Direktlänk till inlägg 9 maj 2019

MATLAGARDAG

Av Anita - 9 maj 2019 15:48

 

Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.

 

Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.


Så torsdag. En mulen och kurig dag men ingen snö så vem är jag till att klaga.

Nej nu ska här lagas mat. Min bloggvän Skatan kommer imorgon och inte ska vi kasta bort tid med att stå och laga mat. Vi ska gå ut och vi ska äta gott och prata och vi kanske till och med tar och vräker till med ett vårskrik.


Här kommer helgen meny. 

Fredag: Fisksjöns fisksoppa med räkost i och lite gott bröd.

Lördag:   

Guldvaskarpanna men jag gör den lite annorlunda. Tog min sista älgköttbit och lök och svamp och morötter och så lite grädde med viltkrydda och svartvinbärssaft i såsen. Sedan brukar jag lägga lite dill och frysta lingon på.

Till det så blir det potatis och pressgurka och gele.  Jag tycker om att laga mat och speciellt när jag ska laga mycket.


Så efterrätt som inte blev som jag tänkt. Det är mandelkräm med rabarber men rabarbern har inte kommit upp ännu så jag fick göra en äppelpaj till mandelkrämen istället.

 

Så blir det söndag och till lunch hade jag tänkt mig nässelsoppa. Jag gör den på mitt eget sätt. Små fina förvällda nässlor som man sedan har i buljong och med kokt potatis i bitar och prinskorv och kokta ägghalvor. Det blir lite matigare.


Så till middag: 

 

Biff med lök och grönpepparsås.

Så är helgen slut och jag hoppas att det blir trevligt.


Jag har inte städat ett dugg fast jag får besök men jag vet att Skatan inte bryr sig ett dugg om sådant precis som jag inte gör. Det värsta jag vet är kärringar som går omkring och torkar damm på hyllor och grejor och fnyser. Jo då, det finns faktiskt sådana också.

 

För att göra lite helg har jag plockat vitsippor för nu har dom slagit ut till slut fast snön lade sig över dom.

Ha nu en riktigt fin helg mina vänner och jag hoppas att ni slipper snö. 


Dagens ord: Kanske behövs det ett vårskrik för att våren ska komma igång.


 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

9 maj 2019 18:35

Oj, vad mycket gott ni ska äta och visst är det skönt att ha maten förberedd. Jag är säker på att ni får en jättekul helg men vädret verkar bli lite si och så. Ut och skrik ett jättevårskrik så kanske våren kommer tillbaka :D

http://ibod11.com

 
Mösstanten

Mösstanten

9 maj 2019 21:14

Så mycket god mat! Hoppas att ni får trevligt, men med såna läckerheter och i den miljön kan det väl inte bli annat än bra. Sjöbliderna är så stämningsfulla.

http://mosstanten.se

 
Skatan

Skatan

10 maj 2019 04:26

Jag är på G (i Örebro med Håkan o StinaFina) och det ska bli såååå himla kul att träffas igen. Och mina lungor ör redo för ett rejält vårskrik. Jösses vad mycket god mat du förberett. Det riktigt vattnas i munnen. Sed snart ... idag. Massor sv kramar 🤗🤗🤗 Skatan

http://https://dkatanstankar.com

 
Göran

Göran

11 maj 2019 13:57

Guldvaskarpanna ska testas så småningom, helt klart. Tack för receptet. Men idag ska jag ta på spendervästen och ringa efter pizza. Tror jag...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

13 maj 2019 16:35

Jag skriver ett svar på din kommentar här. På något sätt blev det så att du kommenterade hos mig med "skatans" inloggning och då vet jag inte om du ser att jag svarar hos mig ;)
Ja, det var synd att du inte kunde komma i lördags men jag hoppas att du får möjlighet den 25:e i stället :D Då får du träffa ungdomarna i min vänkrets. Alla har passerat 50 men inte så mycket mer. Det blir ett lagom litet gäng för vi måste ju få plats runt bordet :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se