Direktlänk till inlägg 13 maj 2019

VÅRSKRIKET 2019

Av Anita - 13 maj 2019 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.


Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igår.

 

Lördagen var mulen men varm och lugn. Knappt någon vind alls. Vi började dagen med att plocka nässlor och gräslök för att göra nässelsoppa. Första gången i år.

 

Första gången jag tog ut hammockdynorna och satt ute för att fika och lyssna till fågelsången.

 

Så kom Dansbritt också och oj så vi pratade.


Så åkte vi upp på kyrkans berg för att skrika vårskriket och locka våren till oss men som ni ska få höra sedan så tror jag att vi hade fel skrik.

 

Där uppe hade björkarna slagit ut och spred ett sprött fint ljusgrönt skimmer över det mesta.

 

Vättarna tittade nyfiket ut ur sin stubbe och marken var full med älgskit och murklor.

 

Så vi skrek. Det är inget fel på våra röster minsann.

 

Tyvärr går det inte att föra över filmer till bloggen så ni får väl föreställa er hur det lät.

 


Ja vi åt och vi pratade och dagen gick fort.

AMV. Gubben och Krumeluren kom en sväng men annars var vi alldeles för oss själva.

 

Vi åt och pratade och tog en promenad ner till sjön som låg blank och fin och andades ro och frid.

 

 

De trevligaste dagar tar slut och igår vaknade vi till att snön vräkte ner och det blåste isvindar från väst.

Det var massor med fåglar i fågelborden. Nu kom bergfinkarna tillbaka i stora massor och nu är mitt frö slut. Skatan fotograferade fåglarna och var imponerad av att det var så många.


Vi kurade inne mest hela dagen men tog en promenad på gamla fisksjövägen på eftermiddagen men annars så pratade vi och åt och fikade och torrglodde på tv. Vi blev så mätta så vi somnade framför tvn minsann.


Även de trevligaste helgerna tar slut och i morse styrde Skatan kosan söderöver mot Nyköping igen. Jag är full av beundran för henne som vågar ge sig iväg så långt. Jag som mitt fega arsle inte ens vågar åka till Sundsvall. Hon verkar inte banga ens för att åka genom Stockholm. Hon är en modig kvinna minsann.


Så nu sitter Morris och jag på varsin sida bordet. Jag med min kaffekopp och han med blicken ut genom fönstret på alla fåglar

. Det blir nog en växthusdag för det blåser kallvindar över sjön så ute vill man inte vara.


Dagens ord: Ibland hjälper det inte ens med de ihärdigaste vårskrik.



 
 
Dunsaluns

Dunsaluns

13 maj 2019 10:26

Oj vad mysigt ni verkar ha det! Jag såg faktiskt en bergfink igår. Annars är det väldigt sällan jag ser en sådan. Det är underbart med alla fåglar som kvittrar nu. Till och med igår var det någon modig liten pippi som satt ute och överröstade regnstormarna med sin sång. Ni får nog skrika mera :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

13 maj 2019 11:36

Ser ut som ni hade trevliga dagar Skatan och du ... och en del andra med. verkligen trevligt med vänner som kommer och hälsar på ... och så bra att ni kunde skrika vårskriket tillsammans ... ja, även om nu våren verkar ha stannat upp lite, men snart är den nog tillbaka! Härliga bilder!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

13 maj 2019 13:35

Så trevligt att ni lyckas hålla kontakten du och Skatan och visst är hon en tuffing som ger sig ut på sån långtur.
Ha en bra fortsättning på dagen!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

13 maj 2019 20:14

Det är härligt med vänner som fortsätter att vara bra vänner trots avstånd. Det är jätteroligt att läsa om er trevliga helg tillsammans och även om det dröjer tills ni ses igen så har ni kontakt via bloggarna. Ja, du såg väl att jag kommenterade i förra inlägget om att du lyckades låna din väns identitet när du tittade in hos mig ;D Därför vet jag att hon också bloggar. Fina bilder och jag kan nästan höra genom fotot hur mycket ni skriker. Det verkar som om ni lyckades för våren ser ut att komma om några dagar :D

http://ibod11.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

15 maj 2019 09:57

Vilka trevliga dagar ni verkat haft. Alltid roligt att träffa vänner inom bloggvärlden.
God mat också, gillar nässelsoppa.
Tråkigt dock att vädret gjort ett bakslag.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

15 maj 2019 20:24

Åh, jag önskar att jag hade varit med! Men inte vet jag vad ni skrek efter,det tror jag att ni får ta och göra om :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Mösstanten

Mösstanten

15 maj 2019 21:16

Åh, nej! Lyckades ni framkalla snö istället! Men den där soppan ser supergod ut.

http://mosstanten.se

 
Ingen bild

Allie Reyna

23 maj 2019 00:21

Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +7 (926) 512-8701.

 
Åke

Åke

23 maj 2019 15:28

Åh så synd med din film, men du ska få ett tipps: Skapa konto på You Tube, lägg upp din film. Där kan du sedan ta koden och lägga in på din sida. Då länkar du därifrån. Inget svårt alls. Vad kul att du har bloggväner som hälsar på, jo jag ska komma jag med :)

http://www.nacka144.se

Anita

23 maj 2019 21:33

Du är så välkommen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards