Direktlänk till inlägg 20 maj 2019

INTE SÅ DUMT ATT VARA PENSIONÄR

Av Anita - 20 maj 2019 22:15

 

Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man skulle göra. Hur trist det var att vara inomhus.


Nu i den sköna morgonen sjunger fåglarna för mig. Katten Morris är i min närhet hela tiden för att sällskapa.

 

Jag rotar i jorden och rensar rabatter. Jag har många så det tar lång tid men vad gör det. Jag rensar lite. Sätter mig i hammocken och dricker kaffe och läser i en bok som jag lånade igår kväll. Rensar lite till.

 

Fontänen plaskar lite vilsamt när solen skiner på den och fina grodan vaktar.


Det fladdrar av fjärilar och till och med de små blå fjärilarna har kommit. Jag tycker om blått. Blå himmel, blå blommor och blå fjärilar.

 

Nu har träden slagit ut ordentligt och marken är blå av blommor och mellan björkarna ner mot sjön är det vitt av vitsippor.

Svalorna kvittrar förnöjt och flyger runt omkring. Jag älskar svalor.

 

Lite gräs har det kommit men jag behöver inte tänka på att ta fram gräsklipparen ännu i alla fall.

Kortärmat, barfota, och kortbyxor. Händerna och naglarna bruna av jord och fötterna ska vi inte ens prata om.

 

Till och med påskliljorna har slagit ut och doftar så gott. 


Nu lever jag i friheten, nu lever jag i paradiset Fisksjön och jag har glömt att vintern varit svår. Så att vara pensionär är ganska skönt men det är inte skönt att vara gammal. Det är inte skönt att inte veta om jag kommer att dansa i sommar.

Det är inte skönt att veta att man har dåligt med pengar och inte kunna åka på semester men vad spelar det för roll en sådan här dag. Idag är jag stark och lycklig och hur jag ser ut är ingenting att bry sig i.


Jag blev lite sugen på potatis och matjesill också så jag tog och åt det till middag.


Det är ljust nu och solen går ner bakom gammelladugården . Den röda solnedgången är så vacker och det doftar gott.

 

Dagens ord: Med en bra bok och en kopp kaffe kan man sitta och gunga lite försynt i hammocken och känna sig förnöjd och tillfreds med dagen. 


 
 
Kraka

Kraka

20 maj 2019 22:57

Att vara ledig är inte alls dumt. Jag jobbar lite mindre nu under sommaren och det är skönt.
Klappa Morris från mig!

http://kraka.moah.se

 
tant Hannele

tant Hannele

21 maj 2019 06:29

och i Göteborg får man åka spårvagn gratis :)

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

21 maj 2019 10:18

Underbart att läsa och känna din glädje över allt härligt och vackert som finns hos dig nu :D Det är sköna dagar nu och det gäller att ta vara på allt. Vi kan försöka glömma alla bekymmer en stund och bara njuta. Jättefina bilder från ditt paradis :D

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

21 maj 2019 10:27

Underbara bilder och tänkvärd text, för visst känner jag hopplöshet ibland, och nästa dag är allt bara frid och fröjd. Men vi får ta dagen som den kommer! Utseendet bryr jag mig inte så mycket om längre. När barnbarnen klappar mig på gäddhänget och säger; "Farmor du är så mjuk och skön, det här känns nästan som deg." Då står jag t.o.m ut med gäddhäng. Och skägget rakar jag av! :D

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

21 maj 2019 16:41

Hej Skogsnuvan och hej Fisksjön! Jag längtar redan tillbaka. Här på Femöre är det också fint när jag tar mig tid att njuta men det är alltid något som pockar på. Alltid. Tycks det som. Men jag ska inte klaga. Vi har ju våra paradis du och jag och det är inte alla som har. Kram på dig!

http://https://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Allie Reyna

23 maj 2019 00:19

Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +7 (926) 512-8701.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards