Direktlänk till inlägg 6 juli 2019

NOG ÄR JAG EN RIKTIG SOPA

Av Anita - 6 juli 2019 08:24

 

Ikväll kommer Sonen hem och jag bestämmer mig för att städa och göra lite fint. Börjar med att kasta ut mattor.

 

Så länge går det bra. 


Tar fram dammsugarn allmänt kallad för snabeldraken. Den suger väldigt dåligt och jag inser att påsen kanske är full. Jaha ja. hur var det nu man fick upp eländet. Jag trycker och vrider och bänder och letar efter spärr men under svordomar så inser jag att jag inte kommer att lyckas. Värre än ett kassaskåp. Föresten har jag kanske inte någon påse som passar heller. Det finns ju massor med olika påsar. Ingen likrikting där inte.


Ja inte är det någon fara., Jag har ju en ny elektrisk dammsugare så det ska väl fixa sig. 

 jag  

Jahaja. Trodde jag. Strömmen slut och det tar evigheter att ladda den.


Det blir som vanligt. Så fort jag ska städa slutar det med svordomar och eder och fan anamma.

Det blir till att ta sopen. Jag är inte vänner med tekniska grejor så nu ska här sopas så dammet yr och jag har inte tid med att sitt här och skriva  men jag var tvungen att lugna ner mig och ta en paus. Tar en kopp kaffe och undrar hur fortsättningen ska gå. Ska jag råka tömma ut skurhinken eller vad.?

Ute är det 8 grader kallt så jag behöver inte gräma mig över att jag inte kan vara ute i alla fall.


Dagens ord: Tacka vet jag den gamla vanliga sopen, den är en trogen vän när tekniken inte funkar.

 
ANNONS
 
Åke

Åke

6 juli 2019 09:09

Kanske bättre lite skit i hörnen än ett rent helvtet, nejdå bara skojar, kom på ett ordspråk bara. Lycka till med snabeldrsken. Det kommer någon vän när du mest behöver den och fixar upp öppningen till luckan för påsen, töm den så går det bra igen 🤗

http://www.nacka144.se

 
Ingrid

Ingrid

6 juli 2019 09:30

Men inte har du väl 8 minusgrader??
Lycka till med sopandet, det funkar i alla fall utan både el och påsar.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Anita

6 juli 2019 13:17

Nej jag glömde kommat.

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

6 juli 2019 18:07

Klokt att du satte dig ner och tog en kopp kaffe och skrev av dig lite. Det brukar hjälpa och kanske kändes det lite lättare efteråt. Hoppas att den pålitliga sopen gjorde sitt jobb utan att krångla och att någon kan hjälpa dig med öppning av dammsugaren :)

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

6 juli 2019 21:43

Jo men visst tycker jag också att man ska hålla någorlunda rent omkring sig men... Allt måste ju inte göras idag. Jag garanterar dig att om du låter dammråttorna ligga så kanske de flyttar sig en aning och kanske växer de också. Men de går ingenstans! Iaf inte längre bort än att du hittar dem nästa dag också. Eller ännu nästa...
F.ö håller jag med Åke!
"Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

7 juli 2019 08:29

Vissa dagar jäklas allt - då är det bra att ha en vanlig hederlig sopborste!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se