Direktlänk till inlägg 16 april 2019

ORO

Av Anita - 16 april 2019 08:03

 

En kväll när jag går över gårdsplanen från Kinabrors hus och till mig hörde jag gammelhunden Gösta på andra sidan sjön skälla som en galning. Den hunden skäller sällan så jag blev lite förvånad. Himlen var full av stjärnor och halvmånen lyste stark.

Fick höra att björnen varit borta hos "mitt ljus i mörkret" och lommat över sjön. Det är oro när våren kommer.

Alla dessa ljud som helt plötsligt finns. Isen som råmar och har börjat vräka upp iskanter mot land.

Pärlugglan som hoar i skogen.


Så en ny dag med sol sol sol och inte en vindpust. Till och med en lathund som jag får ett energipåslag. Ut med stolar och bord på verandan, växthus ska städas, brasor ska eldas.


Fåglarna är som tokiga. Det kvittras och sjungs. Nässelfjärilarna fladdrar.

 

Vattenlokar ska dikas ut och byvägen är full med lera som fastar på skorna när AMV och jag vandrar ner till byn för att gå till gravarna och ta bort vinterlyktorna.

AMV och Gubben är här och stökar vid stugan och vi äter grillkorv och sitter i solen.


Till och med katten Morris börjar vara ute mest hela dagen.

 

Vid ån börjar det porla och rinna och svanar och änder börjar komma.


Kinabror och Rosenknoppen sitter på sjön och drar upp gädda på gädda som torkas till hunden.

 

Jag sitter vid stugväggen och vänder ansiktet mot solen och lyssnar till fåglarna och hör den första humlan surra omkring.

 

Nu är dags att äta lunch utomhus. Nu är dags att byta ut soppa mot sallad.

 

Kinabror, DansBritt och jag åker till hotellet i Hammarstrand för att lyssna till ett kusinbarn som har ett band som heter Fluru.

 

Dom är bra och det blev en riktigt trevlig stund.


Nu är det vår. Trodde inte att det skulle bli men nu är det tredje dagen av härligheter. Än är det kallgrader men himlen är blå och solen skiner så snart ska jag ut. Bara lite kaffe först. 

 

Ska jag säga något negativt är att det är massor med alhängen och jag är allergisk så ögon och näsa kliar men man får väl stå ut med det när allt annat är härligt.



Dagens ord: Nu är det härligt att leva och härligt att äntligen kunna vara utomhus utan att frysa.

 
 
Ingrid

Ingrid

16 april 2019 08:40

Så härligt att du börjat njuta av våren och vår har vi här också även om det går lite trögt i år, men jag hoppas på en fin påsk i alla fall.
Ha en fin tisdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

16 april 2019 20:56

Alla dessa ljud som hörs när våren kommer smygande ger både glädje och lite mystik. Jag har inte hört isens råmande här än men fåglarna håller serenad varenda dag. Men ingen storspov ännu. Skönt att du äntligen kan vara ute och ha det skönt :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

17 april 2019 07:49

Underbar tid nu ... härlig vårkänsla i dina bilder!
Skönt att kunna vara ute utan att frysa! Här är soligt och fint, men vinden är kall.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Göran

Göran

18 april 2019 14:04

"Oro"... Vad det betyder på svenska vet vi ju alla men... Om jag minns rätt betyder det GULD på italienska. Och guld är dina vackra bilder värda. Och... Inte ska du oroa dig! Våren kommer och sommaren också. Liksom värme, sol, jordgubbar, fjärilar, flyttfåglar, midsommarafton och ljusa sommarnätter. Varför bekymra sig i förväg? Det hinner vi så bra den dag det dyker upp något att oroa sig för! Solen skiner idag!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

18 april 2019 20:05

Oro är vad jag skulle känna om jag hade en björn in på knutarna. Antar att den i de flesta fall skyggar ännu mer för människan än tvärtom. Även om jag skulle springa i panik i motsatt riktning om jag så mycket som skymtade en :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards