Direktlänk till inlägg 7 augusti 2019

SÅNT VI INTE SER

Av Anita - 7 augusti 2019 17:25

Jag vill bara säga att jag bangar inte för vättar, tomtar och andra väsen som ställer till bus lite då och då. Jag blir inte ens förvånad men nog är vår datavärld mycket mer konstigt och skrämmande minsann.

 

Nu var det så att när det börjar mullra från svarta stora moln så drar man ju ur kontakterna från el och bredband och väntar på att ovädret ska sluta.


Då ska jag starta datorn och någon mysiskt och bedrövligt har hänt. Det kommer fram en bild där man ska installera något hjälpmedel för synskadade eller hörselskadade. Inte går det att ta bort heller och inte kan man stänga av datorn heller. Jag trycker och petar på allt jag vågar men inte. Där sitter jag med den konstiga bilden och kan inte göra någonting. Hur blev det? Varför blev det bara av att jag drog ur elkontakten? Är inte det mysko så säg. Minst lika mysko som andevärlden tycker jag. Den förstår jag mig mer på.


Ja vad gör men en ensam kväll med dåligt väder. Sätter mig och läser en bok och så blir det en ny dag och jag ber Kinabror komma och hjälpa till och tjosan hoppsan så är det fixat. Det är sådana gånger man känner sig väldigt dum.

 

Nej tacka vet jag kroppsarbete. Jag går ut och rensar lite bland bärbuskarna istället. Där känner jag mig mer hemma än framför en tjurig dataapparat. 


Nå det blev en trevlig dag i alla fall.

Regnet liksom tvekar men det är varmt och skönt ute  och idag kom min tremänning med man och de två hundarna.

 

Det är mamma och syster till hunden Jack och nog blev han riktigt glad när dom kom. 

Vi vandrade stigen bort till Kinabror och där satt vi i paveljonen och drack kaffe och åt god kaka som HunnGun hade bakat.

Vi tittade på hundarna som leker utanför.  

Tänk vad tiden går fort när man har roligt och vi har alltid roligt när dom kommer. Det är så härliga människor som jag tycker så mycket om och vi har träffats varje år i långliga tider och det är alltid lika kul.

 

Som vanligt så tar HunnGuns Gubbe ett bad i Fisksjön medan jag gör klar maten.

 

Älgskavsgryta med lite annat smått och gott.


Jag har fått en ros av HunnGun som jag ska plantera nu innan regnet kommer för det ska visst bli oväder ikväll. Vi får se hur det blir med det. Vädergubbarna har haft fel förut.


Dagens ord: Att träffa härliga släktingar och vänner gör en på bra humör.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

7 augusti 2019 19:28

Datorer är väldigt mystiska och kan ge en del överraskningar. Om det dyker upp något underligt på min dator tänker jag genast "virus" och det är nog bra att tänka så. Det är bättre att vara extra försiktig än att luras av något och få virus på datorn. Kul att både ni och Jack fick trevligt besök :)

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

7 augusti 2019 21:29

Får lite flashbacks av dagens text hos dig. Minns min farfar som är borta sedan snart 40 år. Han hade ett talesätt som han använde när den tidens moderna teknik inte fungerade som den skulle. Med mycket glimt i ögat brukade han säga...; "Tacka vet jag järnspett! De krånglar tamejfan aldrig!"
Sant också ju! Vem har någonsin fått problem med ett järnspett?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Kraka

Kraka

7 augusti 2019 22:30

Fina bilder hos dig som vanligt! Krusbären blev jag lite avundsjuk på. :-)

http://kraka.moah.se

 
Staffan H

Staffan H

7 augusti 2019 22:46

Jag har aldrig haft något emot teknik och nya saker, men nu tycker även jag att datorerna börjar ta över och styra och ställa för mycket med oss och vår tillvaro.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
health magazine

health magazine

23 augusti 2019 19:37

Health Magazine website is latest health website here publish healthy life and fitness,food recipes, fitness & exercise,and also publish for beauty article

http://https://healthmagazineus.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards