Direktlänk till inlägg 3 maj 2019

FRÅN PLUS 22 TILL -4

Av Anita - 3 maj 2019 10:33

Från att sitta med bara fötter i varm sand och se sjön gå upp till att vakna till en snöig utsikt. Faaan

 

Stora flockar med bergfinkar kommer flygande och kastar sig över fågelfröna.

 

Så fina är dom. Färggranna och orädda.

Katten Morris som inte bryr sig så mycket om fåglar i vanliga fall blir riktigt nyfiken.

 

Jag som skulle iväg till Hammarstrand är glad att jag glömt att byta till sommardäck är glad för det för vägen är smetig och hal.


Ont i kroppen efter all lövkrattning och less så bestämmer jag mig för att ta en ledig dag. Hälsade på Moster, hälsade på vedtanten och åt middag med DansBritt och hennes gulliga barnbarn. 

Jag hade fått ett presentkort på min 70-årsdag till skönhetsbehandling och det höll på att gå ut så nu passade jag på att få ansiktsbehandling. Låg där och halvsov och ansiktet blev mjukt som ett barnasle. 


Trots snö och kyla blev det en bra dag och idag är det lika vitt här och ser konstigt ut mot den öppna sjön.

 


Dagens ord: Hoppas våren kommer tillbaka lika fort som den försvann.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

3 maj 2019 11:39

Bergfinkarna är jättefina. Det hade vi hela vintrarna vid fågelbordet på Stenstugu.
I Visby har det också snöat i dag och det blåser iskalla vindar. Hoppas att du får en fin dag trots snö och elände.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansaren

Soldansaren

3 maj 2019 15:25

Det ska komma sju bakslag innan det blir vår, har någon kunnig människa sagt till mig, men jag vet inte om det måste vara så.

Du frågade mig om boken förut på min blogg och jag håller på att läsa på om att ge ut boken själv. Får se om jag klarar det.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Anita

3 maj 2019 18:54

Ja du klarar det fint och du får tala om när du får till den Jag vet många som säkert vill läsa och köpa den

 
Göran

Göran

3 maj 2019 18:07

Tro´n´t du på klå´en hä vôrte freda´ ´n´hänn vecka å? Hä vôrte halja igen! Å, Gu´ va´ harligt å va ledig ´n´par dager.
Hä ha snödd hein idag igen så hä ä som vitt oppa backen. Men jä ôrsk int`reta ôpp me´ på ´ne för vår´n kôm ju snart ändå.
Dännä Fjollträskar´n å andre sörlänninger begrip kanske int´ så myttje men hövösaka ä att du begrip! Å hä vet jä att du gö´!
Ha n´go ´n halj på dä, stosch!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

3 maj 2019 18:57

Klart jag förstår men hur kom du på att skriva så där Jag har legat på soffan och sovit en stund och eldat i braskaminen

 
Göran

Göran

3 maj 2019 21:15

Hehe... Pratade idag med en tidigare arbetskompis som kommer från gränslandet mellan Medelpad och Jämtland och han pratar ungefär sådär när han är på det humöret. Men vanligtvis talar han så att vilken svensk som helst kan förstå!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

3 maj 2019 21:16

Vilken underbar, helt fantastist bild på bergfinkarna. De är så fina och du lyckades få ett helt gäng att posera för dig :D Snön kom hit till Frösön också men jag tror att det smälter undan snabbare i närheten av en stad.
Kul att läsa kommentaren du fick från Göran och jag är glad att jag också förstod precis alltihop :D

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

4 maj 2019 01:36

E´sörlänning, men jag begrep nog va en Göran skrev! Vilken fin bild på Morris. Katter är underbara djur, så självständiga och egna.

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Ingen bild

Tezz

4 maj 2019 13:02

Samma här. Inte minusgrader men närapå, endast tre plus och imorse var det ett vitt landskap jag vaknade upp till. Det mesta har töat bort nu, men kylan består.

Anita

4 maj 2019 14:10

Tess vart har du tagit vägen Har du bytt blogg eller rent av slutat blogga Jag saknar dig

 
Åke

Åke

5 maj 2019 10:14

Så vackra bilder du sprider och bjuder oss på :) Morris verkar ha fin utsikt med. Tur du hade vinterdäcken på, verkar vara en tokig lag från hufudstaden. Jag fick en bild med en skylt från dotra som besöker Stockholm hur de förbjuder dubbdäck på en gata... Hur i helsike skulle det se ut på våra breddgrader? Bergfinkarna verkar tacksamma. Jag tror vi beställer lite vår igen...

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se