Direktlänk till inlägg 4 augusti 2019

SONEN OCH FJÄLLAN ÅKTE HEM

Av Anita - 4 augusti 2019 02:38

 

Igår var det sista dagen på semestern för Sonen och hans Fjälla att vara kvar i Fisksjön. Det var flera bad förstås och det sista ganska sent på kvällen.


Kvällen innan var det en fin skymning och jag tassade ut i morgonrocken för att  plocka mig några smultron för att avsluta dagen med.

 

Då kom Sonen och Fjällan upp från sjön och Sonen sa:" Morsan, tänk att kunna gå ut i morgonrocken på kvällen och plocka smultron och titta på den fina utsikten. Nere i Helsingborg vågar inte äldre människor gå ut efter sex på kvällen. 

Du har ett bra liv du."


Ja. så är det väl men man blir ju hemmablind och tänker inte på det.


Jag som är en negativ sursugga rätt som det är tänker ibland bara på det som ska göras och inte blir gjort. Man är aldrig göralös när man bor på en gammal gård. Det finns alltid saker som ska göras men som man inte gör, som att måla hus och städa i uthus och rensa ogräs.

Just nu är det vinbärsbuskarna som jag ligger och river slingerväxter ur. Massor och skottkärra på skottkärra blir det. Det är bara förmiddagar som man kan hålla till där innan broms och knott plågar en.


Nåja, int ska man klaga. Det är fortfarande sommar även om nätterna börjar bli kalla och mörka.

 

Idag har AMV  och Gubben, DansBritt, Kinabror och jag varit till Fugelsta marknad. Långt uppe i skogen ligger den byn och det är en fantastiskt trevlig marknad. Inget skräp utan bara hantverk och mat av alla de slag.

 

Det första vi mötte var en liten tomte och det är inte det sämsta.

Jag handlade lite förstås.

Rullrån av hon som har Tantmuséum.

 

Lite marmelad och så renkött. Några lotter förstås och så åt vi lite lunch. Träffade flera av mina klasskamrater och andra människor som jag känner. Trevligt att mingla runt bland folk.


Det började dra ihop sig till regn och när vi kom hem satt på min förstukvist och drack kaffe och mumsade på rullrån när det började regna. Gubbarna skulle skrapa vägen och AMV och jag satt oss inne och såg på en film. 


Sonen och Fjällan har åkt till Skåne och jag är alltid orolig när dom är ute och far men nu är dom framme i alla fall.


Jag sitter här i natten och skriver för jag kan inte sova. Utanför skvalar regnet ner och det är väldigt mörkt.

Vemodet liksom lindar in sig omkring mig. Det är visserligen en månad kvar av sommaren men ändå så känns det som om det mesta är slut. Det börjar bli kallt i vattnet och svalorna har samlat ihop sig för flytt.

Blommorna har blommat ut och troligen blir det ingen fler dans för mig. Min nya dansklänning hänger och slokar i garderoben och kom inte till användning. 


Här sitter jag nu i natten med en stor sårskorpa på knät, rufsigt hår och skulle så gärna vilja åka någonstans på en liten semester men jag vet att mina pengar kommer att gå till tandläkaren. glasögonen och besiktning av skorsten och dessutom till nytt däck på bilen. Bara tråkiga nödvändiga saker. Lite guldkant skulle jag vilja ha men det är väl som sonen säger;  


Många skulle vilja kunna plocka smultron i skymningen utan att vara rädd. Får väl nöja mig med det.


Dagens ord: Är man inte längre vacker får man väl försöka vara trevlig i alla fall.

 
ANNONS
 
Rost och rädisor

Rost och rädisor

4 augusti 2019 08:12

"Sursugga" Det var nåt nytt, men jag förstår nog hur det känns och har också såna dagar och kan man inte sova känns allt värre och blir riktigt jobbigt. När man är utvilad går det lättare. När sommaren tar farväl kommer de underbara höstfärgerna och luften som är lättare att andas, men det är som sagt ett antal veckor till. Ingen ångest är så stor som den man tar ut i förväg!
Allt gott
/Anette

http://rostochradisor.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

4 augusti 2019 10:36

Ja, nog märks det på ljuset att hösten nalkas och igår natt hade vi bara 6 plusgrader. När jag tänker på sånt känner jag mig också som en "sursugga".
Önskar dig en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansaren

Soldansaren

4 augusti 2019 12:21

Ja, jag är ju, som du vet, en sådan som ser fram emot hösten och längtar efter det där krispet i luften... så inte känner jag mig som en sursugga just nu :) Men annars är jag som du och tänker mer på det jag inte får gjort än det jag faktiskt gör. P brukar skälla på mig över det, men inte hjälper det.
Annars tycker jag att du verkar få ganska mycket gjort däruppe i Fisksjön. Så mycket att jag knappt hinner med att läsa om det. Nu har jag läst i fatt lite i alla fall och hoppas att dina loppbett har blivit bättre. Håller med din son också: Tänk vilken frihet att gå ut sent om kvällen i bara morgonrocken och plocka smultron. Det låter verkligen underbart!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

4 augusti 2019 17:34

Alla vill ha lite omväxling och även om du bor i ett paradis så är det klart att du vill se något annat också. Och kanske inte bara något annat i Jämtland utan längre bort. Jag har hört om folk som byter bostad med varandra någon vecka under semestern men jag vet inte hur det går till. Men själva resan ska ju också betalas. Men jag håller med din son. Att kunna gå ut på kvällen utan rädsla och att bara njuta, det är värt mycket :)

http://ibod11.com

 
ParabOle

ParabOle

4 augusti 2019 20:31

Herlig innlegg og ditto bilder (:

http://www.parabole.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

5 augusti 2019 05:47

Väl varda ord av sonen: Tänk att kunna gå ut i morgonrocken på kvällen och plocka smultron och titta på den fina utsikten. Hur många kan göra det på en skala? Jag har aldrig klarat att plocka smultron på ett strå så där, efter tre fyra stycket åker de i munnen... jag ska efter jag sänt detta gå ut och kolla till i min slänt. Nu blev jag sugen på smultron på riktigt. Apropå rullrån. Ett tag sa min hitflyttade granne: Åke du säger "rull rån" bättre än mig. Ja hon härstammar från Lidköping... där liksom R:et kommer på ljurr. Jag har en språksvår värmlänning här ibland jag tar till växthuset och så får han säga tomat. Det är heller inte lätt att förstå... Nä vi får slå oss till ro och njuta av de vackra vi har och lära oss uppskatta att vi törs vara ute efter klockan 6. För x antal år sedsn jobbade jag extra åt en firma ibland... vet du vad ägaren sa till mig en gång? Åke visst är det onödigt att sova? Man tänker så bra. Visst hade Kent rätt ibland...

http://www.nacka144.se

 
Kraka

Kraka

5 augusti 2019 17:38

Trevliga bilder! Speciellt den med utsikten över sjön.

http://kraka.moah.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se