Direktlänk till inlägg 26 april 2019

VATTEN, ELD OCH HÖGA BERG

Av Anita - 26 april 2019 09:20

Den här veckan har det blivit mycket vatten. Det forsar och bubblar och rinner överallt och jag är i mitt esse. Jag tar pärgräven och krattan och drar iväg tillsammans med min hjälpreda hunden Jack. Vi rensar diken och bäckar och tar bort stockar och ris som ramlat ner. Jack är så stark. Han drar upp tunga grenar som jag inte orkar. En dag hade vi hjälp av Broder B:s barnbarn som också hjälpte till med glädje. Visst trampade vi ner oss och fick vatten i stövlarna men skit i det. Härligt härligt.


Så fortsatt vi bort till Kinabrors sommarstuga. Då kom vi till elden. På hans brygga satt hela gänget och solade och man hade tänt grilleld och grillade korv. Det har blivit mycket grillkorv i veckan.

Vi eldade upp gamla brasan innan snön gick bort och så har vi grillat som sagt. Nu vet jag inte hur det blir, det är torrt i gräs så man får vara väldigt aktsam med elden. Vet inte hur det blir med valborgsmessoeld pga torkan.


Så ligger snön kvar i skogen men i en liten glänta  vid en myrstack så vågade några små söta blåsippor sticka upp.

 

Tibasten har också slagit ut och doftar underbart.

 

Tranorna har kommit. Ett par som skriker och väsnas. Till och med en fiskmås har kommit och sädesärlorna. Livet är fullt att fågelsång. Nu är skönt att leva.

 

Om man ska säga något negativt så är det alen och sälgen som är fulla med pollen som sprids i luften och får mig att ha svårt att andas och ögon och näsa är som dom är. Men, vad fasen, det finns ju tabletter att ta till.


Kinabror åkte till Skåne och tog med sig hunden men Broder B med fru är kvar. 

Igår blåste det rätt friskt så att kratta löv kunde man glömma. Vi satt på deras altan hela dagen och latade oss och pratade och drack goda drycker.

 

Sådana dagar ska också finnas. Lata dagar. Vi hinner för det mesta inte prata så mycket för vi brukar vara så många men igår gjorde vi det.


Frampå kvällen åkte vi till TuppOla och firade hans födelsedag.

 

Som vanligt hade han bakat en jättegod tårta. Han är en riktigt duktig tårtbagare.


Nu var det det med höga berg. När jag ser bergstopparna flöda av solens guld längtar jag dit upp.

Runt Hammarstrand finns det berg på alla sidor om älven och jag tycker alltid det är så fint. Min skolkamrat och jag ska gå upp till skylten upp på berget. Vi får väl vänta ett tag till så snön går bort .

Så är det vårskriket tillsammans med mina meditationstjejer. och så det gäckande berget som AMV och jag försökt att komma upp på. Hoppas vi lyckas iår. Vi börjar ju bli för gamla för sådana äventyr så nu måste vi skynda oss . 


Sorgsna saker händer runt omkring oss också dessa fina dagar. Faster har blivit sjuk och troligen fått en stroke. Hon är ju 91 år så man vet inte hur det går. Skatan som skulle komma kunde inte det för hennes hund är sjuk så det är som det brukar vara. Både gott och ont, precis som livet är.

 

Nu kan jag börja med min sommarvana att alltid ha en blombukett på sängbordet så det första jag hör är fågelsång och det första jag ser är vackra blommor. Då vaknar man till en dag full av hopp.


Dagens ord: Nu väntar jag bara på att isen ska försvinna från sjön så att jag kan se vattnet och njuta av det.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

26 april 2019 19:02

Det händer mycket ute i naturen nu och det gäller att hinna med i svängarna :) Vilken energi du har men jag förstår att du har väntat länge på vårsol och värme. Nu är den här och då vill man så mycket. Fina blommor både ute och inne. Du vet säkert redan att tibasten är giftig, men den är fantastiskt vacker när den blommar :)

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

27 april 2019 11:51

Jamen, sa jag inte det till dig? Att våren kommer! Och sommaren därefter. Här är det i stort sett bara snöhögarna som lastmaskinerna byggt när de skottade som inte är helt borta. Tussilagon är i stort sett utblommad och många lövträd har redan små gröna "musöron". Härligt!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

27 april 2019 12:13

Hoppas faster är på bättringsvägen.
Fina vårtecken hos dig, trots att du verkar ha lite snö kvar.
Trevlig helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

27 april 2019 15:36

Så fint och nästan poetiskt du skriver. Härligt att våren också har kommit till dig. Det är väldigt torrt men just nu regnar det här och det känns bara bra. Regnet behövs.

http://mosstanten.se

 
Hannas krypin

Hannas krypin

27 april 2019 20:00

Härligt att våren börjar komma sakta men säkert. Så intressant att du och hunden hjäper till att dra upp stockar.
Vad tråkigt att läsa om din faster. Hoppas att hon piggar på sig.

http://hannafialotta.blogg.se

 
Hannas krypin

Hannas krypin

27 april 2019 20:03

Tänkte på en annan sak nu när jag läste dina taggar. Varför har du hashtaggat antisemitism? Det är ju inget positivt alls över huvudet taget. Förstår verkligen inte syftet!

http://hannafialotta.blogg.se

 
Åke

Åke

29 april 2019 08:49

WOW!!! Det går mot vår även i Fisksjön. Massa vårfåglar har jag här också men inte sädesärlan... Vårskriket mitt kommer snart här med... kanske på Valborg 🤗 Men skylten, dit hade jag velat gå... år det lång? Så synd med fastern... var det inte hon som bodde på ön? En fortsatt trevlig vecka på dig 🤗

http://www.navka144.se

Anita

29 april 2019 14:26

Jo jag tror det är rätt långt åtminstone brant Jo faster bodde där men är nu i stan på äldreboendet Almedalen Efter stroken är det tur att hon är där

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se