Direktlänk till inlägg 10 augusti 2019

ROMANTISKA DRÖMMAR

Av Anita - Lördag 10 aug 08:46

När HunnGun var här tog vi fram mitt gamla fotoalbum och då ramlar drömmarna och minnena över en. Det var tonårstiden då man läste dikter och kärleksromaner av Barbara Cartland. Ni vet, hon med vackra riddare som kom ridande på vita hästar och kysste på hand. Det var dikter av Dan Andersson och Karin Boye och så förstås musiken.

 

Man kände så mycket och drömde så mycket. Nu ha man lärt sig att romantiken för länge sedan försvunnit och att män inte alls är på det viset som man trodde.

I mitt liv har dom bara varit ett stort misslyckande. Inte bara männen utan framför allt allt arbete man haft och förstört sitt liv med. Men skit samma. Jag blev varken keramiker eller trädgårdsmästare som jag hade velat.

 

Den oskuldsfulla och drömmande blicken finns inte längre minsann.


Skit samma , det har varit några fina dagar med någon liten regnskur bara. Igår var det fredag och som vanligt for vi för att handla och äta. Det blev lunch på Älggårdsberget med Kinabror och DansBritt.

 

När vi kom hem igen hade AMV och Gubben kommit och AMV och jag satt och tittade på klassfotot som jag fått efter klassträffen och pratade gamla minnen.


Vi tog fram albumet sedan vår första Italeinresa och jag hade skrivit så mycket om maten och killarna och dansen och dofterna och när vi läste och tittade så log vi och skrattade. Tänk så oskuldsfulla vi var men inget hände som var farligt trots allt. helt underbara minnen minsann.


Jag skulle gå ner till sjön och tända i bastun. Just då när jag nått ner till strandstugan kom det en riktig regnskur. Fick sitta i strandstugan en stund och titta ut på sjön. Det regnade så man såg inte andra sidan och det dundrade på taket men det var varmt och skönt. Radion på och ligga i sängen och läsa en stund.


Precis när regnet slutat och bastun var lagom varm så kom AMV. Skönt. vi satt där länge och så badade vi och vattnet var varmt, så där 20 grader. Ljuvligt.


Kinabror och Gubben var borta vid Kinabrors stuga och vi skulle gå dit och äta kex och getost som dom handlat på marknad men så blev det inte. Det händer lite vad som helst ibland.

Kinabror har ju grannar och där satt gubbarna och festade. Det var killträff men vi blev också inbjudna och blev sittande i den fina sommarkvällen ända till det blev mörkt. 


Visar sig att ena killen var kompis med Sonen och med flera av Sonens kompisar. En annan var mågen till DansAnn. Så trevligt vi hade.

Det är det som är det roliga med Fisksjön. Vi har en förmåga att gå lite hit och dit och hälsa på på ett enkelt och lättsamt sätt. Det kommer folk lite hur som helst och man kan hälsa på lite hur som helst. Inga inbjudningar och tjafs behövs. Det tycker jag är jättebra.


Sundsvallsborna har åkt hem. Katten Morris sitter och surar för även om deras katt Gosan inte bryr sig om Morris så är han där och liksom friar i alla fall. Den stackarn begriper inte att han är kastrerad.

 

Idag ska vi på auktion.


Dagens ord: I minnenas arkiv kan man hitta mycket fint.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Lördag 10 aug 14:43

Ja, du! Alla har vi nog drömmar som aldrig gick i uppfyllelse, men vem vet om det varit så mycket bättre?
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
tant Hannele

tant Hannele

Lördag 10 aug 21:14

maken kommer ibland ridande med sin vita cykel, med rosor på pakethållaren ❤️

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Anki

Anki

Söndag 11 aug 08:22

Så fint porträtt på dig Anita!
Vi är nog många som hade stora drömmar, som vi aldrig lyckades uppfylla ... men våra minnen finns kvar.
Härligt att ni fortfarande har det så att man kan gå runt i husen och hälsa på utan att vara bjuden eller ringa i förväg ... så var det här också för inte så länge sen, men tyvärr inte längre.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Annechristine TantGlad

Annechristine TantGlad

Måndag 12 aug 11:26

Som vanligt så gläder och roar du mig med ditt skrivande. Sitter och småskrattar och blir road.
Ja tänk vilka minnen. Tänk som man kunde måla upp saker åxo. Män som inte var som man trodde. Män var inlindad i nån romantikdröm haha.

Regn har det varit gott om så nu räck det.
Ha det jättebra och stor kram från mig.
TantGlad.

http://annechristines.bloggo.nu

 
Mösstanten

Mösstanten

Tisdag 13 aug 08:02

Vilket fint inlägg. Nostalgi och livsvisdom på samma gång. Det känns underligt att försöka minnas den man en gång var.

http://mosstanten.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Tisdag 13 aug 15:06

Vilket vackert foto du har inklistrat i albumet och vilken söt tjej. Hade jag varit i hennes ålder skulle jag i smyg tittat på henne. Jag plockar också fram hederliga album ibland. Vi bär alla vår "historia" inom oss. Jag tror inte alla drömmar ska slå in. För då vill man säkert bara ha mer och fler.
Jag föredrar också att umgås så. Lite lättsamt. Det är mer jag. Hoppas du gjorde några fynd på auktionen.

http://gotlanduppochner.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 14 aug 20:18

Åh, sådana där album har jag också, med bilder och dikter. På "min tid" läste vi Mitt Livs Novell och Sidney Sheldon och männen där är inte särskilt lika verklighetens de heller. Visst drömde man och fantiserade mycket på den här tiden och inte mycket blev som man drömde det. Det blev något annat istället. Och lite av en trädgårdsmästare tycker jag nog att du är. Jag har ju inte sett din trädgård i verkligheten men att den är något magiskt det är jag övertygad om.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 17 nov 14:31

  I morse kom styggvädersfåglarna. Det är alltså domherrarna.Dom har inte varit här förut i höst och dom förebådar alltid snö och visst har det kommit snö inatt och det singlar ner flingor nu också.   Det är bara att klä på sig och börja skott...

Av Anita - Lördag 16 nov 10:34

Nog borde jag anat att det skulle gå så här men jag var ganska hoppstor igår när AMV:s Gubbe visade mig hur jag skulle få igång snöslungan. Det är hård skare på gården eftersom jag inte skottade i onsdags när det började regna men så frös det till. T...

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se