Direktlänk till inlägg 31 maj 2019

VILKA ATTANS SKITDAGAR

Av Anita - 31 maj 2019 08:29

På min födelsedagskväll sken i alla fall solen en liten stund och jag kunde gå badstrandsrundan.

 

Resten av veckan har varit rent förfärlig. Regn, blåst och bara några plusgrader.


Vad gör man då? Jag har en massa att göra ute men det går inte att vara ute. 

Störningar på tvn för det blåser och stör parabolen. Katten Morris går inte ut.

 

Jag skyndade mig ut och hämtade in jordbänningarna som började bli slitna och tappa färgen. Dom är precis som jag men det är svårare att få mig att bli snyggare.


Satt och målade dom och åt smörgåstårta både till lunch och middag och eldade i braskaminen. Rätt segt. När man är van att vara ute varje dag är det inte som det ska när man måste stanna inne.


När det var sängdags visade termometern minus 2 grader och jag fick ge mig ner till växthuset. Det är ingen värme där och det drar i sprickor. Jag klädde på pelargoner och dalior och dom har klarat sig i alla fall. Men allt som började växa så fint står stilla.

Igår morse var det frost på gräset..

 

Trots skitvädret måste jag ut. På med täckbyxor och vinterjacka och yllesockar. Jordbänningar tillbaka till sina bon.

Tomtebofamiljen tillbaka till sin kulle.

 

Tomtarna ut till lövsalen.


Så fortsatt jag att göra färdigt tomatboet. Det är ju ingen brådska för det dröjer innan jag kan sätta ut tomaterna .

 

Nu fattas bara plasten men det får vänta tills det slutar blåsa.

 

Så kom DataFia och mannen och vi fikade och jag fick ett par jättefina sockar av henne som hon gjord. Jag blev så glad för dom var färggranna och fina och passade precis.  Så dök Gamle A också upp så igår fick jag i alla fall besök. Jag vill helst ha besök varje dag så någon enstöring är jag inte fast jag bor i skogen.


Jag tog till och med en promenad i skogen trots vädret och det har verkligen blivit grönt. Häggen blommar och doftar och granarna har fått små gröna toppar som är så goda att smaka på. Dessutom har en del granar fått röda små kottar som är så söta.

 

Dagens ord: Det är i alla fall ljust om nätterna om man nu ska försöka hitta något positivt om vädret och alla pollen lär väl regna ner och försvinna.


 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

31 maj 2019 10:31

Vädret har verkligen inte visat sig från sin bästa sida på sistone och här hade vi också snöblask en natt och in på morgonen. Blåser gör det rejält också och kanske är det därför frosten inte har synts till här. Men värmen kommer snart enligt väderrapporterna. Vi får ha lite tålamod och under tiden klä på oss när vi ska ut och försöka hitta sysselsättning inomhus.

http://ibod11.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

31 maj 2019 10:31

Vädret har verkligen inte visat sig från sin bästa sida på sistone och här hade vi också snöblask en natt och in på morgonen. Blåser gör det rejält också och kanske är det därför frosten inte har synts till här. Men värmen kommer snart enligt väderrapporterna. Vi får ha lite tålamod och under tiden klä på oss när vi ska ut och försöka hitta sysselsättning inomhus.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

31 maj 2019 11:20

Vilken fin orkidé du har. Mina har gått i vila - koma ser det nästa ut som - men jag hoppas att de piggnar till igen. Jag är inte speciellt bra på just orkidéer.
Hoppas att vädret snart blir bättre. Jag är inte helt nöjd med det här heller, för det blåser vareviga dag och inte får vi något regn. Jorden torkar ur och inte får man vattna.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kina

Kina

31 maj 2019 12:45

Vänta du! Tror att värmen kommer till helgen! Ha det bra!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Anki

Anki

1 juni 2019 06:36

Vädret har varit trist uppe hos dig, men nu ska det visst bli varmare igen. Så kreativ och duktig du är och så fina de blev både jordbänningar och tomtefamilj!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Yvonne Hejdström från Gotland

Yvonne Hejdström från Gotland

1 juni 2019 20:00

Hej Anita❤️ Har ingen egen blogg men en sak ska du veta att jag följer din alla dagar👍 Du skriver så fint kan formulera dig och det blir så fint☺️ Bor på Gotland känner din bloggvän Ingrid Levander, ni är ju båda två två sjukt duktiga med datorn👍 Men det är inte jag😢
Älskar din blogg

http://Har ingen hemsida eller blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se