Direktlänk till inlägg 17 juni 2019

LILLTÅA, TÅTILLA........

Av Anita - 17 juni 2019 07:27

 

Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret.

Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och oj så vi skrattade.


 

Fika blev det också förstås.

 

Som två gulliga små gubbar satt dom och såg ut över sjön och grävde i sanden. Det är härliga ungar minsann.

Jo då vi vuxna satt och fikade på strandstugeveranden och Gamle A kom en sväng.


AMV och Gubben har varit här sedan i fredags och bott i husvagnen.

 

Jack älskar AMV och ligger och gosar i hennes knä.


Inte har det varit bara sol och fint. Det har regnat massor också.

 

men det är bra för päran och för den torra marken.


Jag har planterat färdigt nu. Inte en enda blomma eller grönsak ska sättas. Nu är allt ute och inte nog med det Jag klippte gräs i flera timmar igår för naturligtvis växer gräset så det knakar när det är sånt här väder.

 

I förrgår åt vi grillat för första gången borta vid Kinabrors sommarstuga.

 

En solig och fin kväll minsann.


Vad mer. Jo TuppOla kom igår och vi åt hos mig och sedan cyklade jag ner till byn för det var bokcirkel.

Nere vid kyrkan hade den lysande maskrosåkern förvandlats till vita bollar så det såg nästan ut som det var snö.

 

Jag fick ett telefonsamtal igår som berättade att jag vunnit en halv älgkalv på lotteri. Vilken lycka. Slutar därför med en bild på TuppOlas nya tröja. Den passade väl bra på tal om älgkalv.

 

Dagens ord får bli: Det gäller att ta tillvara alla soliga dagar och njuta av livet.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

17 juni 2019 09:06

Åh, Paradiset Fisksjön! Vad fint och härligt ni har det. Till och med jag har planterat lite blommor på altanen där ogräset växer och frodas mellan stenplattorna. Jag har dragit upp lite sådan också men jag tycker inte om att använda gift för att få bort det.
Med anledning av vad du skrev på min blogg om kortspel och andra spel så kan jag berätta så här oss emellan :) att jag är lika tråkig som du när det gäller sådant, om det nu är tråkig man är när man inte tycker om spel. Men det är det enda sättet att umgås med min snart 83-åriga far och då finner jag mig i att bli både fia och skitgubbe ibland.
Grattis till vinsten, förresten! Det var något annat än att vinna en trisslott på korsord. En halv älgkalv har man ju verkligen nytta av. Gott är det också.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

17 juni 2019 10:20

Visst måste man ta vara på allt vackert nu, så man har något att minnas när vinterrusket kommer.
Du verkar ha härliga dagar nu med mycket folk runtomkring dig.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

17 juni 2019 16:24

Hahaha, jag skrattar också åt den superhärliga bilden på dig och de små pojkarna. Äkta glädje smittar :D Tänk att få komma till dig och fika vid strandstugan. Vilken underbar plats och vilka fina bilder.

http://ibod11.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

17 juni 2019 22:04

Åh vilka härliga bilder!
Så underbart! Själv har jag inte hunnit få ner all potatis ens. Bara ränner hit och dit med jobb och barn och träningar och så en vända till stan och köpa kläder till dem också handla nåt speciellt till utflykten, övernattningen eller sovfrämmande... ibland längtar jag till en lugnare tillvaro, men visst är det kul att ungarna vill göra saker. Det ska väl ha sin tid.. oj vad jag kommer att sakna det sen, men det borde vara mer utjämnat så man hinner njuta av allt... Njut av det du har, det ser helt underbart ut. Som en lugn idyll.. hoppas jag också kan cykla till bokcirkeln nere i byn sen, när det är färdigt med fotbollsträningar, för det låter ju hur mysigt som helst!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

19 juni 2019 10:00

Så vackert hos dig!
Ni har i alla fall sol emellanåt, den har inte visat sig mycket här i Wales denna sommar.
Trevlig stund med de små.
En halv älgkalv! Vilken vinst.Hur många kilo är det?
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
tant Hannele

tant Hannele

19 juni 2019 20:51

Härlig bild!

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se