Direktlänk till inlägg 9 maj 2019

MATLAGARDAG

Av Anita - Torsdag 9 maj 15:48

 

Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.

 

Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.


Så torsdag. En mulen och kurig dag men ingen snö så vem är jag till att klaga.

Nej nu ska här lagas mat. Min bloggvän Skatan kommer imorgon och inte ska vi kasta bort tid med att stå och laga mat. Vi ska gå ut och vi ska äta gott och prata och vi kanske till och med tar och vräker till med ett vårskrik.


Här kommer helgen meny. 

Fredag: Fisksjöns fisksoppa med räkost i och lite gott bröd.

Lördag:   

Guldvaskarpanna men jag gör den lite annorlunda. Tog min sista älgköttbit och lök och svamp och morötter och så lite grädde med viltkrydda och svartvinbärssaft i såsen. Sedan brukar jag lägga lite dill och frysta lingon på.

Till det så blir det potatis och pressgurka och gele.  Jag tycker om att laga mat och speciellt när jag ska laga mycket.


Så efterrätt som inte blev som jag tänkt. Det är mandelkräm med rabarber men rabarbern har inte kommit upp ännu så jag fick göra en äppelpaj till mandelkrämen istället.

 

Så blir det söndag och till lunch hade jag tänkt mig nässelsoppa. Jag gör den på mitt eget sätt. Små fina förvällda nässlor som man sedan har i buljong och med kokt potatis i bitar och prinskorv och kokta ägghalvor. Det blir lite matigare.


Så till middag: 

 

Biff med lök och grönpepparsås.

Så är helgen slut och jag hoppas att det blir trevligt.


Jag har inte städat ett dugg fast jag får besök men jag vet att Skatan inte bryr sig ett dugg om sådant precis som jag inte gör. Det värsta jag vet är kärringar som går omkring och torkar damm på hyllor och grejor och fnyser. Jo då, det finns faktiskt sådana också.

 

För att göra lite helg har jag plockat vitsippor för nu har dom slagit ut till slut fast snön lade sig över dom.

Ha nu en riktigt fin helg mina vänner och jag hoppas att ni slipper snö. 


Dagens ord: Kanske behövs det ett vårskrik för att våren ska komma igång.


 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 9 maj 18:35

Oj, vad mycket gott ni ska äta och visst är det skönt att ha maten förberedd. Jag är säker på att ni får en jättekul helg men vädret verkar bli lite si och så. Ut och skrik ett jättevårskrik så kanske våren kommer tillbaka :D

http://ibod11.com

 
Mösstanten

Mösstanten

Torsdag 9 maj 21:14

Så mycket god mat! Hoppas att ni får trevligt, men med såna läckerheter och i den miljön kan det väl inte bli annat än bra. Sjöbliderna är så stämningsfulla.

http://mosstanten.se

 
Skatan

Skatan

Fredag 10 maj 04:26

Jag är på G (i Örebro med Håkan o StinaFina) och det ska bli såååå himla kul att träffas igen. Och mina lungor ör redo för ett rejält vårskrik. Jösses vad mycket god mat du förberett. Det riktigt vattnas i munnen. Sed snart ... idag. Massor sv kramar 🤗🤗🤗 Skatan

http://https://dkatanstankar.com

 
Göran

Göran

Lördag 11 maj 13:57

Guldvaskarpanna ska testas så småningom, helt klart. Tack för receptet. Men idag ska jag ta på spendervästen och ringa efter pizza. Tror jag...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 13 maj 16:35

Jag skriver ett svar på din kommentar här. På något sätt blev det så att du kommenterade hos mig med "skatans" inloggning och då vet jag inte om du ser att jag svarar hos mig ;)
Ja, det var synd att du inte kunde komma i lördags men jag hoppas att du får möjlighet den 25:e i stället :D Då får du träffa ungdomarna i min vänkrets. Alla har passerat 50 men inte så mycket mer. Det blir ett lagom litet gäng för vi måste ju få plats runt bordet :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se