Direktlänk till inlägg 14 juli 2019

INTE BARA ROSOR

Av Anita - Söndag 14 juli 07:38

 

Inte bara rosor blommar. Nej det är prästkragar.

 

Liljor och blomman som jag alltid glömmer vad den heter. Vi kallar den för stationsblomma. 

 

 

Det har varit dagar fulla med diverse äventyr.

Fredagen var det marknad nere på Hammarstrand och oj så mycket folk det var.

 

 

Det var fint väder och vi sammanstrålade med DansBritt och så Sonens kompis Magnus.

 

Vi gick runt och handlade rökt fläsk och lakrisremmar. Vi åt pizza på Kaffestugan och sedan åkte vi hem. Naturligtvis så handlade vi också. Minns inte vad vi gjorde på eftermiddagen men Sonen badade och vi gick bort till Kinabrors sommarstuga. Hans son med familj höll på att packa ihop för nu ska dom åka tillbaka till Skåne. 


Så igår så bestämde Sonen och jag oss för att ta ner lite buskar som växt sig för stora och skymde utsikten mot sjön. Bor man vid sjön vill man ju se vattnet var än man sitter i trädgården. När vi precis gjort klart så började åskan mullra i fjärran och det kom en väldig regnskur.

 

Så åkte vi ner till Håsjögården för att titta på såpbandyn. Mycket folk och solen sken. Vet ni inte vad såpbandy är? Jo som innebandy men på en såpad presenning så man ramlar och halkar omkring som en såpad gris. Det är bara för unga och smidiga människor minsann. Konstigt nog har det inte hänt några större olyckor fast dom har haft det i flera år nu. 

 

Kolbullar steks det. Hamburgare steks det och korv och fika finns det att äta så man behöver inte gå därifrån hungrig.


Så hem och jag skulle till att tvätta mattor nere vid sjön. Mattorna låg redan i blöt i gamla badkaret. Eldade i värmarn och doften av rök och såpa påminner om barndomens tider. En härlig känsla. 


Ute på åkern brummar en traktor. Det är BonnAnna som kommit för att slå gräset och doften av nyslaget hö, såpa och rök dras in i näsan som den ljuvaste parfym.


Hunden Jack drar upp stora stockar ur vattnet.

DansBritt kommer och efter ett tag så kommer Sonen ner med en kanna med kaffe och de goda kolakakorna som Kinabrors "sonahustru" bakat. Njutning där vi sitter på strandstugeverandan och mumsar.

 

Om man ska säga något negativt är det att det är en stor getingdilla under bänken i bastun så att sitta där naken och ha getingarna i röva känns inte så lockande. Det blir ingen bastu närmaste tiden i alla fall.

 

Så hänger några mattor till tork och idag ska det tvättas fler. 

Kinabror har åkt till Härnösand på backtävling och hunden Jack är här hos mig. Lite mulet men varmt. Nu väntar en ny dag men först lite kaffe.


Dagens ord: Det finns inte mycket att klaga på, det skulle vara myggen, knotten och bromsen i så fall.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 14 juli 19:19

Det var en väldigt blandning av nöjen och arbete. Vilken härlig känsla det måste vara när mattorna är tvättade och hänger på tork. Det luktar säkert väldigt gott om dem när de kommer tillbaka in i huset. Kul att det händer så mycket trevligt och att du trivs och mår bra :D

http://ibod11.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Måndag 15 juli 10:09

Fina bilder, men den sista slår det mesta. En sjö och trasmattor, vackert och exotiskt för mig här i Wales.
Såpbandy, aldrig hört talas om, men verkar kul.
Kolbullar vet jag inte heller vad det är.
Skönt att få röjt lite så du har en fin sjöutsikt.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 20 aug 08:41

  Nu har det gått några dagar och jag har inte ens fått mig till att skriva ens ett litet blogginlägg.   Fredag åkte Kinabror, DansBritt och jag till Ålggårdsberget  och åt lunch och sedan var det den vanliga rutinen med att handla mat och åka...

Av Anita - Torsdag 15 aug 07:24

  Helgen började med att Kinabror och jag åkte på auktion bara för skoj skull. Fint väder och mycket folk var det där och massor av grejor. Jag såg ett par gamla fina rottingstolar som jag väldigt gärna ville ha. Jag har alltid velat ha sådana m...

Av Anita - Lördag 10 aug 08:46

När HunnGun var här tog vi fram mitt gamla fotoalbum och då ramlar drömmarna och minnena över en. Det var tonårstiden då man läste dikter och kärleksromaner av Barbara Cartland. Ni vet, hon med vackra riddare som kom ridande på vita hästar och kysste...

Av Anita - Onsdag 7 aug 17:25

Jag vill bara säga att jag bangar inte för vättar, tomtar och andra väsen som ställer till bus lite då och då. Jag blir inte ens förvånad men nog är vår datavärld mycket mer konstigt och skrämmande minsann.   Nu var det så att när det börjar mul...

Av Anita - Måndag 5 aug 20:35

  Så tyst det är.  Hunden Jack och jag rensar vinbärsbuskar idag. Jag drar upp ogräset och Jack bär bort det .Lommen ropar och sjön är spegelblank.   Jack badar och det är fortfarande 20 grader varmt i vattnet.   Mustachen kom och hä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se