Direktlänk till inlägg 22 maj 2019

INTE ENS MYGG

Av Anita - 22 maj 2019 18:45

 

Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.


Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år.

Indalsälven låg blank som en spegel och björkarna hade fått den ljuvligaste ljusgröna färg och det blommade hägg på flera ställen..


Vi kom hem vid niotiden och det var ljust som mitt på dagen.

Luften var ljum och inte ens vid 11-tiden på kvällen var det mörkt. Jag kunde inte låta bli att gå ut och vandra efter stranden. Det fanns ett skimmer av vemod och lommen skrek.

Vemod och längtan till jag vet inte vad. Kanske till sommardanserna.

Första dansen på Hanssons loge har redan varit och förr var vi ett helt gäng som åkte dit. Vi dansade, fikade och skrattade. Oj, vad jag saknar det. Att åka dit ensam blir inte av tyvärr. Alla dansvänner har slutat fast dom alla är yngre än jag. 


Nå så kommer en ny dag med sol redan klockan 5 på morgonen. Ett fönster står öppet mot naturen och fåglarna sjunger som mest den här tiden.


Ganska lat dag. Satt rovfrö och plockade ut den gamla  potatisen ur källaren och gav den till tranorna.

 

Gick upp på Gubbflon och såg att kabelekan slagit ut och på vägen ner till Stedesbacken hade dom första violerna  slagit ut.

 

Vid Stedesbacken står det två gamla harvar och rostar. Det lär väl inte bli något harvat med dom igen. 

 

Jag hälsade på dom fina gamla rufstrollen som våren till ära fått gyllene kronor.

 

Som vanligt fick jag lust att dra undan håret och se in i deras glada ögon men jag lät bli.


Istället tänkte jag gå ner till vättarnas bäck men så blev det inte. Jag gick hem istället.

 

Så börjar det mulna på och jag misstänker att det kommer att bli regn men det gör ingenting så länge det är så här varmt och skönt. Ska sätta mig på förstukvisten och dricka kaffe och se på naturen.


Dagens ord: Det gäller att njuta av dom fina dagarna, tids nog blir det styggväder.

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

22 maj 2019 22:14

Låter som att du har haft en händelserik dag i alla fall <3 Bara älskar dörrmålningen, är det du som målat den?

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Allie Reyna

23 maj 2019 00:18

Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +7 (926) 512-8701.

 
Skatan

Skatan

23 maj 2019 04:54

Rufsa om rufstrollen från mig. Jag bara älskar dem. ❤️ Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

23 maj 2019 06:24

Härliga bilder ... de där rufstrollen är underbara!
Så mysigt du har på förstubron!
Visst är det en ljuvlig tid nu ... och det gäller att njuta av dagarna i nuet!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

23 maj 2019 13:19

Förstår att du njuter av solen, ljuset och inga mygg. Gissar att de kan var jobbiga för er under sommaren.
Så vackert runt omkring dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Kina

Kina

23 maj 2019 13:38

Det märks att du gillar naturen. Jag gillar också, precis som Sanna, din dörrmålning. Den är underbar! Har precis läst ut en bok som heter Tango i Tabernaklet, och Kerttu i boken fick mig att tänka på dig. Inbillar mig att du är lite som hon. Var rädd om dig!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Åke

Åke

23 maj 2019 15:22

Aha du åker den vägen till Östersund och följer älven, det är ett fint parti där efter den mekaniska verkstaden, jag stannade ofta till där då jag reste i Jämtland. Ser man inte Hammarstrand (vita stora bokstäverna) där uppe i berget på ett ställe också? Är det långt att promenera dit upp? Skulle inte ni gå upp försten? Kabbeleka kom som ett skot här med. Så fint du har på farstukvisten :) Rostiga harvar: Bonden gick kanske i pension ;)

http://www.nacka144.se

 
Mösstanten

Mösstanten

24 maj 2019 10:39

Troll och vättar men inga mygg. Precis som det ska vara.

http://mosstanten.se

 
Ingrid

Ingrid

24 maj 2019 20:55

Jag har fått årets första myggstick, men det var inte en gotländs mygga, utan en åländsk. Kliar gör det i alla fall.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se