Direktlänk till inlägg 28 juli 2019

MAN ORKAR INTE MYCKET

Av Anita - Söndag 28 juli 08:48

 

Man orkar inte mycket när det är sommarens varmaste dag. När termometern står på 39 grader och inte en vindpust svalkar. Då är det tur att man har sjön att ta till med sitt ljumma vatten. Varmare än så här lär det väl knappast bli.


AMV tvättar mattor hon.

Sonen och Fj'ällan badar och badar och sitter i skuggan under strandstugealtanen.

 

Göte har åkt till Dalarna på backtävling tillsammans med TuppOla och Gubben.

Hunden Jack fick stanna här med oss och det är nog tur

DansBritt med familj har lånat Kinabrors brygga där dom har med sig kajaker och brädor.

 

Här kommer dom med barnen.

SnickarMagnus och Tina kommer och badar. Dom har varit här i flera dagar nu och sällskapat med oss. Det är trevligt.

 

Tina är en tuffing hon och ska prova att åka omkring på brädan.

 

Det gick fint och hon paddlade som om hon aldrig gjort annat.


På kvällen var Sonen, Fjällan och jag bjudna på grillning bort till Sundsvallsborna.

Senare på kvällen åkte AMV och jag ner på byn för att vattna på gravarna. Det var vad som hände.


Om man nu ska klaga lite så var det inte min dag igår. Jag har fått en vagel i ögat. Jag har fått vattenloppor på benen när jag gått och plockat sten. Jag har hundratals bett av dom ilskna bromsarna som plågar oss nere vid sjön. Jag har dåligt med ork att göra det jag tänkt, men vad då, när det är så här varmt ska man bara ta det lugnt och det ska jag göra. Dessutom tippade solstolen och jag rispade armbågar och knän. Tänkt prova brädan men insåg att det var ganska meningslöst. kan man inte hålla balansen på en solstol så kan man knappast stå på en bräda.


Dagens ord: När det är över 30 grader varmt ska man bara lata sig och dricka mycket.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Söndag 28 juli 15:12

Nu är det nog snart slut på fröjden med värme för den här gången, så det gäller att passa på att njuta. Fast det där med vagel i ögat och vattenloppor och bromsar låter inget vidare. Det finns dagar då man kan hålla sig för skratt.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 28 juli 17:29

Otur att du har drabbats av diverse besvärligheter. Men du verkar ändå kunna ta vara på härliga dagar vid sjön och njuta av den sköna solen. Men det är lite väl varmt så några grader kan temperaturen gärna få sjunka.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Måndag 29 juli 06:20

Ja, puh vilken varm helg. Vi har varit på utflykt i Bergslagen hela helgen och firat svärmor som fyllt 80.Hon var piggast av oss alla medan den yngre generationen kände sig knäckt.
USCH, vagel i ögat är riktigt otrevligt det vet jag. Strandloppor låter inget vidare det heller. Hoppas det ger med sig! Kram i värmen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

Måndag 29 juli 06:39

Härliga dagar hos dig ... mycket folk och fint väder - härligt! Ja, förutom bromsar, vattenloppor och vagel i ögat ... inte kul alls!
nu verkar det som att det blir mer normalt väder - det är jag glad för!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Måndag 29 juli 13:09

Hoppas det blir bra med vageln, inte roligt.
Oj, det låter lite för varmt, men med tillgång till er sjö så är det inte så illa.
Ta det lugnt i skuggan!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se