Direktlänk till inlägg 23 juni 2019

MITT HJÄRTA SJUNGER MEN BENEN ÄR TRÖTTA

Av Anita - Söndag 23 juni 20:43

Så äntligen hände det. Trätojordsbacken fast kallat Qul i backen av ortsbefolkningen. Tänk så länge sedan det var sedan jag dansade där. Nu har det fixats och donats och byggs en ny trappa ner till dansbanan. Inte minns jag att det var en sådan brant backe ner till dansbanan. Man var ju piggare i kroppen då men än lever kärringen ska ni veta.


Efter en kall och blåsig dag insåg jag att min fina nya sommarklänning fick hänga kvar i garderoben.

Kinabror, DansBritt och jag for iväg och döm om förvåningen när det var fullt med husbilar och bilar på parkeringen.

 

Vi riktigt lyser av förväntan och jag har  lite rädsla att jag inte skulle få dansa utan stå och glo i ett hörn och ingen skulle vilja dansa med gammelkärringen. Vet att den dagen snart kommer men inte än. Snälla inte än!


Men oj kära vänner, som jag dansade. Jag blev till och med uppbjuden på damernas av unga killar som ville bugga. Roligt hade jag. Svettig blev jag. Trött blev jag. Inte mindes jag att backen upp från dansbanan var så brant.


På logen var det pub och där satt Kinabror och DansBritt och många andra. Något band spelade där också och stämningen var i topp. Jag träffade många gamla bekanta och en del nya.


En kvinna kom fram till mig och berättade att hon hade läst mig blogg i 9 år och att hon tyckte att jag levde ett så spännande och härligt liv. Va, mitt alldagliga liv?  Glad blev jag ju förstås över att få glädja någon med min blogg.


 

Så blev det Boppers på scenen och folk sjöng med och det var lika mycket ungdomar som äldre fast dom knappast var födda när Boppers var som störst.

 

Klart att vi sjöng med. En del dansade till och med i gräset och en del stod upp på bänkarna för att se bättre. Vilken kväll.

Det blev kallt framåt natten bara 4 grader och jag som varit svettig och varm for hem efter föreställningen och lade mig i badkaret för att bli varm och slippa kramp i benen. Men som sagt, hjärtat sjöng av fröjd. Tänk kära vänner om jag får dansa en sommar till. Det är precis vad jag önskar även om benen idag känns trötta och stumma.


Sofie Propp är kvar här hos mig. Hon har gjort en så fin tavla till mig och jag undrar hur hon har tålamod. Det är små små fyrkanter som ska klistras fast för att bilda mönstret som faktiskt påminner mig lite om min strand.

 

Svägerskan Anette har kommit och Kinabror, Sofiepropp, Anette och jag åkte på auktion till Böle. Mycket folk och billiga grejor men vi nöjde oss med att köpa lite korv och titta på folk.

 

Det var rätt mycket folk och uppehållsväder.

 

Efter ett tag mulnade det på och vi for hemåt och åt middag. TuppOla kom också och tog med sig Sofiepropp. Jag somnande på soffan och drömde vackra drömmar och dans och glada skratt.


Dagens ord: Sommar, dans och ljusa sommarnätter får hjärtat att sjunga.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

Måndag 24 juni 05:15

Så glad jag blir för din skull Anita! Jag vet ju hur mycket du tycker om att dansa ... och än orkar du ju hålla igång till långt inpå natten! kul att det kom så mycket folk i alla åldrar - hoppas det blir fler danskvällar i sommar!
En så fin tavla du fick ... vilket "pillgöra" - det skulle jag inte ha tålamod med!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 24 juni 09:33

Vilken fantastisk kväll och jag är jätteglad att du hade så kul och dansade massor. Det är värt att få ömma ben efter en sådan kväll :D Jag förstår så väl hur mycket du längtade efter dans för jag känner precis samma sak. Men jag kanske skulle klara att bugga en dans och sedan skulle det inte bli så mycket mer. Jag får glädja mig åt dina danser i stället, för jag hoppas att det blir fler i sommar.
Vilket tålamod den tjejen har som sitter och pillar med en sådan tavla. Fin är den och säkert väldigt uppskattad av dig :D

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

Måndag 24 juni 12:06

Håller med kvinnan från dansen; din blogg gör mig alltid så varm i hjärtat och ger mig många glada skratt! Och alla tokiga namn på vänner och bekanta.... Ha det bra!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Åke

Åke

Tisdag 25 juni 03:31

Nämen vad kul ni fick er en svängom 🤗 Finen tavla du fick 👍

http://www.nacka144.se

 
Kraka

Kraka

Tisdag 25 juni 10:32

Så trevligt det låter!

http://kraka.moah.se

 
Skatan

Skatan

Onsdag 26 juni 09:55

Det visste jag väl. Att du skulle få dansa. Det syns väl
antagligen lång väg hur roligt du tycker att det är och
då spelar ålder ingen roll. Jag är så himla glad för din skull.
Hälsa alla mina vänner
Alla som jag känner
Kram

http://https://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 26 juni 19:48

Klart att du skulle få dansa! Jag har en bekant som har sett Boppers 80 gånger och hon är bara lite över 30. Så de håller minsann än.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 juli 08:07

  Så mycket som hänt den här veckan. Så mycket folk som kommit och gått.    Mitt i allt samman finns de små stunderna av stunder av ro och eftertanke, stunder av att njuta av dofter och syner. Som de första jordgubbarna och smultronen som fa...

Av Anita - Torsdag 18 juli 11:20

  Istället för att uppvakta vänner och släktingar så samlas vi en semesterdag och far ut på äventyr. Den här fina sommardagen drog vi mot Storsjön.   Det var Tuppolas sambo som fyllt 60. Vi åkte till Hoverberg. Så fint det var där, blommor oc...

Av Anita - Måndag 15 juli 16:45

Så kom helgen och det är bara Sonen och jag hemma. Alla andra hade åkt på backtävling till Härnösand.    Vi kom på att buskarna som tog bort utsikten till sjön borde klippas av lite. Man vill ju se sjön.   Före   Efter   Det gick ju...

Av Anita - Söndag 14 juli 07:38

  Inte bara rosor blommar. Nej det är prästkragar.   Liljor och blomman som jag alltid glömmer vad den heter. Vi kallar den för stationsblomma.      Det har varit dagar fulla med diverse äventyr. Fredagen var det marknad nere på Ham...

Av Anita - Fredag 12 juli 06:58

  När det äntligen blir lite varmare och lite mer uppehåll så är det dags att försöka klippa gräset. Sonen har ju tagit det mesta men jag kliver upp tidigt för att ta det som är kvar.    Bland vinbärsbuskarna blev jag fullständigt anfallen av ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se