Direktlänk till inlägg 3 maj 2019

FRÅN PLUS 22 TILL -4

Av Anita - Fredag 3 maj 10:33

Från att sitta med bara fötter i varm sand och se sjön gå upp till att vakna till en snöig utsikt. Faaan

 

Stora flockar med bergfinkar kommer flygande och kastar sig över fågelfröna.

 

Så fina är dom. Färggranna och orädda.

Katten Morris som inte bryr sig så mycket om fåglar i vanliga fall blir riktigt nyfiken.

 

Jag som skulle iväg till Hammarstrand är glad att jag glömt att byta till sommardäck är glad för det för vägen är smetig och hal.


Ont i kroppen efter all lövkrattning och less så bestämmer jag mig för att ta en ledig dag. Hälsade på Moster, hälsade på vedtanten och åt middag med DansBritt och hennes gulliga barnbarn. 

Jag hade fått ett presentkort på min 70-årsdag till skönhetsbehandling och det höll på att gå ut så nu passade jag på att få ansiktsbehandling. Låg där och halvsov och ansiktet blev mjukt som ett barnasle. 


Trots snö och kyla blev det en bra dag och idag är det lika vitt här och ser konstigt ut mot den öppna sjön.

 


Dagens ord: Hoppas våren kommer tillbaka lika fort som den försvann.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Fredag 3 maj 11:39

Bergfinkarna är jättefina. Det hade vi hela vintrarna vid fågelbordet på Stenstugu.
I Visby har det också snöat i dag och det blåser iskalla vindar. Hoppas att du får en fin dag trots snö och elände.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansaren

Soldansaren

Fredag 3 maj 15:25

Det ska komma sju bakslag innan det blir vår, har någon kunnig människa sagt till mig, men jag vet inte om det måste vara så.

Du frågade mig om boken förut på min blogg och jag håller på att läsa på om att ge ut boken själv. Får se om jag klarar det.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Anita

Fredag 3 maj 18:54

Ja du klarar det fint och du får tala om när du får till den Jag vet många som säkert vill läsa och köpa den

 
Göran

Göran

Fredag 3 maj 18:07

Tro´n´t du på klå´en hä vôrte freda´ ´n´hänn vecka å? Hä vôrte halja igen! Å, Gu´ va´ harligt å va ledig ´n´par dager.
Hä ha snödd hein idag igen så hä ä som vitt oppa backen. Men jä ôrsk int`reta ôpp me´ på ´ne för vår´n kôm ju snart ändå.
Dännä Fjollträskar´n å andre sörlänninger begrip kanske int´ så myttje men hövösaka ä att du begrip! Å hä vet jä att du gö´!
Ha n´go ´n halj på dä, stosch!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

Fredag 3 maj 18:57

Klart jag förstår men hur kom du på att skriva så där Jag har legat på soffan och sovit en stund och eldat i braskaminen

 
Göran

Göran

Fredag 3 maj 21:15

Hehe... Pratade idag med en tidigare arbetskompis som kommer från gränslandet mellan Medelpad och Jämtland och han pratar ungefär sådär när han är på det humöret. Men vanligtvis talar han så att vilken svensk som helst kan förstå!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 3 maj 21:16

Vilken underbar, helt fantastist bild på bergfinkarna. De är så fina och du lyckades få ett helt gäng att posera för dig :D Snön kom hit till Frösön också men jag tror att det smälter undan snabbare i närheten av en stad.
Kul att läsa kommentaren du fick från Göran och jag är glad att jag också förstod precis alltihop :D

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

Lördag 4 maj 01:36

E´sörlänning, men jag begrep nog va en Göran skrev! Vilken fin bild på Morris. Katter är underbara djur, så självständiga och egna.

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Ingen bild

Tezz

Lördag 4 maj 13:02

Samma här. Inte minusgrader men närapå, endast tre plus och imorse var det ett vitt landskap jag vaknade upp till. Det mesta har töat bort nu, men kylan består.

Anita

Lördag 4 maj 14:10

Tess vart har du tagit vägen Har du bytt blogg eller rent av slutat blogga Jag saknar dig

 
Åke

Åke

Söndag 5 maj 10:14

Så vackra bilder du sprider och bjuder oss på :) Morris verkar ha fin utsikt med. Tur du hade vinterdäcken på, verkar vara en tokig lag från hufudstaden. Jag fick en bild med en skylt från dotra som besöker Stockholm hur de förbjuder dubbdäck på en gata... Hur i helsike skulle det se ut på våra breddgrader? Bergfinkarna verkar tacksamma. Jag tror vi beställer lite vår igen...

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 24 juli 01:14

Äntligen kom värmen och äntligen kan man gå barfota. Jag har väntat på det men det har alltför ofta varit yllesockar som gällt.   Sista dagarna har jag tassat barfota omkring och känt gräset under fötterna. men....jag har också känt skavsår mell...

Av Anita - Söndag 21 juli 08:07

  Så mycket som hänt den här veckan. Så mycket folk som kommit och gått.    Mitt i allt samman finns de små stunderna av stunder av ro och eftertanke, stunder av att njuta av dofter och syner. Som de första jordgubbarna och smultronen som fa...

Av Anita - Torsdag 18 juli 11:20

  Istället för att uppvakta vänner och släktingar så samlas vi en semesterdag och far ut på äventyr. Den här fina sommardagen drog vi mot Storsjön.   Det var Tuppolas sambo som fyllt 60. Vi åkte till Hoverberg. Så fint det var där, blommor oc...

Av Anita - Måndag 15 juli 16:45

Så kom helgen och det är bara Sonen och jag hemma. Alla andra hade åkt på backtävling till Härnösand.    Vi kom på att buskarna som tog bort utsikten till sjön borde klippas av lite. Man vill ju se sjön.   Före   Efter   Det gick ju...

Av Anita - Söndag 14 juli 07:38

  Inte bara rosor blommar. Nej det är prästkragar.   Liljor och blomman som jag alltid glömmer vad den heter. Vi kallar den för stationsblomma.      Det har varit dagar fulla med diverse äventyr. Fredagen var det marknad nere på Ham...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se