Direktlänk till inlägg 19 juni 2019

BESÖK PÅ VACKRA ALNÖN

Av Anita - 19 juni 2019 19:48

Nu kom Kinabror och jag iväg till kusinen vår och till rara Faster.

Att åka efter indalsleden en fin försommardag är verkligen en upplevelse.

Den skira grönskan, vägarna som är kantade av lupiner i alla färger, åkrarna fulla med smörblommor och midsommarblomster. Så älven som glittrar som silver i solskenet. På gårdarna blommar syrenerna i olika lila toner. Ja, det går inte att beskrivas, det måste ses.

 

Kusinen och hennes man har flyttat sedan vi sågs sist. Nu bor dom högt upp på en ås med en fantastisk utsikt över havet.

 

En stig leder ner till en sandstrand så man har inte långt till ett bad.

 

Så satt vi på deras veranda och åt en jättegod lunch. Det tycket deras hund också.


Så åkte Kinabror och jag till Faster och tillbringade ett par timmar hos henne. Hon är 91 år och bor på ett trevligt äldreboende.

 


Idag vakande jag till en vacker dag igen. 

Fixade lite i trädgården och gjorde klart mitt sista projekt. Det rullar så många tankar i mitt huvud.

 

Jag vattnade blommor och stökade lite i trädgården sedan gick jag bort till Kinabror i hans sommarstuga för att dricka eftermiddagskaffe. På Gubbflon var det massor med fjärilar.

 

På hemvägen gick jag genom skogen och guckuskorna hade slagit ut. Här kallar vi dom för gökskor och det finns en gammal skröna om att göken använder blomman till tofflor på sina fötter just på midsommarnatten och dansar för dom andra fåglarna. Visste ni det tro?


Nu har det kommit mygg och knott i massor och nu börjar sommargästerna komma också. Först dök prästerna i röda bilen upp. Imorgon kommer det säkert fler. Snart är Fisksjön en plats med många människor till skillnaden mot vintern.


Längtans blå blomma (förgätmigej) blommar i kanten av trädgården. Vad jag längtar efter? Jag längtar efter dans och nya äventyr. Vad längtar du efter tro?


Ute på sjön sitter Kinabror och fiskar. Änderna har fått massor av små gulliga ungar och lommen ropar. I skogen kuttrar duvorna och göken gal.

Katten Morris sitter på farstukvisten och slickar sina tassar. Livet är lätt att leva om inte knottbetten skulle klia så hemskt.


Dagens ord: Västergök är bästergök.





 
 
tant Hannele

tant Hannele

19 juni 2019 20:51

riktigt sommaridylliskt

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

19 juni 2019 21:07

Din trädgård är magisk! Det har jag sagt förut men jag säger det igen. Har semester denna vecka också och skulle vilja sitta på min nyplanterade altan men här blåser det på ett irriterande sätt...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Anette Brelin

20 juni 2019 04:15

När adressen är Fisksjön 150 ska du få hjälpa mig att hitta växter som kan klara sig där. Ses på lördag☺💗

Anita

20 juni 2019 09:05

Det ska jag göra Ha en trevlig resa och välkommen

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

20 juni 2019 17:33

Vilken idyll du beskriver. Jag kan nästan se vägen och de vackra omgivningarna när du och Kinabror åker där och njuter av alla blommor och vyer. Det är fint hos kusinen men hos dig är det ett riktigt paradis. Ja, bortsett från knott och mygg så klart ;)

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

21 juni 2019 07:03

Jaså, hon har svängt sig i mina hemtrakter, minsann. Tur att du inte kom igår för då tömde VH (Vår Herre) sina vattenmagasin över oss så att inte en människa var torr. Idag ska det visst bli bättre men för stunden är det ännu ganska grått. Önskar dig en trevlig midsommar!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

23 juni 2019 11:09

Ja det år svårt att beskriva Indalsälvens vackra platser, de måste upplevas. Ta bara som utsikten, gamla kyrkan vid Lidén med tillhörande brö över till vättaberget man inte får glömma. All rastplatser är vackra. Vilket trevligt besök hos fastern. Västergök är nog bästergök ja, hör en flera kvällar 🤗

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards