Direktlänk till inlägg 29 maj 2019

SÅ BLEV JAG ETT ÅR ÄLDRE IGEN

Av Anita - Onsdag 29 maj 07:29

Så där ja, nu har jag blivit ett år äldre igen och ser jag tillbaka på året som varit så har det varit rätt ok, utom vintern förstås. Den är ju alltid en plåga och det blir värre och värre för varje år. Det känns i alla fall så.


En kall vecka har det varit och regnigt och blåsigt och vinterkläderna är på när man vågar sig ut. Inte var det mycket till firande heller. Massor av grattis på facebook i alla fall.

 

Violerna har slagit ut och framför allt den lilla söta gullpudran som växer i dikeskanten. Det sas för att det var älvornas brudbukett och visst är dom söta.


 

Jag var ute halva dagen igår och försökte bygga en litet krypin till mina tomatplantor. Södersida mot väggen och med ett litet hemgjort växthus av pinnar och plast. Mitt vanliga växthus ligger numera i skugga och då hinner inte tomaterna mogna. 

Nu står dom i köksfönstret men behöver större krukor. Det har i alla fall blivit en tomat redan så hoppet finns.


Här kan man ju inte sätta ut något utomhus förrän tidigast runt 6-de juni för risken för frost finns alltid.


På kvällen kom TuppOla med Sambo och vi åt smörgåstårta. Jag var så lat så jag köpte färdig iår och jag har massor kvar så jag får väl leva på smörgåstårta resten av veckan. 


 

Igår kväll så sken det upp och solen värmde lite grann och vinden mojnade. Jag gick badstrandsrundan.

 

Såg att hackspetten gjort ett jättehål i en tall.

 

Såg att vattnet sjunkit undan lite grann nu. Vårfloden är över för den här gången.

 

Jag har ju fått en ny mobil av PappersBedas dotter och det är en  bra kamera på den men än har jag inte riktigt fått till det. Allt tar sin tid att lära sig när något är nytt.


Bredband ska snart bli verklighet nu och jag tycker det är så mycket strul med alla lådor och dosor och koder och fan och hans mormor. Vilken tur att Kinabror snart kommer hem så jag får hjälp av en som kan. Känner att det här med tekniken blir svårare och svårare. Jag gruvar mig till och med för att försöka få igång gräsklipparen. Sån är jag tyvärr.

Tur att jag har tre bröder och en son som är duktiga på allt tekniskt.


Gruvar mig också för åren som kommer. Nu vet man aldrig vad som händer. Folk i min ålder drabbas ju bara av en massa sjukdomar och blir halta och lytta .

Feg blir man också, åtminstone jag. Inte kan man hoppa över diken och inte vågar man klättra högt längre. Fryser om fötterna gör jag och klarar inte av att gå barfota som jag gjorde hela somrarna förut. Nej inte är det någon fröjd att bli gammal men vem är jag att klaga. Jag känner mig ganska frisk fast jag egentligen inte är det.


På tal om gammal. TuppOla har ju en gammal tupp som är otroligt gammal men lever och går omkring med sina hönor. Han är lite ruggig och han har tappat en tå men han är snäll och gullig i alla fall. Blomqvist heter han.

 

När jag träffade honom sist så tänkte jag att jag är precis lika ruggig jag också men vi kämpar på. Jag har i alla fall ingen flock att hålla reda på. Jag har nog med att hålla reda på mig själv.


Nu är det dags för kaffe och jag ser att det är kallt och blåsigt ute men regnar inte. Dock ligger regnet i luften och det är bara 5 grader varmt.


Dagens ord: Att ta en dag i taget är det som gäller och att njuta av de soliga dagarna som kommer då och då men knappast idag.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 29 maj 09:36

Ha ser lite ruggig ut, Blomqvist, men när våren och värmen kommer piggnar han säkert till.
Hoppas att du får en fin dag och en behaglig helg utan snö och elände.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 29 maj 09:43

Ett jättegrattis och massor av hurra till dig :D Det blev en fin dag, lugn och relativt varm, igår och det gäller att njuta när det blir så för ganska fort kan det förändras, precis som det gjorde.
Du är inte ensam om att fundera på hur framtiden ser ut. Jag har fått göra en del förändringar i mina planer och tänker att det är bäst att försöka förverkliga mycket innan det inte fungerar längre. Men så jämför jag mig med en del grannar och andra sämre lottade och då tänker jag att jag ändå kan massor. Men visst känner man sig lite ledsen ibland.

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

Onsdag 29 maj 10:46

Grattis så här i efterskott! Jag älskar att läsa dina inlägg. Det är så mycket humor i dom! Att gruva sig för det som komma skall är ingen idé. Då får man ju uppleva eländet två gånger. Nej, lev för dagen och ta emot det som kommer är min paroll. Ha det gott!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 29 maj 14:04

Grattis i efterskott!
Visst kan man gruva sig lite framtiden, men du verkar ha mycket hjälp runt omkring dej. Ibland är man nog lite väl rädd för att fråga om hjälp,men själv vill man gärna hjälpa till. Så varför inte låta andra få samma glädje av att hjälpa till?
Ser så fint ut hos dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Anki

Anki

Onsdag 29 maj 14:06

Ja, du Anita ... inte är det roligt att bli gammal inte! Jag liksom du har blivit en fegis och vågar inte hoppa vare sig över diken eller mellan stenar längre.
Synd att det är så långt till dig, annars skulle jag gärna hjälpt dig med smörgåstårtan!
Vackert med blå violer och gullpudra!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

Torsdag 30 maj 00:04

grattis, söta buketter

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 juli 08:07

  Så mycket som hänt den här veckan. Så mycket folk som kommit och gått.    Mitt i allt samman finns de små stunderna av stunder av ro och eftertanke, stunder av att njuta av dofter och syner. Som de första jordgubbarna och smultronen som fa...

Av Anita - Torsdag 18 juli 11:20

  Istället för att uppvakta vänner och släktingar så samlas vi en semesterdag och far ut på äventyr. Den här fina sommardagen drog vi mot Storsjön.   Det var Tuppolas sambo som fyllt 60. Vi åkte till Hoverberg. Så fint det var där, blommor oc...

Av Anita - Måndag 15 juli 16:45

Så kom helgen och det är bara Sonen och jag hemma. Alla andra hade åkt på backtävling till Härnösand.    Vi kom på att buskarna som tog bort utsikten till sjön borde klippas av lite. Man vill ju se sjön.   Före   Efter   Det gick ju...

Av Anita - Söndag 14 juli 07:38

  Inte bara rosor blommar. Nej det är prästkragar.   Liljor och blomman som jag alltid glömmer vad den heter. Vi kallar den för stationsblomma.      Det har varit dagar fulla med diverse äventyr. Fredagen var det marknad nere på Ham...

Av Anita - Fredag 12 juli 06:58

  När det äntligen blir lite varmare och lite mer uppehåll så är det dags att försöka klippa gräset. Sonen har ju tagit det mesta men jag kliver upp tidigt för att ta det som är kvar.    Bland vinbärsbuskarna blev jag fullständigt anfallen av ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se