Direktlänk till inlägg 14 juli 2019

INTE BARA ROSOR

Av Anita - 14 juli 2019 07:38

 

Inte bara rosor blommar. Nej det är prästkragar.

 

Liljor och blomman som jag alltid glömmer vad den heter. Vi kallar den för stationsblomma. 

 

 

Det har varit dagar fulla med diverse äventyr.

Fredagen var det marknad nere på Hammarstrand och oj så mycket folk det var.

 

 

Det var fint väder och vi sammanstrålade med DansBritt och så Sonens kompis Magnus.

 

Vi gick runt och handlade rökt fläsk och lakrisremmar. Vi åt pizza på Kaffestugan och sedan åkte vi hem. Naturligtvis så handlade vi också. Minns inte vad vi gjorde på eftermiddagen men Sonen badade och vi gick bort till Kinabrors sommarstuga. Hans son med familj höll på att packa ihop för nu ska dom åka tillbaka till Skåne. 


Så igår så bestämde Sonen och jag oss för att ta ner lite buskar som växt sig för stora och skymde utsikten mot sjön. Bor man vid sjön vill man ju se vattnet var än man sitter i trädgården. När vi precis gjort klart så började åskan mullra i fjärran och det kom en väldig regnskur.

 

Så åkte vi ner till Håsjögården för att titta på såpbandyn. Mycket folk och solen sken. Vet ni inte vad såpbandy är? Jo som innebandy men på en såpad presenning så man ramlar och halkar omkring som en såpad gris. Det är bara för unga och smidiga människor minsann. Konstigt nog har det inte hänt några större olyckor fast dom har haft det i flera år nu. 

 

Kolbullar steks det. Hamburgare steks det och korv och fika finns det att äta så man behöver inte gå därifrån hungrig.


Så hem och jag skulle till att tvätta mattor nere vid sjön. Mattorna låg redan i blöt i gamla badkaret. Eldade i värmarn och doften av rök och såpa påminner om barndomens tider. En härlig känsla. 


Ute på åkern brummar en traktor. Det är BonnAnna som kommit för att slå gräset och doften av nyslaget hö, såpa och rök dras in i näsan som den ljuvaste parfym.


Hunden Jack drar upp stora stockar ur vattnet.

DansBritt kommer och efter ett tag så kommer Sonen ner med en kanna med kaffe och de goda kolakakorna som Kinabrors "sonahustru" bakat. Njutning där vi sitter på strandstugeverandan och mumsar.

 

Om man ska säga något negativt är det att det är en stor getingdilla under bänken i bastun så att sitta där naken och ha getingarna i röva känns inte så lockande. Det blir ingen bastu närmaste tiden i alla fall.

 

Så hänger några mattor till tork och idag ska det tvättas fler. 

Kinabror har åkt till Härnösand på backtävling och hunden Jack är här hos mig. Lite mulet men varmt. Nu väntar en ny dag men först lite kaffe.


Dagens ord: Det finns inte mycket att klaga på, det skulle vara myggen, knotten och bromsen i så fall.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

14 juli 2019 19:19

Det var en väldigt blandning av nöjen och arbete. Vilken härlig känsla det måste vara när mattorna är tvättade och hänger på tork. Det luktar säkert väldigt gott om dem när de kommer tillbaka in i huset. Kul att det händer så mycket trevligt och att du trivs och mår bra :D

http://ibod11.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

15 juli 2019 10:09

Fina bilder, men den sista slår det mesta. En sjö och trasmattor, vackert och exotiskt för mig här i Wales.
Såpbandy, aldrig hört talas om, men verkar kul.
Kolbullar vet jag inte heller vad det är.
Skönt att få röjt lite så du har en fin sjöutsikt.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se