Alla inlägg under juni 2019

Av Anita - 11 juni 2019 19:40

 

En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette.


Varför kom jag på det precis nu. Jo för jag köpte blommor på baklucksloppisen härom dagen och mindes min farmors runda rabatt med den blomman. Hon sa att den hette Iris men inte vet jag. Tänkte då på min svala.


Det har varit några hektiska dagar. Igår tog PappersBeda och jag oss till att baka tunnbröd.

 

Tur att det blivit lite svalare i alla fall. Vi har bakat i över 20 år tillsammans och ibland blir det bra och ibland så har det varit sämre.

 

Hon kavlar och jag gräddar för jag tycker ju om värme.

 

Vi bakar bara av 4 liter numera för annars blir man så trött. 


Så hade jag ju missat att det var städning på Håsjögården så jag tog på mig att städa bakstugan istället. Det blir så kletigt på golvet så man får ligga och skura med borste. Det krävs en storstädning ibland och nu är det gjort.


Innan dess for jag till hälsocentralen. Jag har försökt att få min medicin förlängd men man ska ju prata in på band och det har jag gjort men ingen medicin hade kommit. Det har blivit krångligt med sjukvården nu när vi ingen läkare har.

Ja ja det ordnar sig till slut. 


Vita syrenen blommar så fint och imorgon ska jag gå ner och städa bastu och strandstuga och klippa gräs och rensa ogräs och sätta ut plant och oj oj oj. Egentligen skulle jag städa inomhus också för det har jag inte gjort på länge.

Konstigt att jag har så mycket som jag inte hinner.


Nåja jag hann i alla fall vila mig en stund och se på "Änglar finns dom" och sitta och njuta och småle. Man måste göra små uppehåll ibland även om man vet att man har att göra.

 

Tänk på det ni också som jobbar. Att man måste ta en paus då och då.


Dagens ord: Att sitta på förstukvisten när solen börjar gå ner gör en mer harmonisk än att kutar runt och klippa gräs.



Av Anita - 9 juni 2019 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten

Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands.

Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och med att hitta en ny karl på ICA för det var singelkväll där. Dit gick jag INTE Att hitta en ny karl på Ica känns inte ett dugg romantiskt.


På loppisen handlade jag en mörkblå lilja (likadan som farmor hade i trädgården när jag var liten) och det var jag ju tvungen att ha.

 

Sedan bjöd AMV och Gubben på mat. Vi var visst 11 personer och maten var väldigt god.

 

Kyckling och potatis. Det var gott.

Så gick vi allihopa ner på byn för nu hörde man bilarna börja brumma.

 

Jag visar inga bilar mer än den här för jag är inte så intresserad. Det fanns ju annat som var roligare.

 

Däremot kan jag visa en jättefin packmoped.

 

och en ko som tittade på bilarna med förvånade ögon.

 

Roligast var att träffa gamla bekanta.

Här kommer min första lekkamrat som bodde i Fisksjön när vi båda var före skolåldern.

 

Det var jättetrevligt att träffa henne.


Så gick vi upp till torget och tro det eller inte. Där tokgasar man och bernar som dom säger och bränner sönder däcken. Kan man fatta varför.

 

Fy sjutton så det luktade. Bränd plast och gummi. I ett tält spelade man hunddängarmusik och högt dessutom. 

Man kunde knappt andas så AMV och jag gick hem och sällskapade med hunden Jack istället.

 

Solen gick ner och himlen var alldeles röd. Vid ettiden kom dom andra hem men då hade jag somnat i lopplådan.


Så blev det söndag och vi åkte hem och klippte gräs och jag var ner till bakstugan och föreldade för imorgon ska Pappersbeda och jag baka tunnbröd.


Dagens ord: Jag är nog för gammal för att njuta av avgaser och dunder  och förstår inte grejen riktigt.

Av Anita - 7 juni 2019 21:38

När svalorna flyger lågt blir det regn och i eftermiddags nuddade dom nästan vattenytan.

 

När det blir åska blir värmen liksom tjock och tryckande. Eftersom hunden Jack och jag var nere vid sjön och plaskade lite i vattnet. Vi såg de svarta molnen komma farande på andra sidan sjön och då gick vi in i strandstugan och lade oss en stund. Blöt hund som snarkar med huvudet på mina ben. En bra bok att läsa och varmt så varmt. Sämre kan man ha det.

 

Varmt har det varit i flera dagar nu och riktigt varmt. Därför klev jag upp vid 6-tiden och tänkte klippa gräs men då gick gräsklipparen sönder. Allt kan ju inte gå bra minsann.


Igår var vi till Kälarnedagen, Kinabror och jag. Jag glömde att fotografera men minglade runt och pratade med gamla jobbarkompisar och skolkamrater och bekanta i största allmänhet. 


Det var många år sedan jag köpte en klänning men där fanns den. Precis den jag ville ha och jag köpte den och hoppas nu att jag ska få ha den på och dansa i sommar. Den hade en sådan där vid kjol som står rakt ut när man snurrar i dansen. Det gillar jag.

 

När det blir så här tvärvarmt (30)grader i skuggan, så blir man trött och varm och kan ta en siesta mitt på dagen. Jag gick faktiskt in och lade mig på soffan och såg på en gammal film "Maj på Malö" En härlig svart-vit film från 40 talet.


Vad mer Dom vita syrenerna börjar snart slå ut. Här kommer dom i juni i bästa fall.

 

De tre bokarna (alltså inte böckerna) utan träden har för första gången jag sett det fått gula blommor. Förmodar att det är dom som blir liksom lösnäsor på så småningom.

 

Mer har jag inte att säga idag. Jo imorgon bär det av till Bräcke till AMV och Gubben. 


Dagens ord: Blixtar och dunder, hetta och regn och varmt och skönt.


Av Anita - 6 juni 2019 06:29

 

Att gå ut på balkongen och se att det blir en fin dag igen är ju härligt.


Kinabror har flyttat till sin sommarstuga. Det är inte så långt dit, knappt en kilometer så det är en lagom liten promenad genom skogen och efter stranden om man ska dit.

 

AMV och Gubben börjar vara i sin stuga nu, fast än bor dom i husvagnen. Det tar tid att värma upp ett gammalt timmerhus efter vintern men det är mysigt med husvagn också. Till dom är det knappt hundra meter.


Nu kan jag gå på stigarna i skogen utan att klafsa i snö. Nu är snart den härliga tiden då alla är i sina sommarstugor runt omkring och vi kan gå mellan huset och fika än här än där. Fina tider väntar.

 

I tisdags kom SundsvallsSolveig till stugan och till henne är det också runt 100 meter så du hör att vi bor rätt nära varandra allihop.


Så kom Snickarmagnus en sväng och vi satt och fikade på verandan och det var varmt och skönt.

 

Nu ska jag vräka till med något negativt fast det känns lite svårt nu när jag är på så ovanligt bra humör. 

1. Min veranda är uppruttnad och jag trampade igenom.

2. Mygg och knott har kommit nu.

3. Det är slut på potatisen och när jag skulle köpa på affären hade man bara potatis från Egypten . Ja det är sant. Kan det vara möjligt att det inte finns potatis i Sverige eller på närmare håll.


På kvällen dök TuppOla och Sambon och Gulliga Waimo.

 

Ja det kom fler också för nu skulle det bli första bouletävlingen.

 


Igår tog jag mig till att ta ut alla blommor ur växthuset för nu tror jag inte att det blir frost så varmt som det är nu och verkar så i resten av veckan.

 

Blomlådorna under fönstren.

 

Farmors gamla pelargoner och DansBritts pappas pelargoner.

 

Nu har jag gjort klar tomathyddan och dom har fått flytta ut dit. Få se hur det går.

 

Nu har tulpanerna slagit ut och lite vilda blommor börjar blomma. Nu är en ljuvlig tid. Idag är det Kälarnedagen och vi ska väl dit en sväng. Ha en fin helg alla.


Dagens ord: Inte för att jag gillar maskiner men jag må säga att jag gillar gräsklipparen bättre än snöslungan.

Av Anita - 2 juni 2019 22:33

 

Idag är en sådan dag vård att fira med skumpa men inte har jag någon skumpa .

Efter 2,5 års väntan så funkar bredbandet.

Nog skulle man fira att Kinabror och Jack kommit hem . Utan att Kinabror installerat grejorna med massa lösenord och kablar och dosor hade jag inte fått till det.Tur för mig att jag har så snälla och duktiga bröder.

 

Det är också värt att fira att det varit skapligt väder och att jag klippt gräset för första gång. Värt att fira att gräsklipparen startade och att det var riktigt roligt att klippa.


Det är värt att fira att AMV och Gubben kommit hem från sin husvagnssemester och ringde och frågade om jag ville följa med till Sollefteå på marknad. 

Jag släppte jordspaden och gjorde mig klar och vi åkte iväg. Först hälsade vi på deras dotter med familj o Långsele och dom följde också med.


Jag gillar att gå på marknad och smaka på god salami och titta på folk

 

Vi träffade på Åke och Elly och vi blev ett helt gäng som gick och åt lunch.


Sedan blev det kaffe hos AMV:s brorsa och hans fru och det blev kväll innan vi var hemma.

 

När vi kom hem hade Kinabror och Jack kommit hem. Jack blev alldeles galen av lycka över att få springa lös och träffa oss igen. Att få springa ner till sjön och ta ett bad genast. Labradorer älskar ju vatten.


Sedan satt vi i AMV och Gubbens husvagn och fikade och såg på foton från resan.

 

Allt är bra. Allt är fint. Nu börjar det likna någonting. Nu finns vi här och veckan framför oss är full av roliga saker att göra. 


På tvn är det Tomas Ledin och jag funderar över hur han kan bli snyggare och snyggar och sjunga bättre och bättre. Jäklar vilken sexig man. Nästan onödigt snygg. Inte blir då jag snyggare med åren men olika falla livets lotter. Det är då ett som är sant.

 

När jag öppnar dörren känner jag doften av nyklippt gräs och hör tranorna skrika. Ögonen är känsliga för grönt och det är grönt överallt. Nu är det härligt att leva i paradiset Fisksjön.


Dagens ord: Nu börjar det likna något. Det är fint och det kommer fler och fler människor hit till byn.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards