Direktlänk till inlägg 3 maj 2019

FRÅN PLUS 22 TILL -4

Av Anita - Fredag 3 maj 10:33

Från att sitta med bara fötter i varm sand och se sjön gå upp till att vakna till en snöig utsikt. Faaan

 

Stora flockar med bergfinkar kommer flygande och kastar sig över fågelfröna.

 

Så fina är dom. Färggranna och orädda.

Katten Morris som inte bryr sig så mycket om fåglar i vanliga fall blir riktigt nyfiken.

 

Jag som skulle iväg till Hammarstrand är glad att jag glömt att byta till sommardäck är glad för det för vägen är smetig och hal.


Ont i kroppen efter all lövkrattning och less så bestämmer jag mig för att ta en ledig dag. Hälsade på Moster, hälsade på vedtanten och åt middag med DansBritt och hennes gulliga barnbarn. 

Jag hade fått ett presentkort på min 70-årsdag till skönhetsbehandling och det höll på att gå ut så nu passade jag på att få ansiktsbehandling. Låg där och halvsov och ansiktet blev mjukt som ett barnasle. 


Trots snö och kyla blev det en bra dag och idag är det lika vitt här och ser konstigt ut mot den öppna sjön.

 


Dagens ord: Hoppas våren kommer tillbaka lika fort som den försvann.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Fredag 3 maj 11:39

Bergfinkarna är jättefina. Det hade vi hela vintrarna vid fågelbordet på Stenstugu.
I Visby har det också snöat i dag och det blåser iskalla vindar. Hoppas att du får en fin dag trots snö och elände.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansaren

Soldansaren

Fredag 3 maj 15:25

Det ska komma sju bakslag innan det blir vår, har någon kunnig människa sagt till mig, men jag vet inte om det måste vara så.

Du frågade mig om boken förut på min blogg och jag håller på att läsa på om att ge ut boken själv. Får se om jag klarar det.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Anita

Fredag 3 maj 18:54

Ja du klarar det fint och du får tala om när du får till den Jag vet många som säkert vill läsa och köpa den

 
Göran

Göran

Fredag 3 maj 18:07

Tro´n´t du på klå´en hä vôrte freda´ ´n´hänn vecka å? Hä vôrte halja igen! Å, Gu´ va´ harligt å va ledig ´n´par dager.
Hä ha snödd hein idag igen så hä ä som vitt oppa backen. Men jä ôrsk int`reta ôpp me´ på ´ne för vår´n kôm ju snart ändå.
Dännä Fjollträskar´n å andre sörlänninger begrip kanske int´ så myttje men hövösaka ä att du begrip! Å hä vet jä att du gö´!
Ha n´go ´n halj på dä, stosch!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

Fredag 3 maj 18:57

Klart jag förstår men hur kom du på att skriva så där Jag har legat på soffan och sovit en stund och eldat i braskaminen

 
Göran

Göran

Fredag 3 maj 21:15

Hehe... Pratade idag med en tidigare arbetskompis som kommer från gränslandet mellan Medelpad och Jämtland och han pratar ungefär sådär när han är på det humöret. Men vanligtvis talar han så att vilken svensk som helst kan förstå!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 3 maj 21:16

Vilken underbar, helt fantastist bild på bergfinkarna. De är så fina och du lyckades få ett helt gäng att posera för dig :D Snön kom hit till Frösön också men jag tror att det smälter undan snabbare i närheten av en stad.
Kul att läsa kommentaren du fick från Göran och jag är glad att jag också förstod precis alltihop :D

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

Lördag 4 maj 01:36

E´sörlänning, men jag begrep nog va en Göran skrev! Vilken fin bild på Morris. Katter är underbara djur, så självständiga och egna.

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Ingen bild

Tezz

Lördag 4 maj 13:02

Samma här. Inte minusgrader men närapå, endast tre plus och imorse var det ett vitt landskap jag vaknade upp till. Det mesta har töat bort nu, men kylan består.

Anita

Lördag 4 maj 14:10

Tess vart har du tagit vägen Har du bytt blogg eller rent av slutat blogga Jag saknar dig

 
Åke

Åke

Söndag 5 maj 10:14

Så vackra bilder du sprider och bjuder oss på :) Morris verkar ha fin utsikt med. Tur du hade vinterdäcken på, verkar vara en tokig lag från hufudstaden. Jag fick en bild med en skylt från dotra som besöker Stockholm hur de förbjuder dubbdäck på en gata... Hur i helsike skulle det se ut på våra breddgrader? Bergfinkarna verkar tacksamma. Jag tror vi beställer lite vår igen...

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se