Direktlänk till inlägg 29 maj 2019

SÅ BLEV JAG ETT ÅR ÄLDRE IGEN

Av Anita - 29 maj 2019 07:29

Så där ja, nu har jag blivit ett år äldre igen och ser jag tillbaka på året som varit så har det varit rätt ok, utom vintern förstås. Den är ju alltid en plåga och det blir värre och värre för varje år. Det känns i alla fall så.


En kall vecka har det varit och regnigt och blåsigt och vinterkläderna är på när man vågar sig ut. Inte var det mycket till firande heller. Massor av grattis på facebook i alla fall.

 

Violerna har slagit ut och framför allt den lilla söta gullpudran som växer i dikeskanten. Det sas för att det var älvornas brudbukett och visst är dom söta.


 

Jag var ute halva dagen igår och försökte bygga en litet krypin till mina tomatplantor. Södersida mot väggen och med ett litet hemgjort växthus av pinnar och plast. Mitt vanliga växthus ligger numera i skugga och då hinner inte tomaterna mogna. 

Nu står dom i köksfönstret men behöver större krukor. Det har i alla fall blivit en tomat redan så hoppet finns.


Här kan man ju inte sätta ut något utomhus förrän tidigast runt 6-de juni för risken för frost finns alltid.


På kvällen kom TuppOla med Sambo och vi åt smörgåstårta. Jag var så lat så jag köpte färdig iår och jag har massor kvar så jag får väl leva på smörgåstårta resten av veckan. 


 

Igår kväll så sken det upp och solen värmde lite grann och vinden mojnade. Jag gick badstrandsrundan.

 

Såg att hackspetten gjort ett jättehål i en tall.

 

Såg att vattnet sjunkit undan lite grann nu. Vårfloden är över för den här gången.

 

Jag har ju fått en ny mobil av PappersBedas dotter och det är en  bra kamera på den men än har jag inte riktigt fått till det. Allt tar sin tid att lära sig när något är nytt.


Bredband ska snart bli verklighet nu och jag tycker det är så mycket strul med alla lådor och dosor och koder och fan och hans mormor. Vilken tur att Kinabror snart kommer hem så jag får hjälp av en som kan. Känner att det här med tekniken blir svårare och svårare. Jag gruvar mig till och med för att försöka få igång gräsklipparen. Sån är jag tyvärr.

Tur att jag har tre bröder och en son som är duktiga på allt tekniskt.


Gruvar mig också för åren som kommer. Nu vet man aldrig vad som händer. Folk i min ålder drabbas ju bara av en massa sjukdomar och blir halta och lytta .

Feg blir man också, åtminstone jag. Inte kan man hoppa över diken och inte vågar man klättra högt längre. Fryser om fötterna gör jag och klarar inte av att gå barfota som jag gjorde hela somrarna förut. Nej inte är det någon fröjd att bli gammal men vem är jag att klaga. Jag känner mig ganska frisk fast jag egentligen inte är det.


På tal om gammal. TuppOla har ju en gammal tupp som är otroligt gammal men lever och går omkring med sina hönor. Han är lite ruggig och han har tappat en tå men han är snäll och gullig i alla fall. Blomqvist heter han.

 

När jag träffade honom sist så tänkte jag att jag är precis lika ruggig jag också men vi kämpar på. Jag har i alla fall ingen flock att hålla reda på. Jag har nog med att hålla reda på mig själv.


Nu är det dags för kaffe och jag ser att det är kallt och blåsigt ute men regnar inte. Dock ligger regnet i luften och det är bara 5 grader varmt.


Dagens ord: Att ta en dag i taget är det som gäller och att njuta av de soliga dagarna som kommer då och då men knappast idag.

 
 
Ingrid

Ingrid

29 maj 2019 09:36

Ha ser lite ruggig ut, Blomqvist, men när våren och värmen kommer piggnar han säkert till.
Hoppas att du får en fin dag och en behaglig helg utan snö och elände.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

29 maj 2019 09:43

Ett jättegrattis och massor av hurra till dig :D Det blev en fin dag, lugn och relativt varm, igår och det gäller att njuta när det blir så för ganska fort kan det förändras, precis som det gjorde.
Du är inte ensam om att fundera på hur framtiden ser ut. Jag har fått göra en del förändringar i mina planer och tänker att det är bäst att försöka förverkliga mycket innan det inte fungerar längre. Men så jämför jag mig med en del grannar och andra sämre lottade och då tänker jag att jag ändå kan massor. Men visst känner man sig lite ledsen ibland.

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

29 maj 2019 10:46

Grattis så här i efterskott! Jag älskar att läsa dina inlägg. Det är så mycket humor i dom! Att gruva sig för det som komma skall är ingen idé. Då får man ju uppleva eländet två gånger. Nej, lev för dagen och ta emot det som kommer är min paroll. Ha det gott!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

29 maj 2019 14:04

Grattis i efterskott!
Visst kan man gruva sig lite framtiden, men du verkar ha mycket hjälp runt omkring dej. Ibland är man nog lite väl rädd för att fråga om hjälp,men själv vill man gärna hjälpa till. Så varför inte låta andra få samma glädje av att hjälpa till?
Ser så fint ut hos dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Anki

Anki

29 maj 2019 14:06

Ja, du Anita ... inte är det roligt att bli gammal inte! Jag liksom du har blivit en fegis och vågar inte hoppa vare sig över diken eller mellan stenar längre.
Synd att det är så långt till dig, annars skulle jag gärna hjälpt dig med smörgåstårtan!
Vackert med blå violer och gullpudra!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

30 maj 2019 00:04

grattis, söta buketter

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards