Direktlänk till inlägg 23 juni 2019

MITT HJÄRTA SJUNGER MEN BENEN ÄR TRÖTTA

Av Anita - 23 juni 2019 20:43

Så äntligen hände det. Trätojordsbacken fast kallat Qul i backen av ortsbefolkningen. Tänk så länge sedan det var sedan jag dansade där. Nu har det fixats och donats och byggs en ny trappa ner till dansbanan. Inte minns jag att det var en sådan brant backe ner till dansbanan. Man var ju piggare i kroppen då men än lever kärringen ska ni veta.


Efter en kall och blåsig dag insåg jag att min fina nya sommarklänning fick hänga kvar i garderoben.

Kinabror, DansBritt och jag for iväg och döm om förvåningen när det var fullt med husbilar och bilar på parkeringen.

 

Vi riktigt lyser av förväntan och jag har  lite rädsla att jag inte skulle få dansa utan stå och glo i ett hörn och ingen skulle vilja dansa med gammelkärringen. Vet att den dagen snart kommer men inte än. Snälla inte än!


Men oj kära vänner, som jag dansade. Jag blev till och med uppbjuden på damernas av unga killar som ville bugga. Roligt hade jag. Svettig blev jag. Trött blev jag. Inte mindes jag att backen upp från dansbanan var så brant.


På logen var det pub och där satt Kinabror och DansBritt och många andra. Något band spelade där också och stämningen var i topp. Jag träffade många gamla bekanta och en del nya.


En kvinna kom fram till mig och berättade att hon hade läst mig blogg i 9 år och att hon tyckte att jag levde ett så spännande och härligt liv. Va, mitt alldagliga liv?  Glad blev jag ju förstås över att få glädja någon med min blogg.


 

Så blev det Boppers på scenen och folk sjöng med och det var lika mycket ungdomar som äldre fast dom knappast var födda när Boppers var som störst.

 

Klart att vi sjöng med. En del dansade till och med i gräset och en del stod upp på bänkarna för att se bättre. Vilken kväll.

Det blev kallt framåt natten bara 4 grader och jag som varit svettig och varm for hem efter föreställningen och lade mig i badkaret för att bli varm och slippa kramp i benen. Men som sagt, hjärtat sjöng av fröjd. Tänk kära vänner om jag får dansa en sommar till. Det är precis vad jag önskar även om benen idag känns trötta och stumma.


Sofie Propp är kvar här hos mig. Hon har gjort en så fin tavla till mig och jag undrar hur hon har tålamod. Det är små små fyrkanter som ska klistras fast för att bilda mönstret som faktiskt påminner mig lite om min strand.

 

Svägerskan Anette har kommit och Kinabror, Sofiepropp, Anette och jag åkte på auktion till Böle. Mycket folk och billiga grejor men vi nöjde oss med att köpa lite korv och titta på folk.

 

Det var rätt mycket folk och uppehållsväder.

 

Efter ett tag mulnade det på och vi for hemåt och åt middag. TuppOla kom också och tog med sig Sofiepropp. Jag somnande på soffan och drömde vackra drömmar och dans och glada skratt.


Dagens ord: Sommar, dans och ljusa sommarnätter får hjärtat att sjunga.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

24 juni 2019 05:15

Så glad jag blir för din skull Anita! Jag vet ju hur mycket du tycker om att dansa ... och än orkar du ju hålla igång till långt inpå natten! kul att det kom så mycket folk i alla åldrar - hoppas det blir fler danskvällar i sommar!
En så fin tavla du fick ... vilket "pillgöra" - det skulle jag inte ha tålamod med!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

24 juni 2019 09:33

Vilken fantastisk kväll och jag är jätteglad att du hade så kul och dansade massor. Det är värt att få ömma ben efter en sådan kväll :D Jag förstår så väl hur mycket du längtade efter dans för jag känner precis samma sak. Men jag kanske skulle klara att bugga en dans och sedan skulle det inte bli så mycket mer. Jag får glädja mig åt dina danser i stället, för jag hoppas att det blir fler i sommar.
Vilket tålamod den tjejen har som sitter och pillar med en sådan tavla. Fin är den och säkert väldigt uppskattad av dig :D

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

24 juni 2019 12:06

Håller med kvinnan från dansen; din blogg gör mig alltid så varm i hjärtat och ger mig många glada skratt! Och alla tokiga namn på vänner och bekanta.... Ha det bra!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Åke

Åke

25 juni 2019 03:31

Nämen vad kul ni fick er en svängom 🤗 Finen tavla du fick 👍

http://www.nacka144.se

 
Kraka

Kraka

25 juni 2019 10:32

Så trevligt det låter!

http://kraka.moah.se

 
Skatan

Skatan

26 juni 2019 09:55

Det visste jag väl. Att du skulle få dansa. Det syns väl
antagligen lång väg hur roligt du tycker att det är och
då spelar ålder ingen roll. Jag är så himla glad för din skull.
Hälsa alla mina vänner
Alla som jag känner
Kram

http://https://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

26 juni 2019 19:48

Klart att du skulle få dansa! Jag har en bekant som har sett Boppers 80 gånger och hon är bara lite över 30. Så de håller minsann än.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se