Direktlänk till inlägg 19 juni 2019

BESÖK PÅ VACKRA ALNÖN

Av Anita - 19 juni 2019 19:48

Nu kom Kinabror och jag iväg till kusinen vår och till rara Faster.

Att åka efter indalsleden en fin försommardag är verkligen en upplevelse.

Den skira grönskan, vägarna som är kantade av lupiner i alla färger, åkrarna fulla med smörblommor och midsommarblomster. Så älven som glittrar som silver i solskenet. På gårdarna blommar syrenerna i olika lila toner. Ja, det går inte att beskrivas, det måste ses.

 

Kusinen och hennes man har flyttat sedan vi sågs sist. Nu bor dom högt upp på en ås med en fantastisk utsikt över havet.

 

En stig leder ner till en sandstrand så man har inte långt till ett bad.

 

Så satt vi på deras veranda och åt en jättegod lunch. Det tycket deras hund också.


Så åkte Kinabror och jag till Faster och tillbringade ett par timmar hos henne. Hon är 91 år och bor på ett trevligt äldreboende.

 


Idag vakande jag till en vacker dag igen. 

Fixade lite i trädgården och gjorde klart mitt sista projekt. Det rullar så många tankar i mitt huvud.

 

Jag vattnade blommor och stökade lite i trädgården sedan gick jag bort till Kinabror i hans sommarstuga för att dricka eftermiddagskaffe. På Gubbflon var det massor med fjärilar.

 

På hemvägen gick jag genom skogen och guckuskorna hade slagit ut. Här kallar vi dom för gökskor och det finns en gammal skröna om att göken använder blomman till tofflor på sina fötter just på midsommarnatten och dansar för dom andra fåglarna. Visste ni det tro?


Nu har det kommit mygg och knott i massor och nu börjar sommargästerna komma också. Först dök prästerna i röda bilen upp. Imorgon kommer det säkert fler. Snart är Fisksjön en plats med många människor till skillnaden mot vintern.


Längtans blå blomma (förgätmigej) blommar i kanten av trädgården. Vad jag längtar efter? Jag längtar efter dans och nya äventyr. Vad längtar du efter tro?


Ute på sjön sitter Kinabror och fiskar. Änderna har fått massor av små gulliga ungar och lommen ropar. I skogen kuttrar duvorna och göken gal.

Katten Morris sitter på farstukvisten och slickar sina tassar. Livet är lätt att leva om inte knottbetten skulle klia så hemskt.


Dagens ord: Västergök är bästergök.

 
ANNONS
 
tant Hannele

tant Hannele

19 juni 2019 20:51

riktigt sommaridylliskt

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

19 juni 2019 21:07

Din trädgård är magisk! Det har jag sagt förut men jag säger det igen. Har semester denna vecka också och skulle vilja sitta på min nyplanterade altan men här blåser det på ett irriterande sätt...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Anette Brelin

20 juni 2019 04:15

När adressen är Fisksjön 150 ska du få hjälpa mig att hitta växter som kan klara sig där. Ses på lördag☺💗

Anita

20 juni 2019 09:05

Det ska jag göra Ha en trevlig resa och välkommen

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

20 juni 2019 17:33

Vilken idyll du beskriver. Jag kan nästan se vägen och de vackra omgivningarna när du och Kinabror åker där och njuter av alla blommor och vyer. Det är fint hos kusinen men hos dig är det ett riktigt paradis. Ja, bortsett från knott och mygg så klart ;)

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

21 juni 2019 07:03

Jaså, hon har svängt sig i mina hemtrakter, minsann. Tur att du inte kom igår för då tömde VH (Vår Herre) sina vattenmagasin över oss så att inte en människa var torr. Idag ska det visst bli bättre men för stunden är det ännu ganska grått. Önskar dig en trevlig midsommar!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

23 juni 2019 11:09

Ja det år svårt att beskriva Indalsälvens vackra platser, de måste upplevas. Ta bara som utsikten, gamla kyrkan vid Lidén med tillhörande brö över till vättaberget man inte får glömma. All rastplatser är vackra. Vilket trevligt besök hos fastern. Västergök är nog bästergök ja, hör en flera kvällar 🤗

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se