Direktlänk till inlägg 24 juli 2019

MÖRKARE NÄTTER

Av Anita - 24 juli 2019 01:14

Äntligen kom värmen och äntligen kan man gå barfota. Jag har väntat på det men det har alltför ofta varit yllesockar som gällt.

 

Sista dagarna har jag tassat barfota omkring och känt gräset under fötterna. men....jag har också känt skavsår mellan tårna. Det var inte så bra när man ska ut och dansa minsann.

 

Nåja det finns ju skavsårsplåster så det ordnade sig.

 

Att gå omkring i varm och mjuk sand tillhör ju också det fina med sommaren.


Det har varit dagar nere vid sjön nu tillsammans med Kinabrors dotter och barnbarn men nu har dom åkt tillbaka till Skåne och imorgon kommer Sonens Fjälla från Skåne Ombyte alltså.

 

Att sitta i skuggan på strandstugeverandan och fika är inte heller så dumt.

 

Nu har den ryska tomaten äntligen mognat och även jordgubbarna börjar mogna lite smått.

 

Även den stora rosen har börjat blomma. Nu återstår det att se om den klarar vintern. Om ni visste hur många rosor jag planterat som dött under vintrarna.

 

Så idag så var vi inte så många när vi satt på Kinabrors uteplats och åt surströmming. Bara 5 stycken idag.

 

Det var gott och första gången i sommar som vi åt surströmming.

 

Men..... livet är inte bara en lek och en fröjd i paradiset Fisksjön. 


Jag hade så smått hoppats på att få göra en liten resa till hösten men borde förstått att det inte blir av i år heller.

Det kommer en sotarrtackare och ska besikta skorstensmuren. Trodde att det inte skulle bli i år men tji fick jag. En sådan besiktning går på över 1000 kr och inte nog med det.

Jag har tappat en plomb i en framtand och en till i munnen. Om man möjligtvis kan få komma till någon tandläkare nu i semestertider så lär det väl kosta minst 2000 kr.

Så det jag sparat till att åka på semester för kommer att fladdra bort snabbt som ögat. Dessutom skulle jag behövt köpa glasögon och ni vet ju vad det kostar. Det är 15 år sedan jag bytte och börjar behöva läsglasögon. 


Så nu sitter jag här i natten och tänker på trasiga tänder, skorstensmurar och glasögon. Det ar det som blev.

 

Nåja åkrarna är plöjda och det ser fint ut. Alltid något att glädja sig åt.

 

Fjärilar fladdrar och det doftar sommar utomhus.

Vid den här tiden på natten börjar det bli rätt så mörkt. Det märks att sommaren börjar gå mot mörkare tider men det är 12 grader varmt utomhus.

Katten Morris kom in. Han har så jobbigt med katten Gosan som är hos Sundsvallsborna på semester. Han vill knappt komma in och äta ens men nu kom han in för att kasta i sig lite mat.


Dagens ord: Inte ens de vackraste sommardagar är helt fria från jävelskap.



 
 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

24 juli 2019 09:42

Ryska tomaten ser aptitlig ut men surströmmingen får du allt behålla för dig själv. Ps. Jag har aldrig smakat. Bara doftat. Jag tänkte också på det igår kväll. Det märks att det gått en månad sedan det vände. Nu gäller det att hålla hårt i tiden som återstår. Dagens ord stämde bra in. Tandläkare är nödvändiga. Men priserna vänjer jag mig aldrig vid. Jag har alltid tyckt att det borde vara samma regler med ett högkostnadsskydd och frikort som vid läkarbesök. För detta är mycket orättvist.
Du får ställa upp i mina månadstävlingar. :) Vinner du får du en lott. Sedan gäller det bara att skrapa fram minst tre ord och helst tio ord för då är du miljonär och kan resa vart du vill. Enkelt va? :)
Kram Bosse

http://gotlanduppochner.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

24 juli 2019 20:14

Det har varit några riktigt sköna dagar nu och mer är på gång. Men jag tycker att temperaturen kan stanna på ca 23-24 grader. Blir det 30 grader stannar jag helst inne eller sitter med fötterna i sjön ;)
Jättetrist att dina resplaner går upp i rök med diverse oväntade utgifter.
Jag blir riktigt sugen när jag ser er äta surströmming. Nästan så att jag funderar på om jag ska göra något avsteg från mitt kostval ;) Men så blir det nog inte.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards