Direktlänk till inlägg 25 juni 2019

FINNS DET SURSTRÖMMING I HIMLEN?

Av Anita - 25 juni 2019 18:50

Apropå ingenting så kom jag att tänka på att vi inte ätit surströmming ännu. Annat var det när Fd Grannen levde. Då var det surströmming flera gånger om året. Han drack snaps och sjöng snapsvisor av hjärtans lust. Nu känner jag att det är dags för surströmming och nypotatis när jag tänker på det. 

 

Hoppas att det finns surströmming i Fd Grannens himmel och att han får äta det riktigt ofta.


Nu kommer vi till något helt annat. Ett härligt äventyr i ett härligt mystiskt hus med små smala trappor och stora murar och lucka från rum som man kom in på ladugårdsbotten och grejor, oj så mycket grejor.

 

Min meditationskompis C har ett sådant hus och nu var jag där hela dagen för hon ska ha loppis. Låda på låda packade vi upp och prissatt och satt upp på hyllor.

 

Nu är det ju så att allt tar mycket mera tid än man tror. Fråga mig, jag vet så vi hann bara med ett enda rum av alla och vi började bara packa upp några lådor av alla massor som fanns. Spännande att se vilka grejor det fanns. 

 

Tänk vilka minnen huset ruvade på. Tunnbrödbakning och jordbruk och ladugården med djur i. Alla saker som var sparade i långa tider. Vilket toppenloppis det kommer att bli.

 

Ett helt hus kommer att bli loppis och det är två kök och två rum som ska fyllas med härligheter. Dessemellan satt vi på trappen och drack kaffe och åt korv med bröd och pratade. Vi hade en riktigt mysig dag.


 

Vilket jättejobb hon har gjort för att få till alltsammans och det blev en riktigt rolig dag och om så där en vecka är det kanske dags att öppna. Hon har fått mina loppisskyltar och lite goda råd så nu är det bara att göra klart och starta upp.


Kom hem vid 19-tiden igår och var både trött och varm efter dagen och hade fortfarande ont i benen efter dansen.


Idag klippte jag gräs i flera timmar och sedan var jag ner på byn med lite vinster till sommarcafelotteriet.

 

Kinabror hjälpte mig att sätta upp hängmattan jag fått av honom. Det gick väl bra men inte för mig. Jag dök i backen direkt.

 

Nåja det var inte så högt så jag gjorde ett nytt försök. Det var väldigt myggigt idag så man får nog ha myggnät om man ska klara att ligga där någon längre stund.

 

Ett kort besök av Tandläkardotra med Gubbe.

Nu vet jag vart grävlingen kom ifrån. Tydligen bor dom under deras sportstuga och levde skröder så dom fick ligga i gäststugan för att kunna sova. Där ser man. Eftersom dom inte varit där på långe så hade grävlingarna lugn och ro där.


Idag har jag ett sannerligen sant dagens ord:

 


 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

25 juni 2019 21:24

Om jag hade trott på en himmel och ett liv där efter jordelivet så skulle jag vara säker på att det finns surströmming åt alla som vill ha :D
Vilket mysigt hus och oj, vad mycket saker som ska säljas. Hoppas att det blir riktig ruljans. Jag är säker på att det blir roligt i alla fall :D
En hängmatta kan vara lite klurig att förstå sig på men när man väl ligger där är det väldigt rogivande. Om man slipper mygg förstås ;)

http://ibod11.com

 
Kina

Kina

25 juni 2019 22:27

Självklart finns det surströmming i himlen, nå´t annat vore otänkbart!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

26 juni 2019 19:37

Vilken rolig bild på dig i, eller ur, hängmattan. Förlåt att jag skrattar lite åt dig, men jag har också försökt ligga i hängmatta och det gick lite på samma sätt. Som tur var fastnade det inte på bild. :)
Vad mycket roliga saker på loppisen! I mitt barndomshems hade vi också jättemycket saker från flera generationer och idag ångrar jag att jag inte tog hand om fler av dem men vart skulle jag ha haft dem i vår lilla två med bara ett litet förråd i källaren.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Åke

Åke

26 juni 2019 23:50

Och Gene till såklart 👍 Kag for förbi Oskars surströmmings fabrik idag faktiskt ute på Tynderö och jag kommer på att jag har två burkar i kylen. Kanske dags att knäppa dom och tjuvträna till slutet av augusti 🤗 Så mycket loppisprylar ni plockat fram, kul. En grävling höll på att bygga bo här för två år sedan under altanen mina två hundar visade ett starkt intresse... det var lite otäckt ett tag... en granne fick komma och skjuta den.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards