Direktlänk till inlägg 17 maj 2019

RIKTIGT NÖJD

Av Anita - 17 maj 2019 07:37

 

Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.

 

Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att det inte skulle bli för kallt till blommorna.

Gamla A kom och fikade. Så tog jag en promenad bort till Stedesbacken. Satt mig uppe på kullen där energin är som starkast och lyssnade till fåglarna. Det är otroligt så mycket fåglar det är just där.

Sedan kunde jag inte låta bli att gå och titta på vättarnas bäck och rensa lite grann. Det finns något i mig som inte kan låta bli att städa i bäckar och få vattnet att rinna fint. Berg och vatten och dans. Det är jag det.

 

Hittade en gran som var alldeles rund och funderade hur den kunde bli så. 

 

Så for jag till kyrkogården och planterade och fick med mig TuppOla till mammas grav. 

 

Så har jag planterat en ros och ärtor runt pyramiden. Tanken är att jag så småningom ska få rosor runt hela men dom jag satt ifjol verkar inte leva mer än en av dom. Tänk så synd att det inte går med rosor och äpplen här.


Jag har satt dill och persilja i pallkragarna.

 

Jag har tömt och rengjort dammen och satt ut den solenergistyrda fontänen.

Jag har rensat jordgubbspyramiden och en massa rabatter.

 

Vitsipporna har spridit sig mellan björkarna och blir fler och fler för varje år och likaså chillan (felstavat jag vet)

 

 

Nu har jag dessutom gjort i ordning på förstukvisten  så jag kan sitta där på kvällen i aftonsolen och dricka mitt kvällskaffe.

 

Löven börjar slå ut och det är varmt och skönt men lite ensamt.  Sjön ligger blank och vacker och man kan kanske inte önska sig mer. 


Jo nog har man sina funderingar om sommaren. Såg på Skatans foton att vintern gjort mig ännu fulare än vanligt och jag undrar om man får dansa i sommar. Män vill dansa med vackra kvinnor och vacker är då det sista jag är nu för tiden men vad göra man. Hoppas att jag får dansa en sommar till i alla fall.


I dag vaknade jag tidigt för sotarn skulle komma redan klockan 7 och det gjorde han. Nu har vi suttit och druckit kaffe och pratat om dittan och dattan, om ved och om fisketävlingar och fortkörning och timmerbilar.


Dagens ord: Vårskriket funkade men med lite fördröjning.


 
 
Ingrid

Ingrid

17 maj 2019 10:55

Oj, så effektiv du varit!
Det verkar som om vårkänslorna brutit ut på allvar.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

17 maj 2019 13:36

Så flitig du har varit ... och så mycket du fått gjort! Här blir inte så mycket gjort i trädgården - orken saknas tyvärr, förhoppningsvis bara tillfälligt, men det känns trist att inte kunna göra det man brukar.
Härliga bilder!
Önskar dig allt gott Anita!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kina

Kina

17 maj 2019 23:15

Jag blir alldeles trött när jag hör allt du gjort! Avundsjuka tror jag, för jag är så in i h....norden trött! Och lat!! Ha en bra helg Anita!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

18 maj 2019 14:25

Å va fint! Vilken härlig utsikt du har! Och fina pelargoner. Mina är så taniga, de fick lite ny jord igårkväll, kors i taket.. men det kom som nån slags extra vårenergi i mej. Härligt med sol. Ha det fint!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

19 maj 2019 06:57

Vilken energi du fick men det är inte underligt när vädret är så härligt. Då vill man ju vara ute så mycket som möjligt och har man en stor tomt är det en perfekt tid att pyssla med allt som behöver fixas till. Vackra bilder från din härliga tomt och den fantastiska utsikten över sjön :D

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Allie Reyna

23 maj 2019 00:20

Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +7 (926) 512-8701.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards