar :D. Jag har aldrig sett någon och det samt varg är något jag gärna skulle vilja uppleva :). Har sett en lodjursunge och det var roligt med björnar aldrig någonsin :)

http://www.saramadeleine.se

 
Skatan

Skatan

8 april 2019 17:34

Vad häftigt att ha fått se en livs levande björn. Ett vårtecken om något. Jag vet att ni fått påhälsning av Kung Vinter igen men han kommer snart vara bortjagad. Det får vi åtminstone hoppas. Det blir ju alltför tröstlöst annars. Kram på dig!

http://https://skatanstankar.com

 
Kina

Kina

23 april 2019 22:59

Vad spännande att smyga omkring bland björnar! Jag bor också på landet, men här är det bara bondens tuppjäkel som stör lugnet. Han kan inte klockan, så han gal dagarna i enda. Blir nog kokt tupp till middag en vacker dag!

http://guldkornitillvaron.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se