Direktlänk till inlägg 4 juli 2019

IBLAND BLIR DET INTE SOM MAN TÄNKT

Av Anita - 4 juli 2019 18:30

Tisdagen hade AMV och jag sommarcafe och ute var det kallt och ruggigt. Det var varmt och skönt inne och det kom en hel del folk. Vi har ju många bekanta och dom får ju ställa upp och komma och fika.

 

Skulle iväg på dans men det blev inte av. 


Onsdagen var lika kall och AMV och jag for och köpte blommor och for upp till kyrkogården i Pålgård och satt nya blommor på mammas grav. 

Bestämde oss att ta en titt och en fika på hembygdsgården där och så gjorde vi det.

 

Vi var först på plats och köpte fikabröd och lotter som man ska göra på hembygdsgård. Så gick vi runt och tittade på allt gammalt och fint som finns där. Det är en jättefin hembygdsgård minsann.


Så iväg till sommarcafe i våran by och där var Kinabror och AMV:s Gubbe i full fart med att göra varma mackor och koka kaffe. Så gick den dagen och på kvällen satt AMV och jag och tittade på "Morden i Midsommer" eftersom vi inte alls bryr oss om fotbollen som dom andra tittade på. Vi somnade lite då och då och hade lindat in oss i varsin filt.


Så idag lite mindre blåst och det var lapptäcksutställningen på Strånäset. AMV följde med, vi hämtade Moster i Näset och så stannade vi för hos min vän Carin som också följde med.

 

Det famtastiska huset som av någon märklig anledning blev svavartvitt. Så det kan bli i min konstiga nya mobil.

 

Massor med folk och så fina grejor.

Gott och billigt fika dessutom som vi satt på glasveranden och tittade ut över den fina utsikten.

 

Så gick vi runt och tittade.

 

Det allra roligaste är det åttkantiga paveljongen som är ett gammalt hönshus.

 

Där bor numera höns av tyg.

 

och i reden sitter det fortfarande hönor med den skillnade att dom varken luktar eller kacklar.

 

 

Så var det slut på det nöjet och vi begav oss hemåt.


Borta hos Kinabror var det fullt fart och fullt med folk. Vi är många när vi plockas ihop. Trots kylan tog pojkarna mod till sig och badade.

 

Dom doppade sig faktiskt men kom upp omedlebart. Första badet i alla fall.

 

Nu ska det bli boultävling men jag stannar inne i värmen och ser på "Erst" och vad han hittar på. Kanske tänder jag till och med en brasa i kaminen 


Dagens ord får bli en bonad från hembygdsgården i Pålgård

 

 
 
Anki

Anki

4 juli 2019 19:45

Så är det ... ibland tar det en annan vändning. Det där huset med lapptäckena har du visat förut minns jag, så vackert hus! Fint hantverk som alltid också!
Brr ... bara barn badar när det är så kallt - och hundar :)

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

4 juli 2019 22:55

Bra ordspråk minsann!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

5 juli 2019 09:33

Vilken snickarglädje det huset visar upp. Det gjorde ingenting att bilden blev svartvit utan det kanske t o m ger en liten extra känsla. Alla fina lapptäcken, höns och andra sevärdheter gör att man blir sugen att öppna plånboken.
Det är skönt att kunna vara inne i stugvärmen när det är ruskväder men det hade ju varit roligt om ni hade kunnat gå omkring och servera kaffe ute i solvärmen.

http://ibod11.com

 
Mösstanten

Mösstanten

5 juli 2019 12:19

Det verkar vara full aktivitet i byn. Trevliga utflykter också och så har ni tydligen sommarcafé med frivilliga krafter. Underbar utsikt från glasverandan i Strånäset.

http://mosstanten.se

 
Åke

Åke

6 juli 2019 07:00

Jadu sommaren!!!! Vart är du? Jag saknar nya avsnitt av morden...

http://www.macka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards